بزرگنمايي:
استفاده از گيفت در تلگرام
گيف (gif) يا تصوير گرافيکي متحرک از جذابيتهاي فضاي مجازي در کنار تصاوير و ويديوهاست و تلگرام هم براي اينکه از قافله عقب نماند، اين ويژگي را به جديدترين نسخه خود اضافه کرده است.کمتر از يک ماه است که تلگرام قابليتي را در جديدترين نسخه خود قرار داده است که با استفاده از آن فايلهاي گيف، 20 برابر سريعتر دانلود و فرستاده ميشوند. بدين ترتيب که فايلهاي گيف را به نحوي رمزگذاري کرده است که تبديل به ويديو شده و به حجمي کمتر از 95 درصد با همان کيفيت تصاوير نياز دارند.
گيف يا جيف (gif) پسوند سه حرفي و مشخصکننده بافت پروندههاي گرافيکي ثابت يا متحرک است. اين نام کوتاهشده Graphics Interchange Format (قالب مبادله گرافيکي) است. اين قالب گرافيکي در سال 1987 توسط شرکت کامپيوسرو معرفي شد و امروزه به طور گسترده براي تصاوير منتشر شده در وب به کار ميرود. ديکشنري اکسفورد هر دو تلفظ گيف و جيف را براي اين قالب صحيح ميداند.
اپليکيشين تلگرام به گونهاي طراحي شده است که ميتواند چندين فايل گيف را به طور همزمان نمايش دهد. فايلهاي گيف در حال حاضر به طور خودکار نمايش داده ميشوند و نيازي نيست که شما هر کدام را جداگانه راه بيندازيد، اما اگر بخواهيد ميتوانيد با تغيير دادن تنظيمات تلگرام خود، اين نمايش خودکار را متوقف کنيد.
روبات تلگرامي گيف
روباتهاي تلگرام به بخشي از اين شبکه اجتماعي براي استفاده اغلب کاربران تبديل شدهاند. البته پيش از اين استفاده از آنها هميشه آسان نبوده است، بلکه بايد براي روباتها در يک چت جداگانه پيامي را ارسال و يا روبات مورد نظر را به گروه اضافه ميکرديد تا بتوانيد از اطلاعات آن اضافه کنيد، اما راه آسانتري هم براي استفاده از روباتها وجود دارد.
با استفاده از حالت اينلاين (inline mode)، روباتها ميتوانند همه جا حاضر شوند و به عنوان يک ابزار در چتها، گروهها يا کانالهاي شما مورد استفاده قرار بگيرند و ديگر عضو بودن آن روبات در گروه اهميتي ندارد. روباتهاي اينلاين ميتوانند با کارهاي مختلفي از جمله فرستادن گيفها، تصاويري از وبسايتها، ويديوهاي يوتيوب، مقالههاي ويکيپديا و غيره شما را ياري دهند.
بدين ترتيب براي کمک گرفتن از روباتها کافي است با زدن @ و نام روبات مورد نظر (از جمله vid، pic، bing، wiki، imdb) در گفتوگوي مورد نظر خود و همچنين نوشتن کلمهاي که قصد جستوجوي آن را داريد در ادامهاش، اطلاعات روبات درباره موضوع مربوط را فرابخوانيد.
روباتهاي اينلاين تلگرام، راه خلاقلانهاي براي جستوجو کردن و يافتن فايلهاي گيف پيشنهاد دادهاند و آن استفاده از روبات گيف است. بنابراين شما ميتوانيد با نوشتن gif@ در تلگرام و وارد کردن اين روبات به تلگرام خود، از گيفهاي مختلف موجود در روبات استفاده کنيد.
پيش از اين؛ گيف در فيسبوک
فيسبوک نيز از سال گذشته براي کاربران اين امکان را قرار داده بود که گيفهاي متحرک را در صفحه تايملاين خود قرار دهند، البته راه خاصي براي اين کار وجود دارد و کاربران به جاي آپلود کردن مستقيم فايلهاي گيف مثل ساير تصاوير يا ويديوها، بايد لينک مکاني که فايل گيف در آن موجود است را در صفحه خود قرار دهند.
فيس بوک البته پيشنهاد داده است که حجم فايلها کمتر از هشت مگابايت باشد و آنگاه فايلهاي گيف متحرک که آپلود شدهاند را مستقيما به تصاوير تبديل ميکند.
براي يافتن لينک فايلهاي گيف، آرشيوهاي مختلفي وجود دارد، مانند Giphy.com و Imgflip.com و Imgur.com. همچنين اغلب سايتهاي گيف ابزاري دارند که اگر شما بخواهيد از تصاوير مورد نظر خود استفاده کنيد، با استفاده از آنها ميتوانيد محتواي خود را آپلود کرده و تصاوير متحرک خود را بسازيد.
وقتي که شما لينک گيف را در صفحه خود ميگذاريد، دوستان شما در فيس بوک براي ديدن آنها ميتوانند همچون ساير ويديوها عمل کنند؛ اگر در تنظيمات، نمايش خودکار ويديوها فعال باشد، فايلهاي گيف خودشان نمايش داده ميشوند و اگر کاربران نمايش خودکار ويديوها را غيرفعال کرده باشند، براي مشاهده فايلهاي گيف بايد بر روي تصاوير گيف ضربه بزنند تا نمايش آن آغاز شود.
منبع: ايسنا