بزرگنمايي:
چه خبر - دفاع صدا و سيما از عملکردش به خاطر پخش مصاحبه شاخ هاي اينستاگراممحمد حسين رنجبران مديرکل روابط عمومي صداوسيما در پاسخ به واکنشها به پخش مستند «بيراهه» از شبکه يک سيما، اظهار کرد:
اين وظيفه ذاتي رسانه ملي و خواست مردم به ويژه خانواده هاست که اطلاعات بيشتري درخصوص آسيبهاي فضاي مجازي داشته باشند و نمي توانيم وقتي مسئولان مربوط در حوزه فضاي مجازي به وظايف خود در ساماندهي فضاي مجازي عمل نميکنند ما هم بنشينيم و دست روي دست بگذاريم و برنامههاي آگاهي بخش به خانوادهها ارائه نکنيم.
او ريشه اصلي اين معضل را بي قاعده و قانون بودن فضاي مجازي کشور دانست و تصريح کرد:
بارها بر اين مسئله تاکيد شده است که نبايد فضاي مجازي افسارگسيخته باشد و مثل همهجاي دنيا بايد قواعد و قانون مشخصي داشته باشد و منتشر کنندگان محتواهاي نامناسب در اين فضا بدانند که چه هزينههايي در انتظارشان است، اما گويي ارادهاي در اين زمينه بين مسئولان مربوط وجود ندارد و اين جاي تاسف است.
محمد حسين رنجبران با تاکيد بر اين که اين برنامه محصول معاونت اجتماعي نيروي انتظامي بوده است، افزود:
يکي از مهمترين مسئوليتهاي مشترک ما و ناجا حرکت در مسير پيشگيري است و همان طور که گفتم بسياري از خانوادهها با ما تماس ميگيرند و مطالبه جدي در زمينه برنامههاي آگاهي بخش در حوزه فضاي مجازي دارند.
او افزود:
برخي خانوادهها با ما تماس ميگيرند و به صراحت ميگويند ما خانوادهاي مذهبي نيستيم، اما به خانواده و حفظ حيا و حرمت خانواده اعتقاد داريم و همکاران ما را قسم ميدهند که برنامههايي بسازيد تا جلوي اين عرصه افسارگسيخته فضاي مجازي را بگيرد و به خانوادهها آگاهي دهد.
مديرکل روابط عمومي رسانه ملي به برخي شايعات در خصوص نبود حکم قضايي براي اين کار اشاره کرد و گفت:
بر اساس صحبتي که با مسئولان ناجا داشتم براي اين افراد حکم قضايي صادر شده بوده و حتي مقام قضايي درخواست کرده بوده است تا موضوع اين افراد حتما رسانهاي شود.
محمد حسين رنجبران با بيان اينکه از حملات غرض ورزانه برخي در داخل و خارج کشور اصلا متعجب نشدم تصريح کرد:
تقريبا براي مردم عادي هم مشخص شده است که اين موج رسانهاي عليه رسانه ملي عادي نيست و با نقد و انتقاد سازنده فاصله بسيار دارد واي کاش برخي دوستان دلسوز هم به اندازه همين مردم عادي تحليل داشتند يا اينکه منافع شخصي و گروهي خود را اينقدر پررنگ و حياتي نميديدند.
مديرکل روابط عمومي رسانه ملي با بيان اينکه متاسفانه در اين فضاي آلوده رسانهاي، صداي نقدهاي دلسوزانه وکارشناسي شنيده نميشود گفت:
در ميان تخريبهاي فراواني که اين روزها ديدم برخي به روش ساخت برنامه انتقاد رسانهاي داشتند و معتقد بودند که اين امکان بود تا از راههاي ديگري براي انتقال درست پيام استفاده کرد اما اين يک بحث کارشناسي است و ممکن است خود من هم در جايگاه يک برنامه ساز حرفهايي در اين حوزه داشته باشم.
او برخي نقدها در خصوص اولويت داشتن پرداخت به مفاسد اقتصادي به جاي اينگونه مفاسد فرهنگي را قابل تامل دانست و افزود:
به نظرم هر موضوعي جايگاه و اهميت خود را دارد و نبايد به بهانه پرداخت ضعيف به مفاسد در حوزهاي،مفاسد در عرصههاي ديگر را که مثل خوره به جان بنيان خانوادهها افتاده است را فراموش کرد.
رنجبران تاکيد کرد:
رسانه ملي در اين سالها در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادي همواره در خط مقدم بوده و حتي باعث باز شدن پروندههايي شده است که شايد بسياري از افراد فکرش را هم نميکردند اما با اين وجود مسئولان سازمان معتقدند هنوز جاي کار بيشتر و جدي تري در اين زمينه وجود دارد به شرط آنکه مسئولان بزرگوار قضايي براي هر کدام از پروندههاي مفاسد اقتصادي يک پيوست رسانهاي مشخص داشته باشند.
منبع: khabaronline.ir