بزرگنمايي:
چه خبر - ميانگين سن ازدواج دختران و پسران اعلام شد
حامد برکاتي، مدير کل دفتر سلامت وزارت بهداشت در نشست خبري روز جوان که امروز برگزار شد، گفت: سن اميد به زندگي به 80 سال در کشور رسيده که علت آن مداخلههاي انجام شده توسط وزارت بهداشت است. براي اميد به زندگي بايد بيشترين توجه را به جوانان و پيشگيري از مرگ آنها داشته باشيم. در همه گروهها و حتي در کودکان و سالمندان، حوادث حمل و نقل علت بزرگ مرگ و مير است، اما اين علت در جوانان بيشتر است. همچنين مرگ و مير در جوانان شامل خودکشي، خشونت، سکتههاي قلبي و سوءمصرف مواد مخدر است.
وي همچنين افزود: خودکشي 6.5 درصد و خشونتها 5.9 درصد علت مرگ و مير جوانان است و در حال حاضر حدود 20 درصد از جمعيت کشور جوانان بين 18 تا 29 ساله هستند. اگر 70 درصد حوزه سلامت در ساير حوزهها مربوط به مسائل بين بخشي ميشود، در حوزه جوانان بايد نزديک به 80 درصد همکاري بين بخشي انجام شود.
برکاتي تصريح کرد: جوانان بنابر فعاليتهاي اجتماعي و تاثيرگذاري فراواني که دارند، هم حال و هم آينده کشور هستند. رفتارهاي جوانان در حوزههاي اجتماعي و رفتارهاي پرخطر در سن 18 تا 29 سالگي و مباحث ازدواج و طلاق بايد مورد توجه باشد، اگر رفتار جنسي غيرسالم در جامعه کاهش يابد، باز هم بيشترين گروه در معرض خطر جوانان هستند. همچنين مصرف دخانيات و الکل و تحرک فيزيکي ناکافي نيز جزو عوامل خطر سلامت جوانان است.
مديرکل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اظهار کرد: شکلگيري بسته خدمت و رويکردهاي جديد در حوزه جوانان با آغاز طرح تحول سلامت و در سال 92 آغاز شده است. هرچند عوامل خطر در زمينه جوانان زياد است، اما جوانان محل خيزش اجتماعي هستند.
وي در ادامه بيان کرد: آموزش و خودمراقبتي مهمترين مداخله براي جوانان است.تا قبل از سال 92 برنامه مدوني براي خدمترساني به جوانان وجود نداشت، اما بعد از سال 92 و آغاز طرح تحول سلامت، بسته خدمت در همه مراکز خدمات جامع سلامت و پايگاهها و خانههاي بهداشت طراحي و تدوين شده است که در دو سطح پزشکي و غيرپزشکي ارائه ميشود.
برکاتي افزود: مواد افيوني، الکل و سيگار نيز جزو مواردي است که در موارد خودمراقبتي جوانان مورد توجه قرار گرفته، همچنين پيشگيري جامعه محور و اجتماعي نيز توسط دفتر سلامت روان طراحي شده است.
مديرکل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص افزايش سن ازدواج گفت: جوانان نسبت به دهههاي قبل، ديرتر ازدواج ميکنند، بطور ي که سن ازدواج دختران به حدود 24 سال و سن ازدواج پسران به بالاي 27 سال رسيده است. فاصله ازدواج با فرزندآوري به طور متوسط نزديک به 5 سال است. اين تصميم بدون توجه به پيامهايي است که وزارت بهداشت داده است، زيرا اعلام کرديم بهترين سن بارداري بين 20 تا 35 سال است. همچنين اگر بارداري زير 20 يا بالاي 35 سال اتفاق بيفتد، بستههاي مراقبت نيز در نظر گرفته شده است.
وي در ادامه بيان کرد: حدود 17 درصد زايمانهاي کشور بالاي 35 سال است که اين عدد در 10 سال قبل حدود هفت درصد بوده است. حدود 13 ميليون جوان در شرف ازدواج داريم و اگر 10 درصد اين جوانان ازدواج کنند، TFR کشور تعميم مييابد، معضل اصلي ازدواج در کشور، مسائل فرهنگي است و درآمد و مسائل اقتصادي نيز نقش دارند.
مديرکل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت تصريح کرد: در سال 89 ازدواج زوجها نزديک به يک ميليون و 890 هزار مورد بود. در سال 96 اين عدد تقليل پيدا کرد و به 680 هزار مورد رسيد.
منبع: ilna.ir