بزرگنمايي:
چه خبر - اسامي سريال هاي ماه رمضان 98 به همراه خلاصه داستان
ميتوان با قاطعيت گفت باکس رمضاني تلويزيون از باکس نوروزي طلاييتر و بااهميتتر است چراکه در نوروز به دليل ديد و بازديدها، سفرها و دورهميهاي خانوادگي کمتر مردم فرصت پيدا ميکنند تا تلويزيون ببينند اما در رمضان خانوادهها بعد از حال و هواي روزه و ماه رمضان و در کنار سفرههاي افطار شبکههاي مختلف تلويزيوني را انتخاب ميکنند تا بتوانند بر حال معنوي خود افزوده و يا با استراحتي چندساعته خود را براي روز بعد احيا کنند.
تلويزيون در يکي دو سال اخير در باکس سريالهاي رمضاني موفقيت چنداني نداشته و مخاطبي که خاطره سريالهاي طنز رضا عطاران و يا کارهاي ماورايي عليرضا افخمي و يا حتي قصههاي جذاب حسن فتحي را در دهه 80 به ياد دارند بيشتر جاي خالي کششهاي داستاني و جذابيتهاي دراماتيک را در توليدات مناسبتي اين سالها احساس کرده است.
از نيمه دوم سال 97 وضعيت چند سريال رمضاني مشخص شد و زماني که اين سريالها وارد توليد شدند با توجه به زمان چندماهه تا رمضان 98، اين اجازه به کارگردان و عوامل سازنده داده شد که با شتاب کمتري پروژه را پيش برده و بر کيفيت کار بيفزايند. برهمين مبنا تلويزيون براي رمضان 98 سه سريال «از يادها رفته»، «دلدار» و «برادر جان» را براي پخش از شبکههاي يک تا سه در دست توليد دارد. سريالهايي که تا اين لحظه از طرف کارگردان و تهيهکنندگانشان بهعنوان سريالهاي رمضاني شناخته و معرفي شدهاند اما ممکن است به رسم معمول تلويزيون در دقيقه 90 سريالي جا به جا، حذف يا حتي اضافه شود و اين احتمال که نام برخي از سريالهاي مطرح شده تنها يک گزينه باشد چندان دور و بعيد نيست. در اين گزارش مروري بر اين سريالها داريم که جديترين آثار در دست توليد سيما در مدت زمان کمتر از 20 روز مانده به آغاز ماه مبارک رمضان محسوب ميشوند.
شبکه يک؛ يادآوري تاريخ در «از يادها رفته»
در سال 97 نام 2 سريال بيشتر بهعنوان گزينههاي رمضاني شبکه يک مطرح شد؛ سريال «الف ويژه» و «از يادها رفته» که در حال حاضر توليد اولي متوقف شده است. «الف ويژه» ابتدا قرار بود توسط محمدرضا هنرمند کارگردان و زينب تقوايي تهيهکننده جوان ساخته شود اما اين دو درگير ساخت يک فيلم سينمايي براي جشنواره فيلم فجر شدند و ساخت اين سريال را به تيم کمال تبريزي واگذار کردند.
سريال تلويزيوني «از يادها رفته»
تبريزي هم کار خود را در سکوت خبري در شهرک تلويزيوني ايران شروع کرد اما بعد از مدتي معاون سيماي رسانه ملي اعلام کرد که اين کار به دليل نداشتن کيفيت لازم متوقف شده و هنوز هم تصويربرداري متوقف است. بنابراين در شبکه يک سيما در حال حاضر، «از يادها رفته» به کارگرداني بهرام بهراميان و تهيه کنندگي اکبر تحويليان تکليف مشخصتري دارد. اين سريال اگرچه در شبکه پنج و در زمان مديريت مجيد زينالعابدين در اين شبکه کليد خورد اما با اين حال در پي تغييراتي به شبکه يک رسيد و خود زين العابدين هم در پي تغييرات مديريتي به شبکه يک آمد.
بيشتر بدانيد : اولين عکس ها از سريال ماه رمضان: «از يادها رفته»
سريال «از يادها رفته» : از کشف حجاب تا توليد ترياک
سريال «از يادها رفته» اثري تاريخي متعلق به دهه 20 محسوب ميشود که حامد افضلي و رؤيا خسرونجد نويسندگي آن را برعهده داشتهاند و عباس نعمتي به عنوان سرپرست نويسندگان، اين دو را در نگارش متن همراهي کرده است. اين سريال به روايت زندگي و آداب و رسوم ايرانيان در دهه 20 ميپردازد و سراغ وقايع قصه زندگي «خسرو» و «مهربانو» ميرود که به شکل يک رمان روايت ميشود. همچنين قرار است به موضوعاتي تاريخي مثل کشف حجاب و کشت و توليد ترياک در اين سريال پرداخته شود.
