اين لوازم را با ماشين لباسشويي نشوييد!!
پنجشنبه 9 فروردين 1397 - 2:09:52 PM
چه خبر - چيزهايي که نبايد در ماشين لباسشويي بيندازيد

خيلي خوب مي‌شد اگر مي‌توانستيم همه‌ لباس‌هاي چرک را در ماشين لباسشويي بيندازيم و تميز تحويل بگيريم اما اصولي وجود دارد که بايد آنها را دنبال کنيم تا لباس‌هاي‌مان آسيب نبينند (يا ماشين لباسشويي). بعضي از اين اصول را حتما مي‌دانيد و رعايت مي‌کنيد مثلا چيزهايي که بايد با دست شسته شوند مثل جوراب و مايو که مستعد نخکش شدن و پاره شدن هستند. اما چيزهاي ديگري هم هستند که ممکن است اطلاع نداشته باشيد که نبايد در ماشين لباسشويي شسته شوند. مطلب زير را بخوانيد تا بيشتر بدانيد!

بالش فومي

حرکات ماشين لباسشويي مي‌تواند به بالش‌هاي مموري فوم آسيب زده و حتي آنها را تکه تکه کند، پس بالش فومي‌تان را در لباسشويي نگذاريد، مگر اينکه روي برچسب آن قيد شده باشد مجاز به اين کار هستيد. مموري فوم به طور طبيعي ضد آلرژي و مقاوم به مايت‌هاي خانگي است و اين بالش‌ها نسبت به بالش‌هاي معمولي، مدت بسيار طولاني‌تري تميز مي‌مانند.
توصيه مي‌کنيم بالش‌هاي فومي‌تان را يک يا دو بار در سال فقط لکه برداري کنيد يعني تنها قسمتي که نياز به پاکسازي دارد را تميز کنيد. يک راه ديگر هم اينکه؛ اگر روي برچسب بالش توصيه شده که آن را با دست بشوييد، آن را در يک تشت بزرگ پُر از آب گذاشته و با پودر بدون رايحه و ضد آلرژي شستشو دهيد. بعد از تميز کردن و آبکشي، به آرامي آن را بچلانيد تا آب زيادي از آن خارج شود اما مراقب باشيد تغيير شکل ندهد و سپس روي خشک کن يا در مجاورت هوا خشک کنيد.

هر چيزي که کُرک و موي حيوان روي آن است

جدا کردن موي حيوانات از روز پارچه و لباس واقعا کار سختي است اما انداختن لباسي که موي حيوان خانگي‌تان به آن چسبيده است، فقط شرايط را بدتر مي‌کند. موي حيوان اگر خيس شود هم بيشتر به لباس مي‌چسبد و هم به مخزن لباسشويي، و حتي ممکن است مسيرهاي تخليه را ببندد و به مرور زمان از کارآيي و عملکرد ماشين لباسشويي‌تان کم کند. توصيه مي‌کنيم قبل از اينکه لباس يا پارچه‌اي را موي حيوان به آن چسبيده داخل لباسشويي بيندازيد، اول با استفاده از يک رولر پُرزگير يا نوار چسب موها را جدا کنيد. اگر اين ابزار را نداريد مي‌توانيد دستکشي را خيس کنيد و روي لباس بکشيد.

سوتين

انداختن سوتين در ماشين لباسشويي، ساده‌ترين و سريع‌ترين راه ممکن آسيب زدن و نافُرم کردن آن است. نيازي به گفتن نيست که سوتين شل و ول شده هم ديگر قابل استفاده نيست و هم حتي ممکن است در سيلندر يا هم زننده‌ي ماشين لباسشويي گير کند.
توصيه مي‌کنيم سوتين‌ها را با دست بشوييد؛ اين شيوه‌ي طلايي استاندارد شستن لباس زير است. از آب سرد و مقداري مايع شوينده‌ي ملايم که براي الياف حساس مناسب هستند استفاده کنيد. بعد از شستن و آبکشي، به آرامي آن را بچلانيد تا آب اضافي‌اش گرفته شده و به سنگيني آب به بافت و فرم آن آسيب نزند.

