بزرگنمايي:
چه خبر - تبليغ عجيب؛ کسب درآمد سرشار با رحم اجارهاي!
گاهي زنان از قشر مرفه که حتي توانايي بچه دار شدن هم دارند بدليل عدم تغيير اندامشان حاضرند دست به اجاره رحم ميزنند، اين کار دقيقا بازتوليد فقر در جامعه ميکند.
روز گذشته تبليغي در فضاي مجازي پخش شد که واکنشهاي متفاوت روانشناسان و رفتارشناسان را در پي داشت. تبليغي که راه درآمدزايي تازهاي براي زنان زير 33 سال عنوان کرده است، تبليغ اجاره رحم و تخمک. شغلي که ميتواند بيش از 60 ميليون پول به جيب زنان بزند. اما اين مبلغ وسوسه کننده چه تاثيري روي روح و روان مادران اجارهاي دارد. يک رفتار شناس در اين باره ميگويد: رفتار شناسان و روانشناسان بايد آيين نامهاي را براي اين مساله تخمک فروشي و رحم اجارهاي تدوين کنند.
مجيد ابهري درباره خريد و فروش رحم و کسب درآمد ميگويد: يک زماني است که شما قرار است رحم را اهدا کنيد، مثل اهداي کليه، اين عمل خداپسندانه است اما وقتي که شما روي کليهتان قيمت ميگذاريد اين مصداق بارز خريد و فروش اندام است. اين حالت دقيقا براي رحم هم صدق ميکند، اگر اين اجاره رحم به شکل کسب درآمد در بيايد تبعات بدي در جامعه خواهد داشت.
وي در خصوص ابعاد رواني اين اتفاق و تاثيري که روي مادر اجارهاي و جنين ميگذارد معتقد است: معمولا زناني که رحم اجارهاي دارند ريسک زايمان خودشان پايين ميآيد، همين ميشود که معمولا از کاري که مرتکب شدند، پشيمان ميشوند. از طرف ديگر من با ماردان اجارهاي برخورد کردم که هنگام زايمان از عملي که کردند پشيمان ميشوند و دوست دارند فرزند را نزد خودشان نگه دارند. هرحال نگه داري جنين در شکم، علاقه مادر اجارهاي به آن را زياد ميکند.
ابهري همچنين درباره اينکه فرآيند رحم اجارهاي چه قدر بازتوليد فقر ميکند ، ادامه ميدهد: فقط زنان نازا نيستند که از رحم اجارهاي و تخمک اجارهاي استفاده ميکنند،؛ گاهي زنان از قشر مرفه که حتي توانايي بچه دار شدن هم دارند بدليل عدم تغيير اندامشان حاضرند دست به اجاره رحم بزنند، اين کار دقيقا بازتوليد فقر در جامعه ميکند. لذا زني که متعلق به طبقه مرفه باشد،ترجيح مي دهد تا با خرج مبلغي از ثروت خود،علاوه بر دوري از عوارض ياد شده و لذت داشتن فرزند، به نوعي طبقه اجتماعي مرفه خود را نيز به رخ ديگران بکشاند. لذا در نزد ديگران، زني اجارهاي که فرزندش را برايش به دنيا مي آورد، زني است که علاوه بر تعلق به طبقه فقير جامعه، داراي فرهنگي خاص و همچنين ذائقه اي خاص است و لذا تفاوت عمده اي با ساير طبقات جامعه دارد. از اين رو، زنان ديگر نيز در پروسه مدگرايي و تبليغ، سعي در فراگيري اين امر نموده و در اين صورت، اين امر به شدت در جامعه رواج مييابد.
اين رفتارشناس درباره تفاوت فرزندخواندگي و رحم اجارهاي توضيح ميدهد: در فرآيند فرزند خواندگي از پرورشگاه هيچ علقه خوني و ژنتيکي بين فرزند و مادر وجود ندارد، در آن مرحله هم بايد روانشناسان به کمک بيايند و تصميم بگيرند که در چه مرحلهاي به فرد بگويند که فرزند خوانده بوده، اين فرآيند با رحم اجارهاي متفاوت است.
وي درخصوص شرعي بودن اين مساله ادامه ميدهد: جنبه شرعي اين مساله حل شده، اما ابعاد رواني و روحي آن روي مادر اجارهاي و کودک حل نميشود.
ابهري در پايان تاکيد کرد: اين پديده هم اکنون در جامعه رو به ترويج نيست، اما امکان اينکه در آينده نزديک با تعدد رحم اجارهاي روبه شويم زياد است، بنابريان نياز است هرچه سريعتر گروهي از روانشناسان و رفتار شناسان وارد عمل شوند و آيين نامهاي براي اين مساله تدوين کنند.
منبع: bartarinha.ir