بزرگنمايي:
چه خبر - جشنواره جام جم و همه حواشي برگزاري آن: سيما فقط اين درگيريها را کم داشت!
اين روزها جشنواره جامجم در تمام رسانههاي حقيقي و مجازي ترند شده. جنجالي پردامنهتر از تقريبا اغلب موارد جنجالي و بحراني صداوسيما در سالهاي اخير که در بدترين شرايط نيز هميشه يک گروه را شاکي ميکرد و گروهي ديگر را شادمان و راضي. اما اينبار اتفاقي که رخ داده، چپ و راست و ميانه نميشناسد و اعتماد عمومي را مخدوش کرده. جنجالي که باعث شده براي- شايد- نخستينبار همزمان نام و عکس دو برنامه روي صفحه اول روزنامهها بيايد. مسئولان و مديران صداوسيما و حتي برخي وزرا درباره سبقت ناگهاني يک برنامه تلويزيوني از برنامهاي ديگر به اظهارنظر پرداختهاند.
راي دهي به مسابقه برنده باش (گلزار) در جشنواره تلويزيوني جام جم
محمدجواد آذريجهرمي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، پست اينستاگرامي درباره جزييات آراي مردمي جشنواره تلويزيوني جامجم منتشر کرد و با مقايسه تصويري از آمار دستکاريشده و واقعي نوشت. جشنوارهاي که قرار بوده انتخابهايش براساس آراي مردمي باشد، فعلا متوقف شده. مردم هم با داغ کردن چندين و چند هشتگ مختلف به جشنواره جامجم هجوم آورده و در اين بين رأيسازي سازمانيافته انجامشده را نشاني از بياعتباري تمام رأيگيريها و نظرسنجيهاي صداوسيما- تاکنون- عنوان کردهاند.
بيشتر بدانيد : افشاگري وزير ارتباطات درباره نظرسنجي انتخاب محبوب ترين برنامه سال صدا و سيما + عکس
رقابت بين برنامه نود فردوسي پور و برنده باش محمدرضا گلزار
نظرسنجي مخدوشي که چنين وانمود شده که تنها و تنها براي کاستن از هيمنه يکي از محبوبترين مجريان صداوسيما دستخوش اخلال شده. آزاردهندهتر از همه اينها، اما داستان «ديو و دلبر»ي است که درست شده و بهناگاه محمدرضا گلزار شده بدمن ماجرا؛ بياينکه واقعا خود آن بدبخت نقشي در ماجرا داشته باشد. مگر اينکه باور داشته باشيم، او آگاهانه در بازي کمرنگ کردن عادل فردوسيپور وارد شده باشد که البته تاکنون کوچکترين جملهاي از او درباره جلو افتادن و عقبماندن از برنامه نود نشنيده و نخواندهايم!
اما آيا واقعا جشنواره جامجم سزاوار اينهمه موضعگيري و واکنش و بازتاب -مثبت و منفي- هست يا نه؟!
تلويزيون عليه عادل فردوسي پور!
رأيگيري جشنواره جامجم در چند رشته مختلف ازجمله سريالهاي منتخب، برنامههاي شاخص، برنامههاي پرمخاطب، بازيگران و مجريان زن و مرد و البته تيتراژ انجام شده و در اين بين حواشي رخداده بيشتر در يکي دو رشته مهم بوده است. در بخشهايي، چون برنامههاي شاخص و البته مجريان؛ با اينکه در بخش سريالها و حتي بازيگران نيز اعتراضات و انتقادات و کنارهگيريهايي را نيز شاهد بودهايم...
کنار زدن عادل فردوسي پور از جشنواره جام جم
دعواي اصلي در اين ميان البته بر سر عادل فردوسيپور است که از همان ابتداي ورود مدير جوان و تازهکار شبکه سه داستان درگيريهاي ايندو سر زبانها بوده و انگار هر اتفاق و اقدامي در شبکه سه تنها و تنها در جهت کاستن از نفوذ عادل و نودش به انجام رسيده است. در مورد جشنواره جامجم و نظرسنجي مربوط به آن نيز اين درگيري را بهعينه مشاهده کرديم. جالب اينکه اتفاق پرواکنش ديروز و رأيسازي براي برنامهاي که تنها رقيب بالقوه نود فردوسيپور در آراي مردمي ميتوانست باشد، تنها اقدام عليه اين مجري محبوب- فارغ از تمام انتقادهايي که عليه او وجود داشته و دارد- نبوده است...
مجري ورزشي مجري حساب نمي شود! : عادل مجري نيست!
