بزرگنمايي:
چه خبر - برچسب (16+) براي سريال ممنوعه
هميشه سراغ گرفتن از پروژههاي توليد شده و در حال پخش، چه در سينما و چه در شبکه نمايش خانگي از سوژههاي اصلي بوده است. روي همين حساب عجيب نبود که سريال «ممنوعه» را هم در همين ليست گذاشته باشيم. سريالي که توسط شبکه نمايش خانگي توليد شده است.
براي پاسخ به علامت سوالهايي که در ذهن بينندگان سريال ممنوعه ايجاد شده بود رفتيم سراغ شرکت موسسه «سرو رسانه پارسيان» که سريال را توليد کرده. از حق هم نگذريم برخلاف بسياري از سوژههاي هر روزه که بدقلقي خاص خود را دارند، پاسخگو بودند و نهايتا ما را به صابر احدي، مدير توليد سريال وصل کردند. سوالات و پاسخهاي مديرتوليد «ممنوعه» را در ادامه بخوانيد.
براي سوال اول شايد بهتر باشد از ساز و کار توليد سريال در شبکه نمايش خانگي شروع کنيم. چه فرآيندي طي ميشود تا مخاطب در خانه خودش به تماشاي سريالي بنشيند که در شبکه نمايش خانگي توليد شده است؟
سيکل اداري توليد اثر در شبکه نمايش خانگي مانند توليد يک اثر سينمايي است. ما فيلمنامه را به اداره شبکه نمايش خانگي سازمان سينمايي ارائه ميدهيم. اين فيلمنامه در شوراي پروانه ساخت خوانده ميشود. پروانه توليد يا موافقت اصولي آن صادر و ما هم به عنوان توليدکننده وارد فرآيند توليد ميشويم. بعد هم که کار ساخته شد، آن را به شوراي پروانه نمايش اداره شبکه نمايش خانگي سازمان سينمايي عرضه ميکنيم تا ببينند و نظرشان را بگويند و پروانه نمايش صادر شود. اين کار براي سريالها، قسمت به قسمت است. يعني قسمت به قسمت آن را ارائه ميکنيم و پروانه نمايش ميگيريم. البته اين را هم بگويم که اعضاي شوراي پروانه نمايش با اعضاي شوراي پروانه ساخت متفاوت هستند.
چيزي که الان به صورت نسخه ديويدي در فروشگاهها عرضه ميشود يا در اپليکيشنهاي وياودي قابل دريافت است با از نظر مضموني و محتوايي همان نسخهاي بوده که براي اخذ پروانه نمايش به ارشاد داده بوديد؟ اصلاحيه نخورده است؟
اين سوال را بهتر است تهيهکننده جواب دهد اما حالا چون تهيهکننده در دسترس نيست، من پاسخ ميدهم. تا جايي که خبر و اطلاع دارم اصلاحيه خورده است. تا الان همه قسمتها از جمله همين قسمت اول که اشاره کرديد اصلاحيه خوردهاند.
از نظر مضموني و محتوايي در همين قسمت اول مسائلي وجود دارند که مطرح کردن آنها در سينما هم چندان عرف نيست و حاشيههاي زيادي ايجاد ميکند...
مثلا؟
مثلا همين رابطه ضربدري که در قسمت اول سريال هم به صورت غيرمستقيم و تلويحي به آن اشاره شده به گونهاي که مخاطب هم متوجه آن ميشود!
چنين چيزي داشتيم؟ کدام سکانس؟!
بله بود. توي همين قسمت اول هم هست. توي همان 20 دقيقه اول که چند نفر دختر و پسر در ويلا دور يک ميز نشستهاند و حکم بازي ميکنند. يکي حاکم ميشود و دو نفر از جمع را به رابطه مزبور حکم ميکند.
خب مگر بعدش را ديدهايم؟! انجام کار را ديدهايم؟!
