خريد و فروش مسکن با نرخ سال 89 ؟
18 آبان 1394 - 11:59:03 ق.ظ
قيمت مسکن به سال 89 برگشته استمعاون مسکن و ساختمان وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه حباب قيمتي مسکن خالي شده و نرخ ها به سال 89 برگشته است، پيش بيني کرد که رونق مسکن از نيمه دوم سال آينده آغاز شود. حامد مظاهريان با بيان اينکه قيمت فعلي مسکن با کم کردن تورم سال هاي اخير از آن، به نرخ سال 89 بازگشته است، گفت: پديده کاهش شديد قيمت مسکن در دهه هاي گذشته رخ نداده بود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازي افزود: وقتي حباب قيمتي مسکن خالي شده و قيمت ها به چهار پنج سال گذشته برگشته، درمي يابيم که رکود مسکن به پايان رسيده است و درنتيجه آغاز قريب الوقوع دوران رونق را پيش بيني مي کنيم.

وي با اشاره به شروع قطعي رونق مسکن از نيمه دوم سال آينده اظهارداشت: ممکن است قيمت هاي مسکن از اين هم پايين تر بيايد، البته اين پيش بيني با ريسک همراه است.

معاون وزير راه و شهرسازي در پاسخ به پرسشي در خصوص علت اخذ سود بالاي ساخت مسکن از سوي انبوه سازان و احتمال کاهش بيشتر نرخ فروش مسکن با صرف نظر کردن انبوه سازان از سود ساخت، خاطرنشان کرد: مشکلي که انبوه سازان دارند و نمي توانند سود ساخت را کاهش دهند، سود بالايي است که بانک ها در قبال تسهيلات ساخت مسکن به انبوه سازان مي دهند.

وي ادامه داد: انبوه سازان مي گويند ما اگر سرمايه اي را که به بخش ساخت و ساز اختصاص داده ايم، در بانک سپرده گذاري مي کرديم، مي توانستيم سود بالايي (مثلا 22 درصد) از سپرده مان دريافت کنيم در حالي که ريسک بزرگي کرده و سرمايه گذاري کلاني در بخش ساخت و ساز انجام داده ايم و چند سال سرمايه مان بدون افزايش بوده، قطعا اين کار ارزش آن را دارد که از محل فروش واحدهاي مسکوني ساخته شده، به حاشيه سود مطمئن و بالاتري دست يابيم.

عضو هيات علمي دانشگاه تهران با بيان اينکه انبوه سازان به همين علت فروش واحدهاي آپارتماني خود را متوقف کرده اند و منتظرند ببينند وضع آينده بازار مسکن به چه شکلي است، گفت: نرخ سود بانکي يک مشکل جدي است که بخش هاي مختلف اقتصاد را تحت تأثير قرار داده است، به اين معنا که اگر انبوه سازان از دريافت سود مورد نظر خود چشم پوشي کنند، متضرر مي شوند و به همين دليل است که سرمايه گذاري جديدي در بخش ساخت مسکن صورت نمي گيرد.

مظاهريان در خصوص علت رکود فعلي مسکن نيز گفت: وقتي سود ساخت و ساز پايين و زحمات آن از خريد مصالح گرفته تا دريافت پايان کار و مراحل اداريِ اتمام عمليات ساخت و ساز بسيار بالاست و از سوي ديگر سودي که بانک بابت بازپرداخت تسهيلات از انبوه ساز دريافت مي کند نيز بالاست، درنتيجه سرمايه گذار فعاليت خود را با سپرده گذاري در بانک مقايسه مي کند و مي بيند که بدون هيچ زحمتي مي تواند سود بالايي از سپرده اش دريافت کند و همين موضوع به رکود مسکن انجاميده است.

وي در پاسخ به پرسشي در خصوص علل عدم پرداخت وام 60 ميليون توماني خريد مسکن از سوي بانک هاي تجاري و نيز نتايج برگزاري جلسات معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازي با مديران عامل بانک ها اظهار کرد: مشکل بانک هاي تجاري براي عدم پرداخت وام 60 ميليون توماني مسکن، کمبود نقدينگي است؛ آنها با اصل قضيه موافقند ولي مي گويند ما اکنون پولي نداريم که به اين تسهيلات اختصاص دهيم.

به گفته معاون وزير راه و شهرسازي، طرح کاهش سود سپرده بانک ها مي تواند به افزايش نقدينگي کمک و پول خوبي را به بانک ها تزريق کند تا بانک ها با اين نقدينگي بتوانند پرداخت وام هاي 60 ميليون توماني مسکن را آغاز کنند. منبع: ايرنا
http://www.CheKhabar.ir/News/9740/خريد و فروش مسکن با نرخ سال 89 ؟
بستن   چاپ