سريال «از يادها رفته» در رمضان 98
زماني که توليد اين سريال در تيرماه 96 کليد خورد، بيان شد که فضاي سريال عاشقانه است و قصه سراغ زندگي زنان دهه 20 رفته است که با اين توضيح بايد ديد چقدر حضور زنان در اين سريال پررنگ خواهد بود.
ترکيب بازيگران سريال «از يادها رفته»
سريال «از يادها رفته» بازيگران مختلفي دارد که از جمله آنها ميتوان به حسين پاکدل اشاره کرد که چند سالي ميشود کمتر بهعنوان بازيگر در قاب تلويزيون حضور داشته است. حضور رضا يزداني خواننده هم از نکات جالب درباره ترکيب بازيگران اين سريال محسوب ميشود. ميترا حجار، حسين ياري، سيما تيرانداز، رسول نجفيان، مائده طهماسبي، بيتا فرهي و… از ديگر بازيگران اين سريال هستند و ميتوان سريال را از توليدات پربازيگر سيما به شمار آورد.
بهرام بهراميان پيش از اين ساخت سريالهايي چون «ساعت شني»، «سقوط يک فرشته» و «جاده قديم» را بر عهده داشته است که آخري بهرغم آنکه با موقعيتهاي طنز بود اما نتوانست با اقبال چنداني از سوي مخاطبان رو به رو شود. «ساعت شني» اما جزو سريالهايي بود که در زمان خود موافقان و مخالفاني هم داشت و به موضوعي چالشي در تلويزيون پرداخته بود. حالا بايد ديد جديدترين ساخته اين کارگردان اين بار چقدر چالشي خواهد بود و در ماه رمضان چقدر ميتواند مخاطب را با خود همراه کند.
شبکه دو؛ عاشقانهاي برادرانه در «دلدار»
نويد و جمشيد محمودي ساخت چند فيلم سينمايي را در کارنامه سينمايي خود دارند که «چند متر مکعب عشق» موفقترين آنها تا به امروز بوده است. اين دو برادر گويي خود را به برندي تبديل کردهاند و قرار است با يکديگر به ساخت فيلم و سريال مشغول شوند و خود را به طور مستقل مطرح نميکنند.
سريال عاشقانه «دلدار»
برادران محمودي پيش از اين اولين سريال تلويزيوني خود را با نام «سايهبان» را در شبکه دو ساختند که دو سال پيش روي آنتن رفت. اين سريال هم روايتهايي عاشقانه داشت و به زندگي طبقه متوسط رو به پايين جامعه و مشکلاتش پرداخته بود. سريالي که علي رغم حضور موفق برادران محمودي در سينما، نتوانست تبديل به اثري فراگير و ماندگار در نگاه مخاطبان سيما شود. «دلدار» تازهترين دورخيز برادران محمودي براي «خاطرهسازي» در قاب تلويزيون است.
سريال «دلدار»: نخبهاي که ترک تحصيل ميکند
اثر جديد محموديها که از نام آن هم روايت دلدادگي و دلبستگي هويداست به داستان عشق چند دختر و پسر ميپردازد، باز هم خانوادههايي از طبقه متوسط بدنه داستان را تشکيل ميدهد و سراغ سوژههاي روزي همچون بيکاري و معضلات نسل جوان هم خواهد رفت.
خط اصلي اين قصه درباره «آرش» با بازي محمدرضا غفاري نخبه دانشگاهي است که به دليل بيماريِ مادرش، دانشگاه را رها ميکند و…
ترکيب بازيگران سريال «دلدار»
محمدرضا غفاري، الناز حبيبي، حسام محمودي و سوگل خليق نقش چهار جوان اصلي اين سريال را بازي ميکنند که دو به دو دل بسته يکديگرند. همچنين بهزاد فراهاني، پريوش نظريه، همايون ارشادي و… ديگر بازيگران اين سريال هستند.
پشت صحنه سريال تلويزيوني «دلدار»
محموديها سريال «دلدار» را اوايل دي ماه 97 کليد زدند که قصه آن توسط آزيتا ايرايي و مهدي حمزه نوشته شده است.