من کاري به انجام کار ندارم؛ بحث اين است که اشاره به اين موضوع حتي در سينما هم چندان معمول نيست. حالا چطور اين موضوع در يک سريال شبکه نمايش خانگي به تصوير کشيده ميشود؟ واکنش ارشاد چه بود؟
ببينيد در همين موردي که شما اشاره کرديد در به تصوير کشيدن رابطههاي بين شخصيتهاي حاضر در اين صحنه، اين کاملا در آمده و مشخص است که اين شش هفت نفري که با هم دوستند و دور ميز نشستهاند، قبلش رابطهاي با هم ندارند. حتي وقتي حکم داده ميشود بيشتر آن جمع مخالفند. درست است؟
بله!
براي ادامه اين موضوع، هم حساسيت ما و هم حساسيت ارشاد زياد بود. حساسيت داشتند که اين کار به هيچ عنوان انجام نشود. شما در ادامه آن صحنه ميبينيد بلافاصله صداي زنگ به صدا در ميآيد و دختري که آن حکم برايش صادر شده اصرار ميکند که من شب بايد برگردم در صورتي که ميتوانست آنجا بماند. مهم اين است که آن کار انجام نشده. ارشاد هم اصلاحيههايش را انجام داده. اين قسمت کار هم بعد از اصلاحيه وزارت ارشاد منتشر شده است.
يعني در فيلمنامه چيز ديگري بود و اين چيزي که ما ميبينيم بعد از اصلاحيه ارشاد به اين شکل در آمده؟
بله! زياد بود. در همين سينما هم شما فيلم «اسب حيوان نجيبي است» عبدالرضا کاهاني را ببينيد! يک سکانس بطريبازي دارد. مگر با نمايش آن فيلم اتفاقي افتاد؟ حالا ما آن بطريبازي را تبديل به يک ميز کردهايم که شخصيتها دور آن نشستهاند. ارشاد هم خيلي روي آن حساسيت داشت.
ارشاد در مورد اين صحنه چه نظري داشت و چه اصلاحيههايي زد؟
جزئياتش را نميتوانم بگويم!
بازخوردي هم تا الان داشتهايد؟
البته بعد از يک هفته نميشود قضاوت کرد. ولي عموما چيزي که در فضاي مجازي و فروش ديدهايم حاکي از رضايت مخاطبان است. بويژه قشر تينايجر.
قبول داريد «ممنوعه» شبيه سريالهاي تُرک شده است؟
نه! هنوز براي قضاوت زود است. نبايد کار را با يک قسمت و هفت هشت جوان قضاوت کرد.
يکي از همکاران ما در روزنامه که سريال را براي ديدن در اختيار فرزندش گذاشته بود نگاه مثبتي نداشت و ميگفت با اينکه نظام تربيتي بستهاي براي فرزندش ندارد ولي اين سريال مناسب فرزند دانشجويش نبوده!
حس ميکنم ميخواهي برايمان بد بنويسي!
ما اگر ميخواستيم فقط حرف خودمان را بنويسم که اصلا سراغ شما نميآمديم.
حس من اين را ميگويد.(خنده)
ببينيد! من به عنوان يک روزنامهنگار فرهنگي، بعد از ديدن سريال شما يک سري سوال برايم پيش آمده. ترجيح دادم به جاي اينکه بنشينم و يکطرفه گزارش بنويسم با خودتان تماس بگيرم و سوالاتم را با شما در ميان بگذارم و پاسخهاي شما را هم بشنويم.
چرا وقت نميگذاري يک روز سر صحنه بيايي و با کارگردان و تهيهکننده صحبت کني؟
من دارم خروجي را ميبينم و ناظر به خروجي کار برايم سوال ايجاد شده؛ شما کار را توليد و وارد شکه نمايش خانگي کردهايد و سوال من ناظر به اين خروجي است. سوالم ربطي به فرآيند توليد ندارد.
چيزي که من از لابهلاي حرفهاي شما متوجه شدم اين است که ما در اين سريال از يک سري خطوط قرمز عبور کردهايم. درست است؟
احساس من به عنوان يک روزنامهنگار فرهنگي اين را ميگويد. مصاديقش را هم ميشود ليست کرد؛ استعمال مواد مخدر، خيانت، خشونت، رابطه ضربدري و ...
