بزرگنمايي:
چه خبر - بازگشت دوباره ماهيها به تور صيادان ايراني
بعد از هشدار سپاه پاسداران و برخورد با کشتيهاي خارجي، ماهيگيري در جنوب رونق گرفت.
صيد ترال نوعي روش صيد ماهي است که به وسيله کشيدن تور در آب توسط چند شناور انجام ميشود و هيچ موجود زندهاي از صيد شدن به اين شيوه جان به در نميبرد. صيد ترال در جنوب کشور از اين نوع است.
چند ماه پيش اعتراض مستمر مردم و صيادان جنوب راه به جايي نبرد و مسئولان شيلات معتقد بودند کشتيهاي خارجي تخلفي انجام نداده اند.
پس از افزايش مطالبات صيادان جنوب، سردار جعفري، فرمانده کل سپاه اعلام کرد: شيلات نبايد جلوي مردم در استفاده از منابع طبيعي دريا را بگيرد و با دادن مجوز به کشتيهاي خارجي مردم را بيکار کند.
در همين راستا فرمانده نيروي دريايي سپاه خبر داد که: با هر گونه اقدام غيرقانوني صيادي در آبهاي ايران مقابله ميکند و در همين راستا با هماهنگي مقام قضايي و ارائه مستندات، دستور توقيف برخي از اين شناورهاي چيني صادر شده است.
بنا بر گفته مسئولان شيلات؛ کشتيهاي چيني مالکيت ايراني دارند و تنها داراي مجوز صيد فانوس ماهي هستند که براي صيد اين نوع ماهي فناوري لازم در اختيار ايران نيست.
سازمان شيلات اعلام کرد: ايران فناوري صيد فانوس ماهي را در اختيار نداشت و سال 89 طي فراخواني که اعلام کرد، کشورهاي مختلف براي صيد اين نوع ماهي وارد ايران شدند.
اما گزارش تخلفات در اين زمينه نشان ميدهد، قوانين مربوطه از سوي کشتيهاي چيني رعايت نشد که بالاخره سپاه براي تامين امنيت وارد عمل شد.
نماينده ميناب در مجلس هم در اين رابطه گفت: کشتيهاي چيني محدوده صيد خود را ترک کردند و اگر صيد فانوس ماهيها در منطقهاي که برايشان تعيين شده بوده انجام ميشد مشکلي پيش نميآمد، اما آنها به نزديک سواحل آمده و علاوه بر صيد همه گونه ماهي و بيکاري صيادان، اوکسيستم دريا را برهم زدند.
در نهايت کار به جايي رسيد که نيروي دريايي سپاه در جهت حفظ منافع مردم وارد عمل شد و اين کشتيها را توقيف کرد تا دوباره رونق به کار صيادان ايراني در آبهاي جنوب و مشاغل بومي اين منطقه بازگردد.
منبع: bartarinha.ir