هر چيزي که لک يا اثري از ماده‌ي قابل اشتعال دارد

هميشه مواد قابل اشتعال را از ماشين لباسشويي دور نگه داريد مثلا گازوئيل، روغن موتور يا روغن پخت و پز، تينر و الکل، چون خشک ‌کن لباسشويي دشمن لباس شما خواهد شد؛ گرماي زياد خشک کن مي‌تواند باعث سوختگي لباس شود، حتي ممکن است جرقه بزند و منفجر شود.
توصيه مي‌کنيم قسمت مورد نظر را با يک محلول لکه بر مناسب پاکسازي کنيد و چند دقيقه صبر کنيد. اگر بوي ناشي از لکه برطرف شده بود مي‌توانيد لباس را در ماشين لباسشويي بيندازيد. در غير اينصورت هميشه بهترين کار اين است که شستشو با دست و در آب گرم انجام شود، آب گرم به برطرف کردن لکه کمک مي‌کند.

يراق دوزي و برودري دوزي شده‌ها

لباس‌ها يا پارچه‌هاي ظريفي که يراق دوزي، مليله دوزي يا برودري دوزي شده‌اند نبايد در ماشين لباسشويي شسته شوند زيرا حرکات ماشين مي‌تواند به اين آيتم‌ها آسيب بزند. پيرايه‌هاي حساس و ظريف ممکن است در داخل لباسشويي در تماس با زيپ و دکمه و ... لباس‌هاي ديگر پاره و کنده شوند.
توصيه مي‌کنيم به همان توصيه‌ي قديمي و هميشگي عمل کنيد! با دست بشوييد. ضمنا برخي از چنين آيتم‌هايي روي برچسب‌شان ذکر شده: فقط خشکشويي، در چنين مواردي حتما بايد لباس يا پارچه را به يک خشکشويي معتبر بسپاريد و از آنها بخواهيد قسمت يراق دوزي يا برودري دوزي شده را با فويل بپوشانند تا توسط محلول‌هاي شيميايي در پروسه‌ي خشکشويي خراب نشوند.

آيتم‌هاي بسيار بزرگ

اگر مي‌بينيد چيزي که مي‌خواهيد در لباسشويي بيندازيد، فضايي براي حرکت داخل مخزن ندارد اين کار را نکنيد، چون تميز نخواهد شد. ضمنا به چرخان لباسشويي نيز آسيب مي‌زند. توصيه مي‌کنيم اگر خودتان امکان شستشويي چيزهاي بزرگ را نداردي آنها را به خشکشويي بسپاريد.

هر چيزي که از پشم و مخمل و کشمير درست شده

اين الياف طبيعي و حساس مناسبتي با حرکات تند و سابنده‌ ماشين لباسشويي ندارند و ممکن است بدفُرم و گوريده و کشيده شوند، حتي تنها با يک بار شستشو! حتي ممکن است آب هم بروند.
توصيه مي‌کنيم اگر لباس پشمي شما رنگ ثابتي دارد آن را با دست بشوييد. سينک را پُر از آب گرم کنيد، شوينده‌‌اي ملايم در آن حل کرده و لباس را کاملا در آن فرو ببريد. آن را بچرخانيد همه جاي آن با کف پوشانده شود. بعد از 10 تا 15 دقيقه آب کف دار را تخليه کنيد. سپس سينک را از آب سرد پُر کنيد و لباس را در آن غوطه ور و آبکشي کنيد. اين لباس‌ها و پارچه‌ها را زير شير آب آبکشي نکنيد چون کف به خوبي از آن خارج نمي‌شود. آب اضافي آن را بچلانيد و در يک حوله بپيچيد و سپس روي حوله‌ي خشک ديگري پهن کنيد تا خشک شود.


منبع : زندگي ايده آل

http://www.CheKhabar.ir/News/97424/اين لوازم را با ماشين لباسشويي نشوييد!!
بستن   چاپ