بزرگنمايي:
چه خبر - توهين آشکار به شرکت کننده مسابقه «دستپخت»
در اين ويديو توهين زشت و زننده کارشناسان آشپزي به شرکتکننده در مسابقه دستپخت را به يکي از شرکت کنندگان را مشاهده ميکنيد.
همانطور که در ويديو مشاهده ميکنيد کارشناسان آشپزي برنامه دستپخت توهين زشتي به يکي از شرکت کنندگان ميکنند. تلويزيون به عنوان فراگيرترين رسانه در ميان خانوادههاي ايراني خصوصاً سه گروه کودکان، سالخوردگان و خانمهاي خانهدار جايگاه ويژهاي دارد. اما ديدن برنامههاي گوناگون اين رسانه هميشه مثبت و سودمند نيست بلکه در بعضي اوقات کاملاً مضرّ است و آسيبهاي مختلفي را به خانوادهها ميرساند. جايي که روي آنتن به عمه و خاله و حتي پدر و مادر هم در قالب استندآپ توهين ميشود يا روي آنتن زنده اصرار داريم زن و شوهر به همديگر ابراز علاقه کنند. معضل بعدي اين است که بارها ميهمان هر ديالوگي را که خواسته به زبان آورده در برخي اوقات مجري توانسته و برخي هم اوقات هم با ميهمان همراهي کرده است. جايي هم در "وقت اضافه" مردم شاهد دعواي لفظي يک ورزشکار با مربياش بودند که هرچه باشد مقام استاد و شاگردي ايجاب ميکند، منش و اخلاق پهلواني به رخ مخاطب کشيده شود نه بياخلاقي!
شايد بعد از برخورد نا به جا و غيراصولي "فرزاد حسني" با ميهمان برنامه "اکسير"، «دستپخت» در قالب يک برنامه تلويزيوني براي آموزش آشپزي به بانوي ايراني هر اندازه هم که اشتباه کرده باشد بايد با سعه صدر برخورد ميکرد تا يک بانوي ايراني تحقير نشود. شايد اگر يک رفتار درستي صورت ميگرفت و غيرمستقيم و از روي اصول برنامهسازي تلويزيوني به او گوشزد آموزشي ميشد هم بهتر ياد ميگرفت بايستي چگونه آشپزي کند و خاطره خوبي از «دستپخت» در ذهن او بماند. اما حالا نه خاطره خوبي از او مانده و نه تنها فراگرفته بلکه بازتابهاي آن در فضاي مجازي هم خانم آشپز را آزردهخاطرتر ميکند.
بيشتر بدانيد : ماجراي کليپ تمسخر بازيگر زن توسط فرزاد حسني بخاطر اندامش!!
ميدانيم که امروز در تنگناهاي اقتصادي توليد محتوا در رسانهملي به سختي صورت ميگيرد به ويژه در برنامههاي زنده که برخي اوقات اتفاقات غيراصولي روي آنتن شاهد هستيم و حالا اين معضل بيمارگونه به برنامههاي ضبطي هم سرايت کرده است. در اين راستا اهميت نظارت صدچندان ميشود که مربي در برنامه تلويزيوني خلاف قاعده رسانهاي تلويزيون عمل ميکند حداقل مجري «دستپخت» ميبايست کار را مديريت ميکرد تا جلوي عميق شدن اين ضايعه رسانهاي گرفته شود. اما همراهي کردن او هم محل سوال است. واقعاً داشتن سعه صدر و برخورداري از دانش رسانهاي لازمه تهيهکنندگي و اجراي يک برنامه تلويزيوني است که تداوم آن حتماً آسيب مهلکي براي صداوسيماي ما محسوب ميشود.
بيشتر بدانيد : بحران مجري در تلويزيون!
شايد لازم به يادآوري باشد که تلويزيون فضاي مجازي نيست که هرچه ميخواهيم بگوييم و هرگونه ميخواهيم رفتار کنيم. مخاطب اين رسانه ميليوني است و دستاندرکارانش بايد با چنين نگاه و رويکردي به ميدان بيايند. نگاه دمدستي و غيراصولي نه تنها راهي به جايي نميبرد بلکه رسانهملي را در پرتگاه ريزش مخاطب و يک نوع تشنج رسانهاي قرار ميدهد. بنابراين توصيه ميشود نظارت بيشتري بر تعدد برنامههاي ضبطي حاکم شود که بايد سرمنزلشان کيفيت بيشتري نسبت به برنامه زندهاي باشد که امروز دچار آفت توليدات بيرويه شده است. چرا که به خاطر مشکلات بودجهاي هر روز برنامه زنده بيشتر ميشود و از اين حيث هم شاهد رفتارها و گفتارهاي نامناسب روي آنتن هستيم. البته اين بار بيادبي و بياخلاقي رسانهاي از يک برنامه ضبطي سر زده که وظيفه و اهميت نظارت را به مراتب بالا ميبرد که اگر جلوي چنين اتفاقاتي گرفته نشود آسيبها و معضلات جاي کيفيت و تأثير را ميگيرند.
بيشتر بدانيد : محمد سلوکي: با آموزش نميشود مجري شد!
بيشتر بدانيد : توهين زشت تلويزيون و مجري شبکه آموزش به محسن چاوشي!!
بيشتر بدانيد : مجري خواب آلود و از خود راضي تلويزيون: به من چه؟
منبع: tasnimnews.com