بزرگنمايي:
چه خبر - استيکرهاي زوج هاي محجبه!
ليلا باقري: بعد از لاک ويژه که راحت پاک مي شد، جوراب ويژه که دوتکه بود و مناسب وضوگرفتن، استيکر ويژه هم از راه رسيد. البته دو مورد اول گرچه مورد اقبال بازار قرار نگرفت، اما مي شود توليدشان را عاقلانه و موردنياز بانوان محجبه دانست. اما در مورد سوم در عقلاني بودنش شبهاتي وجود دارد. هم شبهات فقهي که بايد از اهلش پرسيده شود و هم شبهات عقلي!
اگر نديده ايد بدانيد يک مجموعه استيکر کارتوني هست که خانم و آقاي دلداده اي را در حالات مختلف نشان مي دهد، البته با رعايت شئونات اسلامي در ظاهر و تيپ؛ مثلا مرد و زني که دستشان را همزمان براي گرفتن شاپرکي دراز کرده اند و در نقطه اتصال دو دست به هم، شاپرک نشسته است يا مرد، زن استيکري را عاشقانه بغل کرده و از همه شاهکارتر، زني است که با رعايت حجاب بر پيشاني مردي که روي کاناپه خوابيده، بوسه مي زند!
استيکرهاي زوج هاي محجبه!
آيا عمل در آغوش کشيدن و بغل کردن يا بوسيدن روي کاناپه، در ملاء عام صورت گرفته که زن محجبه است؟ اگر بله که مشکل اخلاقي، عرفي و ديني دارد و فعلي شبهه ناک محسوب مي شود، چون در انظار عمومي مرد و زني هم را بغل کرده اند. اگر خير، که چه نياز به محجبه بودن زن است. مگر تلگرام صدا و سيماست يا قرار است در گروه عمومي اين استيکرها ارسال شود که محجبه شده اند؟ هرچند حالات عاشقانه و گاه اروتيک زن و مرد با داشتن حجاب هم مناسب ارسال در هيچ گروهي نيست.
شايد پاسخ اين باشد که اين استيکرها براي زوج هاي محجبه طراحي و اجرا شده است که بايد گفت اگر محرم همديگر هستند که نيازي به رعايت حجاب بين شان نيست و اگر محرم نيستند، اساسا چرا با هم طوري چت مي کنند که کار به استفاده از اين استيکرها برسد و بعد بگويند لااقل محجبه اش باشد خوب است! از همه بانمک تر، بوسه زن محجبه بر پيشاني مردي است که روي کاناپه خوابيده، اين يکي کلا از بافت بقيه استيکرها جداست و به نظر مي رسد مرد و زن، خواهر و برادر باشند که اين ديگر رسما کيان رابطه عاطفي يک زوج عاشق را به هم مي ريزد؛ محرم رسمي و غيررسمي!
شايد پاسخ اين باشد که اين استيکرها به دلايل ديگري طراحي شده اند؛ مثلا براي اينکه بگونيد محجبه بودن دليل بر بي احساس بودن نيست، محجبه هم بلد است عاشق باشد و گل بدهد و قلب بترکاند و مبادا تلگرام از استيکرهاي پررنگ و لعاب بي حجاب عقب بماند. شايد هم نوعي آموزش نامحسوس است براي محجبه ها که توجه بيشتري به عاشقي کردن داشته باشند. مثل آن عکسي که زن محجبه همزمان با شوهرش هندوانه شتري گاز مي زند و بالايش هم نوشته «جهان زن همسرداري است» که در تمام اين موارد، مگر آموزش با اين استيکر و عکس شدني است و مفهوم انتقال پيدا مي کند؟
اين عکس ها و استيکرها به هر دليلي که ساخته مي شود، در شأن زنان محجبه ما نيست. حتي قبل از طراحي شان هم مي شود حدس زد که عده کثيري اين ها را محض مسخره کردن جماعت مقيد به حجاب، براي همديگر مي فرستند. مشخص است که عکس همزمان گاززدن به قاچ هندوانه به عنوان سري عکس هاي محجبه و اروتيک در فضاي مجازي دست به دست مي شود. اين واضح است که حجاب براي کمتر ديده شدن است نه فقط پوشيده شدن. به صِرف بيرون نبودن مو نمي توان چنين تصاويري را جلوي چشم مردم قرار داد.
طراحي اين پوسترها اگر فردي مذهبي است و دغدغه مسئله حجاب را دارد، آيا نديده حتي در جمع خودماني خانوادگي مذهبي هم زوج جوان تازه مزدوج شده، چنين حرکات عاشقانه اي را از خودشان بروز نمي دهند. حالا چطور است که براي آموزش هايي خانوادگي و اخلاقي چنين تصاويري طراحي مي شود؟ اگر طراح اين دست تصاوير و کارتون ها را مي شناسيد، برايشان کتابي بخريد که مثل دوستي خاله خرسه را تعريف کرده باشد. شايد يادش رفته، بخواند و به ياد بياورد و اين سنگ بزرگش را طرف حجاب و محجبه نشان نرود.
منبع: هفته نامه تماشاگران امروز