بزرگنمايي:
چه خبر - بازيگراني که نقشهاي تکراري بازي کردهاند
برخي از بازيگران در سينما يا تلويزيون در طول دوران فعاليتشان، وقتي نقش متفاوت و خاصي بازي کردهاند که مورد استقبال تماشاگران قرار گرفته، ترجيح دادهاند در کارهاي بعديشان هم همان نقش را تکرار کنند، طوري که اگر نگاهي بيندازيد به شخصيت هايي که در نقش آنها بازي کردهاند، ميبينيد ويژگيهاي آن نقشها دقيقاً مشابه يکديگر بودهاند و انگار تنها نام اين شخصيتها با هم فرق ميکند!
در ادامه به بهانه حضور تکراري مهرانه مهين ترابي در «دلدادگان»، نگاهي انداختهايم به تعدادي از بازيگراني که يک تيپ شخصيتي خاص را در چند نمونه از آثارشان تکرار کردهاند و مخاطب معمولاً آنها را با همان تيپ به ياد ميآورد.
امين تارخ
ويژگيهاي نقش: پدر يا پدر بزرگ مهربان و بزرگ يک خانواده يا فاميل که به اعتقادات مذهبياش پايبند است، فرزندان و اعضاي خانوادهاش را زير پروبال خود گرفته و حمايت ميکند، بقيه اعضاي خانواده روي حرفش حساب ميکنند و حرف آخر را او ميزند! علاوه بر ويژگيهاي نقش، حتي گريم و مدل موي او در اين سريالها مشابه يکديگر بوده و تفاوت چنداني ندارند.
امين تارخ
چه آثاري بازي کرده؟ امين تارخ که کارنامه هنري درخشاني دارد، چند سال اخير در سريالهاي تلويزيوني و مخصوصاً سريالهايي که به مناسبت ماه رمضان پخش ميشوند، حضور پررنگ و البته يکنواختي داشته است. او را بعد از سريال «اغما» در سريالهاي اخيرش يعني «جراحت»، «گاهي به پشت سر نگاه کن» و «رهايم نکن»، در نقشهاي تکراري و شبيه به يکديگر ديدهايم.
مريم اميرجلالي
ويژگيهاي نقش: مادر جدي يک خانواده فقير که در عين جدي بودن نگران فرزندانش است، بابت کوچک ترين مسائل زيادي حرص ميخورد، عصباني ميشود و با فرزندان و همسرش درگير است و بر سر آنها فرياد ميزند.
مريم اميرجلالي
چه آثاري بازي کرده؟ بعد از سريال موفق «خانه به دوش»، بازي بسيار خوب مريم اميرجلالي مورد توجه مردم قرار گرفت و او هم در سريالهايي مانند «متهم گريخت»، «ترش و شيرين»، «چارچرخ»، «چار خونه» و «روزهاي بد به در» اين تيپ شخصيتي را تکرار کرد. البته او مدتي قبل گفت که چون مردم او را در اين نقش دوست دارند، باز هم اين شخصيت را تکرار خواهد کرد.
مهرانه مهينترابي
ويژگيهاي نقش: برخلاف مريم اميرجلالي و مرجانه گلچين که آنها را در نقش يک مادر عصبي به ياد داريم، مهرانه مهينترابي در همه سريالهايي که در چند سال گذشته بازي کرده است، نقش يک مادر مهربان، آرام و منطقي را داشته که مدام قربان صدقه فرزندانش ميرود. او هميشه دلواپس بچههاست و به خاطر ندانمکاريهايشان حرص ميخورد.
مهرانه مهينترابي
چه آثاري بازي کرده؟ او در سريالهايي مانند «همه بچههاي من»، «شمسالعماره»، «در مسير زايندهرود»، «همه چيز آنجاست»، «آنام» و «دلدادگان» اين نقش را تکرار کرده است. اگر نقش او در سريالهاي قديميتر را به خاطر نميآوريد، کافي است شخصيت او در سريال «دلدادگان» را که اين شبها درحال پخش است با سريال اخير او يعني «آنام» مقايسه کنيد.
الناز حبيبي
ويژگيهاي نقش: دختر ساده و خوبي که معمولاً يا با مادرش زندگي ميکند يا پدرومادرش از دنيا رفتهاند و در کنار افراد ديگري مانند يکي از آشنايان يا فاميل زندگي ميکند. هميشه هم درگير يک ماجراي عشقي، يا در شرف ازدواج است.
الناز حبيبي
چه آثاري بازي کرده؟ او در سريال «تا ثريا» چنين نقشي را بازي کرد و بعد از آن در سريالهاي «دودکش»، «سر به راه»، دو مجموعه «دردسرهاي عظيم» و «پرستاران» مشابه اين شخصيت را تکرار کرد. هر چند او در مصاحبهاي گفته بود تلاش ميکند نقشهايش را با فاصله بپذيرد تا به تکرار نيفتد، اما به نظر ميرسد او در اين تلاش چندان موفق نبوده است.
پوريا پورسرخ
ويژگيهاي نقش: جواني احساساتي که از همان ابتداي قصه عاشق يکي از دختران داستان است يا در طول داستان عاشق ميشود. او معمولاً در حال مبارزه براي رسيدن به عشقش است. شخصيتهايي که او بازي ميکند، اتفاقاً بسيار بامرام و معرفت و لوطي هم هستند.
پوريا پورسرخ
چه آثاري بازي کرده؟ او اولينبار در سريال «وفا» با کاراکتر «ژوبين» در اين نقش ظاهر شد و تجربه موفقي در اين سريال داشت، اما بعد از آن در سريالهايي مثل «صاحبدلان»، «ساعت شني»، «شکرانه»، «رستگاران»، «دختران حوا»، «کيميا» و «برادر» مشابه اين تيپ شخصيتي را تکرار کرد.
مرجانه گلچين
ويژگيهاي نقش: او معمولاً يک مادر عصبي و البته دلسوز و نگران يک خانواده را بازي کرده است. حالتهاي عصبي او، طرز تکان دادن دستانش و ميميک خاص صورت او هنگام صحبت کردن و مخصوصاً وقتي عصباني ميشود، در نقشهاي مختلفي که بازي کرده تکراري بوده است.
مرجانه گلچين
چه آثاري بازي کرده؟ مرجانه گلچين ماه رمضان سال 87، در سريال طنز «بزنگاه» به کارگرداني رضا عطاران، نقش خواهر يک خانواده يعني «بهجت» را بازي ميکرد. سريال «بزنگاه» و بازي فوقالعاده او در اين سريال که جزو تجربههاي موفق او به حساب ميآيد، بعد از سالها هنوز در ذهن مخاطب مانده است. مرجانه گلچين بعد از «بزنگاه» به استثناي سريال «نفس گرم»، در سريالهايي مانند «دارا و ندار»، «خوشنشينها»، «سه دونگ، سه دونگ»، «راه در رو»، «نقطه سر خط»، «شب عيد» و «آرماندو» نقشهايي شبيه «بهجت» را بازي و خودش را مدام تکرار کرد.
بيشتر بدانيد : متن پيش فرض براي لينک پيش فرض
بيشتر بدانيد : متن پيش فرض براي لينک پيش فرض
بيشتر بدانيد : متن پيش فرض براي لينک پيش فرض
بيشتر بدانيد : متن پيش فرض براي لينک پيش فرض
منبع : روزنامه خراسان