اقدام مهمتر عليه عادل فردوسيپور اتفاقا بسيار پيشتر از اين ماجراي معروف و در همان نخستين گامها به انجام رسيد. جاييکه براي نخستين بار بدعتي در معرفي کانديداها رخ داد و نام عادل از بين نامزدهاي بخش مجريان برتر مرد بيرون کشيده شد و براي اينکه ظاهر ماجرا درست شود، مجريان ورزشي ديگر را نيز به پاي عادل سوزاندند و در تصميمي عجيب اعلام کردند که اصلا مجري ورزشي مجري حساب نميشود! چنين شد که در بخش مجريان مرد در کنار رشيدپور، عليخاني، رامبد جوان و مهران مديري؛ حتي نام نيما کرمي و نجمالدين شريعتي هم آمد، اما عادل نه. دليل اين کار نيز از همان ابتدا مشخص بود: تنها براي اينکه مبادا خداينکرده عادل فردوسيپور در اين بخش نيز بالاترين رأي را بهدست آورد که در آنصورت ديگر بستن دستوپاي او ممکن نميشود!
مهران مديري: از شرکت در اين نظرسنجي انصراف ميدهيم
در اين بين البته اتفاقات ديگري نيز در اين جشنواره رخ داده که زير سايه جنجالهاي مربوط به عادل ناديده ماندهاند. مثلا کنارکشيدن برنامه دورهمي مهران مديري که عنوان کردند «با توجه به اينکه مجموعه دورهمي در دو سال گذشته توانسته تقريبا تمامي جوايز مردمي و داوري را به خود اختصاص دهد، از شرکت در اين نظرسنجي انصراف ميدهيم.» مديري البته درباره جزييات دلايل انصرافش حرفي نزد؛ اما همزماني اين اتفاق با ماجراهاي عادل و گلزار بيترديد نشان از نارضايتي مديري از شرايط دارد...
کناره گيري مهران مديري از جشنواره تلويزيوني جام جم 97انصراف بهنوش بختياري از شرکت در جشنواره جامجم 97
بهنوش بختياري ديگر چهرهاي بود که از شرکت در جشنواره جامجم انصراف داد. دليل او البته متفاوت بود و او که به گفته خودش «دوبار کانديدا شده و يک بار تنديس بهترين بازيگر زن را براي محله گل و بلبل دريافت کرده بود»، عطاي اين جايزه را به لقايش بخشيد، آنهم بهدليل فرار از «حسادت»! بهنوش خانم البته براي بردن اين جايزه بايد با مريم مؤمن، ريما رامينفر، گلچهره سجاديه، مهرانه مهينترابي و لعيا زنگنه رقابت ميکرد...
بيشتر بدانيد : بهنوش بختياري از رقابت در يک برنامه تلويزيوني انصراف داد!
سريال پايتخت و بانوي عمارت : سريالهاي جنجالي جشنواره
بخش سريالها هم البته از جنجال بينصيب نماند. ديروز محسن تنابنده در پستي از نتايج آراي دو سريال پايتخت و بانوي عمارت در جشنواره تلويزيوني جامجم انتقاد کرد: «تو شرايطي نبودم که پست بزارم، ولي مگه ميذارن؟ تعداد آراي دو سريال رو ببينيد، دقيق اندازه هم؟ اين آمار رو روزنامه جامجم زده و البته اضافهکرده پايتخت ٣٠درصد و عمارت ٢٣ درصد. لطف مردم نه يکبار بلکه بارها شامل حال پايتخت شده و اهالي پايتخت هم هميشه به احترام مردم تلاش کردن، پس دست از تلاش مذبوحانه برداريد و اجازه بدين مردم خودشون انتخاب کنن.»
اعتراض محسن تنابنده به آراي پايتخت در جشنواره جام جمدر اهميت جامجم
اگر از خورهترين مخاطبان تلويزيون بپرسند که برنده فلان رشته در جشنواره سال گذشته چه کسي بوده؛ يقين بدانيد که نخواهد توانست جواب دهد. طبيعي هم هست. جايزهها، حتي اسکار، قابليت ماندگاري يک اثر يا چهره را ندارند. جوايز تنها به درد بولدکردن بهترينها ميخورند و نه ساختن بهترينها. اين امر در تلويزيون بدتر هم هست. اساسا تلويزيون مديوم جشنواره و جايزه نيست و اغلب برنامههايش تاريخ مصرف دارد. پس دليل اين عطش برنامهها و برنامهسازان براي تبليغ خود در اين جشنواره را نميدانم. عطش مديران براي نظرسازي و جهتدهي را هم اصلا! مجري محبوب بيجايزه هم محبوب است و مجري يا هنرمند يا برنامه نامحبوب را هم نميتوان با هيچ ضربوزوري محبوب کرد.
بيشتر بدانيد : سريال ها و بازيگران نامزد جشنواره تلويزيوني جام جم معرفي شدند
بيشتر بدانيد : بازيگران و همسرانشان در اختتاميه جشنواره جام جم + تصاوير
منبع: روزنامه شهروند