اين کار برچسب مثبت 16 سال خورده است.
درخواست خودتان بود؟
نه. ما چنين درخواستي نداده بوديم. اقدام خود ارشاد بود. اصلا صدور مجوز کار را مشروط به همين کرده بودند که برچسب «16+» روي اثر بخورد. حتي اگر قسمت دوم را هم ببينيد ما سکانسي داريم که بازيگر دختر و پسر ما در خانه تنها هستند. ارشاد تاکيد داشت حتما بايد شخص سومي هم در اين صحنه حضور داشته باشد. اين بُعد نظارتي ارشاد از ابتدا بوده و هنوز هم که در حال توليد هستيم ادامه دارد.
چقدر مانده فرآيند توليد تمام شود؟
تقريبا يک هفته به پايان توليد کار مانده است.
فروش چطور بوده؟
در يک هفته نميشود جمعبندي کرد ولي طبق چيزي که ويزيتورها ميگويند استقبال خوب بوده است.
چند درصد سهم فروش مربوط به حوزه فروش به صورت ديويدي و چقدر مربوط به اپليکيشنهاي VOD است؟
اين موضوع تا قسمت پنج و شش در نميآيد. نه فقط در مورد اين سريال بلکه در مورد فيلمهايي که با قيمت دههزار تومان توزيع کردهايم هم چنين آماري نداريم. اولين فيلمي که با قيمت ده هزار تومان توزيع کرديم «لاتاري» بود. هنوز آمار آن در نيامده. اخيرا بهخاطر شرايط اقتصادي مجبور شديم ديويدي را گران کنيم. اين تعمدي و خواسته ما نبود. هر قدر قيمت بالاتر رود روي فروش ما هم تاثير ميگذارد و آن را کاهش ميدهد ولي از آن طرف هزينه پليکربنات، کاغذ، مقوا و حقالزحمه هم زياد شده است. براي همين ما مجبور شديم قيمت ديويدي را بالا ببريم. البته قيمت شهرستان را روي هشتهزار تومان گذاشتهايم. پيش بيني خودم اين است که با اين افزايش قيمت باعث ريزش 30 تا 35 درصدي مخاطبان ما در سيستم پخش ديويدي ميشود. از آن طرف اما اين موضوع در وي او ديها جبران شده است. مخاطب ما با هزينه خيلي کم در اپليکيشنها ميتواند فيلمهاي مورد علاقهاش را آنلاين تماشا کند. همان طور که وي اچ اس جمع شد، بساط دي وي دي هم جمع خواهد شد.
در تيتراژ سريال «ممنوعه» نام صادق ياري به عنوان سرمايهگذار ذکر شده. راجع به ايشان توضيح ميدهيد؟
صادق ياري و برادرش مهدي ياري از حدود 14-15 سال پيش شرکت نمايش خانگي هنرنماي پارسيان را داشتند و الان هم شرکت پخش سرو رسانه پارسيان را دارند که هم توليد ميکند و هم پخش.
سناريوي «ممنوعه» سفارش خود شرکت بود يا از بيرون پيشنهاد شد؟
طرح براي آقاي کوروشنيا بود که بعد از بازنويسي به موسسه پيشنهاد شد.
ممنون از اينکه پاسخگو بوديد و وقتتان را در اختيار ما قرار داديد.
سلامت باشيد. در مورد ما هم خوب بنويسيد.(خنده) براي اينکه اين صنعت زنده بماند بايد بفروشيم. هر قدر فروش بد باشد و پايينتر بيايد، اين صنعت هم زمين خواهد خورد
بيشتر بدانيد : براي اولين بار جشن امضاي سريال «ممنوعه»/ عکس هاي منبع: سيمرغ از بازيگران
بيشتر بدانيد : نيکي کريمي بازيگر ممنوعه شد + تست گريم وي
بيشتر بدانيد : تصويري از گريم متفاوت بهاره افشاري پس از پيوستن به ممنوعه
بيشتر بدانيد : نخستين تصاوير منتشر شده از نيکي کريمي و الهه حصاري در سريال ممنوعه
منبع : jamejamonline.ir