از همان ابتدا با قطعيت اعلام شد که اين سريال براي ماه رمضان ساخته ميشود و تنها گزينه قطعي شبکه دو در ايام ماه رمضان است. با اين حال با توجه به اينکه تاکنون بيش از دو سوم تصويربرداري اين سريال انجام شده ممکن است بخشي از مراحل ضبط کار همچنان در ماه رمضان انجام شود.
شبکه سه؛ ملودرامي مذهبي در «برادرجان»
سريال «برادرجان» را سعيد نعمتالله نوشته، محمدرضا آهنج کارگرداني ميکند و محمدرضا شفيعي هم تهيهکنندگياش را بر عهده دارد. نعمتالله و شفيعي پيش از اين در سريالهاي ديگري از جمله «عقيق» و «مادرانه» همکاري داشتهاند. «عقيق» که اثري تاريخي بود در باکس مناسبتي تلويزيون در ايام محرم ساخته و پخش شد اما در جذب مخاطب ناکام ماند.
نثر خاص سعيد نعمتالله را ميتوان بارزترين وجه اشتراک آثار او تا به امروز دانست؛ نثري که در اين سالها با واکنشهاي منفي نيز مواجه شده است و برخي منتقدان آن را به کپي غلطي از نثر مسعود کيميايي نسبت دادهاند که احتمالاً به دليل علاقه به آثار کيميايي به فيلمنامههاي نعمتالله راه پيدا کرده است.
علي نصيريان در سريال «برادرجان»
«زير پاي مادر» آخرين سريال رمضاني با فيلمنامهاي از سعيد نعمت الله بود که دو سال پيش روي آنتن شبکه يک رفت و حاشيههاي نشست خبري آن با حضور بهناز جعفري بازيگر اين سريال تا ماهها سوژه رسانهها بود. نعمت الله در غالب سريالهاي خود به دنبال نوعي از مرام و معرفت، قصههاي خانوادگي، توجه به روابط و … است اما در سريالهاي خود گاهي با کليشه و شعار به اين موضوعات پرداخته است.
محمدرضا آهنج کارگردان اين سريال نيز حدود چند سال پيش سريال امنيتي «آسمان من» را ساخت که قصههايش در هواپيما ميگذشت و ماجراي پر فراز و نشيبي از اتفاقات پرواز و تلاش نيروهاي امنيت پرواز را به تصوير ميکشيد و حالا در قصه «برادرجان» که احتمالاً مثل بيشتر قصههاي نعمتالله نقش نويسنده در آن پررنگتر است ملودرامي اجتماعي و مذهبي را کارگرداني کرده است.
بيشتر بدانيد : گريم متفاوت لعيا زنگنه براي سريال «برادر جان» + عکس
ترکيب بازيگران سريال «برادرجان»
ترکيب بازيگران سريال «برادرجان» در قياس با ديگر رقيبان رمضانياش از تنوع بيشتري برخوردار است و چند بازيگر هم از جمله برگبرندههاي اين مجموعه هستند؛ از جمله علي نصيريان که سال گذشته توانست تنديس بازيگر نقش مکمل جشنواره فيلم فجر را از آن خود کند تا حسام منظور که بازي او در سريال «بانوي عمارت» طرفداران بسياري پيدا کرد.
از ديگر بازيگران اين سريال ميتوان به لعيا زنگنه، آفرين عبيسي، سعيد چنگيزيان، کامران تفتي، سجاد افشاريان، نسيم ادبي و… اشاره کرد.
سريال مذهبي «برادرجان» براي ماه مبارک رمضان 98
آنچنان که از فضاي اين سريال برميآيد و در توصيف آن گفته شده احتمالاً قصه اين سريال به دليل مضامين مذهبي آن مناسبت بيشتري با ماه رمضان داشته باشد با اين حال تجربه نشان داده است مخاطب هيچ گاه به دنبال سريالهاي مناسبتي در هيچ ايامي نبوده و همه سريالهاي خوب و حرفهاي و باکيفيت اين شانس را داشتهاند که پرمخاطبترين اثر يک بازه زماني خاص باشند.
بايد ديد در رقابت احتمالي ميان اين سه مجموعه تلويزيوني و به شرط عدم ورود رقيب تازه، بخت با کداميک بيشتر همراه خواهد بود و مخاطبان در شبهاي رمضان، با کدام قصه بيشتر همراه خواهند شد.
بيشتر بدانيد : سريال هاي تلويزيون براي رمضان 97
بيشتر بدانيد : سه سريال جديد تلويزيون تا قبل از ماه رمضان
بيشتر بدانيد : گريم متفاوت لعيا زنگنه براي سريال «برادر جان» + عکس
منبع: mehrnews.com