بزرگنمايي:
چه خبر - اعلام شرايط اضطراري در 6استان کشور
آن گونه که گزارشهاي هواشناسي پيش بيني کرده اند، اين موج ابتدا 6 استان غربي و جنوب غربي کشورمان يعني آذربايجان غربي، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ايلام و خوزستان را تحت تاثير قرار ميدهد و در روزهاي پيش رو، بارندگيهاي شديد در ديگر استانهاي کشورمان را موجب ميشود.
وضعيتي که موجب شد استاندار خوزستان از وزير کشور بخواهد براي آمادگي کامل براي مقابله با سيلابهاي احتمالي در اين استان ها، اعلام وضعيت اضطراري نمايد و با موافقت رحماني فضلي، وضعيت فوق العاده در اين استانها حاکم شود؛ مقدمهاي براي شروع بحراني که اميدواريم در سايه تدبير مسئولان و همراهي مردم، مهار شود.
اسکان اضطراري بيش از 5 هزار نفر در خوزستان
علي خدادادي، مدير جمعيت هلال احمر استان خوزستان با اشاره به امدادرساني اين جمعيت در مناطق سيلابي اظهار کرد: از چهارم فروردينماه تاکنون به 15 هزار و 841 نفر آسيبديده در روستاها يا برخي مناطق شهرستانهاي بهبهان، لالي، گتوند، ايذه، شوشتر، باغملک، هفتکل، آبادان، رامهرمز، انديمشک، انديکا، باوي، مسجدسليمان، دزفول، شوش و اهواز امدادرساني شده است.
وي افزود: در اين مدت روستاي چهل کنار و روستاي دره ني در بهبهان، روستاي علي آباد، روستاي پاپي آباد و روستاي دوبندار در انديمشک، روستاي بيت غالب، کاظم حيدر، خلف حيدر، يباره، بيت محارب، بيت يدي و زبيد دبات در شوش و روستاي عيله و دهول در شوشتر تخليه شدهاند.
مديرعامل جمعيت هلال احمر خوزستان گفت: همچنين تاکنون 5 هزار و 285 نفر از مردم شوشتر، باوي، اهواز، دزفول و شوش در اردوگاههايي که جهت اسکان اضطراري برپا شدهاند، اسکان يافتهاند.
تخليه 4 روستاي حاشيه دز در اهواز
جمال عالمي، فرماندار اهواز شنبه شب در خصوص وضعيت روستاهاي در معرض سيلاب بخش مرکزي اين شهرستان اظهار کرد: آب رودخانه به برخي از منازل چهار روستاي بيت سيد يديم، سيد هاشم، سيد ظاهر و سيد معن در اين بخش نفوذ کرده و عمليات امدادرساني به روستاييان با سرعت در حال انجام است.
وي با بيان اينکه هشدارهاي لازم براي تخليه اين روستاها قبل از سيلاب داده شده بود، به ايسنا گفت: مردم و وسايل و احشام روستاها به کمک دستگاهها و اهالي با قطار، کاميون و وانتبارها در حال تخليه هستند. دستگاهها همچنان در حال ترميم و استحکامسازي سيلبندها هستند تا از ورود آب جلوگيري شود.
ستاد مديريت بحران 24 ساعته شد
«با دستور وزير کشور در شوراي عالي مديريت بحران، تعطيلات تمامي پرسنل و کارکنان عملياتي دستگاهها و نهادهاي ذيربط تا پايان موج جديد بارندگيها و مديريت سيلابها لغو شده و همگي بايد سر کار حاضر باشند.»؛ اين خبري است که روز گذشته مخابره شد و به يکي از مصوبات جلسه فوقالعاده شوراي عالي مديريت بحران اشاره داشت.
در اين جلسه، دستگاههاي مختلف از جمله سازمان هواشناسي و وزارتخانههاي نيرو و راه و شهرسازي گزارشهايي ارائه کردند و اعضاي شورا بر لزوم توجه به تجربه روزهاي اخير در رابطه با تشديد بارشها و وقوع سيل و طغيان رودخانهها و همچنين آمادگي براي روزهاي آتي تأکيد کردند.
وزير کشور با هشدار به ساکنان مناطقي که در معرض سيل قرار دارند، اظهار کرد: تقاضاي ما اين است که مردم به دستورالعملها و توصيههاي دستگاههاي مربوطه حتماً توجه کنند، اگر منطقهاي بايد تخليه شود، در برابر اين مسأله مقاومت نکنند، در جادهها و محلهايي که اعلام ميشود خطرآفرين است تردد و توقف نکنند.
يکي ديگر از مباحث مطرح شده در اين جلسه فوقالعاده، 24 ساعته شدن ستاد مديريت بحران کشور بود که به تصويب رسيد و اسماعيل نجار، رئيس ستاد مديريت بحران کشور در تشريح آن گفت: قرار شده دستگاههاي اجرايي کشور که در روزهاي اخير هرکدام در بخشهاي مربوط به خود فعاليت ميکردند، از اين به بعد به صورت متمرکز در ستاد مديريت بحران کار کنند و گزارشها را به طور مرتب رصد کنيم تا بتوانيم بهموقع تصميمات لازم را اتخاذ کنيم.
پيش بيني هواشناسي براي امروز
احمد وظيفه، مديرکل پيشبيني سازمان هواشناسي، درباره وضعيت آب و هوايي امروز گفت: ابرهاي باران زا در حال ورود به کشور هستند و سامانه امشب (شنبه شب) از نوار غربي وارد کشور ميشود، اين سامانه در روز يکشنبه تقويت ميشود و تا سه شنبه به طور کلي نيمه غربي کشور را فرامي گيرد که بارشها به صورت باران و در ارتفاعات به صورت برف خواهد بود.
او افزود: غرب کشور، کردستان فردا بعدازظهر بيشترين بارانها را شاهد خواهد بود و به تدريج آذربايجان غربي و شرقي درگير بارشها خواهند شد. نقشههاي هواشناسي نشان ميدهد که بارشها در روز يکشنبه و دوشنبه شدت بيشتري دارد. همچنين بارشها در يکشنبه و دوشنبه صبح محدوده وسيعي از جنوب کردستان شمال ايلام کرمانشاه و زنجان را در بر ميگيرد و بيشترين بارشها در خوزستان، جنوب کردستان و شمالي و مرکزي ايلام شاهد خواهيم بود.
وظيفه از احتمال سيل در خوزستان و برخي استانها خبر داد و افزود اين سامانه نيز ميتواند سيل ناگهاني را نيز داشته باشد و طغيان رودخانهها دور از انتظار نيست. در اين سامانه بارش برف آنچناني نداريم فقط بارش برف در ارتفاعات خواهد بود. اين سامانه دوشنبه شب شرق گيلان، قزوين را فراخواهد گرفت و بارشها بيشتر به صورت رگبار خواهد بود.
وي با تاکيد بر اين نکته که بارشهاي اين سامانه در کارون و کهگيلويه و بوير احمد نسبت به سامانه قبلي ضعيفتر خواهد بود، گفت: اين سامانه در نيمه شرقي ضعيفتر خواهد بود و وزش باد در اين استانها شديدتر خواهدبود.
منبع: bartarinha.ir