ضرر بزرگ صدا و سيما به خاطر پخش اعترافات مائده هژبري
تلويزيون
بزرگنمايي:
چه خبر - وقتي صدا و سيما بي اعتبار مي شود
مهدي فرقاني رئيس دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي نوشت:
تصميم و اقدام رسانه ملي در نمايش اعترافات کاربران اينستاگرام در مستندي با نام «بيراهه» بيش از آنکه به ترويج اخلاق، آگاهيبخشي و آموزش خانواده وآسيبشناسي معضلات و ناهنجاريهاي شبکههاي اجتماعي بپردازد بيشتر برخلاف مصالح و منافع ملي حرکت کرده و تصوير غيرموجهي از خود در بين مخاطبان و افکار عمومي بهجا گذاشته است.
البته اين نقد رسانه ملي به هيچ وجه به معناي توجيه ويدئوهايي که اخيراً از کاربران اينستاگرام در فضاي مجازي منتشر شده است، نيست اما روشن است که اقدام تلويزيون درخصوص انتشار مصاحبه «مائده هژبري» يکي از کاربران اينستاگرام در واقع تبديل به يک ابزار تبليغاتي عليه صدا و سيما و وضعيت فعلي کشور در سطح بينالمللي شد.
بيشتر بدانيد : بيوگرافي مائده هژبري
به عبارتي در شرايط کنوني جامعه که نياز به آرامش و امنيت رواني است پخش چنين مستندي ميتواند يک اشتباه استراتژيک از سوي رسانه ملي تلقي شود به اين معنا که اگر صدا وسيما پخش مصاحبه کاربران اينستاگرام را مطالبه مردمي عنوان ميکند، (البته مشخص نيست که اين نظر براساس چه ملاک و معياري اعلام ميشود) آنچنان مسائل جدي و اساسي در کشور وجود دارد که صدا و سيما به مثابه رسانه ملي ميتواند با دستهبندي کردن آسيبهاي اجتماعي، چالشهاي کلان اقتصادي، مشکلات فرهنگي و... اين قبيل مسائل را در يک فضاي علمي با حضور استادان دانشگاه، صاحبنظران و کارشناسان مجرب هر حوزه به نقد و بررسي بپردازد لذا بهنظر نميرسد پخش اعترافات کاربران اينستاگرام آن هم به شکلي که موجب رنجش و نارضايتي مردم شود در اولويت برنامههاي اصلي رسانه ملي باشد.
از سوي ديگر سؤالي که براي افکار عمومي بيپاسخ مانده اين است که اگر صدا و سيما نمايش اعترافات کاربران اينستاگرام را مطالبه مردم عنوان ميکند آيا افشاگري و پيگيري پروندههايي در حوزههاي مفاسد اقتصادي، اختلاسها و سوءاستفاده کلان مالي در بازار ارز و خودرو و امثال اينها مطالبه ملي نيستند؟ اينکه مسئولان صدا و سيما براي توجيه کار خود استدلال ميکنند پخش چنين مستندي مطالبه مردمي بوده زماني قابل باور و پذيرش است که رسانه ملي به اين موضوعات به عنوان اولويت دوم ميپرداخت و مسائل اساسي کشور را به طور جدي پيگيري ميکرد و متخلفان و عاملان اين فسادها را در تلويزيون معرفي ميکرد.
بيشتر بدانيد : پاسخ مردم به صدا و سيما به خاطر پخش اعترافات مائده هژبري
البته نبايد فراموش کرد جامعه زماني ميتواند استدلال صدا و سيما در خصوص نمايش اعترافات کاربران اينستاگرام را بهعنوان مطالبه مردمي بپذيرد که دربخش فساد اقتصادي هم به همين شيوه شفافسازي و مفسدان و سوء استفادهکنندگان از بيتالمال را معرفي کند. اينکه همواره از سوي مسئولان گفته ميشود حتي اگر عمل حقي قرار است به ابزار تبليغ عليه نظام تبديل شود، از پخش آن بايد امتناع کرد مصداق بارز اين اقدام صدا و سيما است چرا که در چند روز اخير شاهد بوديم پخش مستند «بيراهه» با موضوع دختران اينستاگرام نه تنها مورد سوءاستفاده دشمنان و رسانههاي خارجي قرار گرفت بلکه بهانهاي به دست کساني داد که به دنبال مصاديق تبليغات عليه جمهوري اسلامي ايران هستند.
بهطورکلي ميتوان گفت عملکرد صدا و سيما در اين خصوص بيش از آنکه منافعي نصيب کشورکند باعث شد نزد افکار عمومي نتيجه معکوسي داشته باشد چرا که اساساً چنين اقداماتي آن هم بدون توجه به تبعاتش در شأن و تراز رسانه ملي نيست و اين گونه برخوردها و رفتارهاي رسانهاي علاوه بر هزينهسازي براي کشور موجب بياعتمادي و کاهش مخاطبان رسانه ملي خواهد شد که اين رويکرد برخلاف سياستهاي تبيين شده براي صداوسيما است.
منبع: روزنامه ايران
-
چهارشنبه ۲۰ تير ۱۳۹۷ - ۸:۵۴:۳۰ AM
-
۶۱۵ بازدید
-
-
چه خبر