چه خبر - وجود عوامل بيماريزاي در فضله ماهيقرمز
خداداديان،کارشناس بهداشتمحيط با اشاره به وجود عوامل بيماريزاي بسيار از جمله سالمونلا در فضله ماهيقرمز، گفت: والدين به طور جدي از نزديکشدن کودکان به تنگماهي و دستزدن به آب آن خودداري کنند. از آنجا که وجود ماهي قرمز بر سر سفره هفتسين از سنتهاي ديرينه ماست، مخالف خريد اين ماهيها نيستيم، اما افراد حتما بايد نکاتبهداشتي را در اين زمينه رعايت کنند.
وي افزود: توصيه ميشود ماهي قرمز در آب و هواي خشک و سرد نگهداري شود؛ چراکه اين ماهيها به شدت به تغييرات دمايي حساسند و بايد از آب خنک براي تعويض آب تنگ آنها استفاده شود.
خداداديان با اشاره به حساسيت اين ماهيها نسبت به کُلر آب اظهار کرد: کُلر آب بعد از 12 تا 24 ساعت بطور کامل از آب حذف ميشود و توصيه ما اين است که از آبي که قبلا کنار گذاشته جهت تعويض آب تنگ ماهيها استفاده شود.
اين کارشناس بهداشتمحيط در خصوص نزديکشدن بچهها به تنگ ماهي و دست زدن آنها به آب تنگ هشدار داد و اظهار کرد: در فضله آبزيان بويژه ماهيها عامل بيماريزايي به نام "سالمونلا" وجود دارد.اين عامل بيماريزا با ورود به بدن موجب ايجاد بيماري تيفوئيد و ساير بيماريهاي دستگاه گوارش بويژه در کودکان ميشود. از آنجايي که بچهها به دنبال دستزدن به ماهيها هستند، ممکن است دچار اسهال و استفراغ شده و تب کنند و قطعا والدين در اينگونه موارد اصلا متوجه نميشوند که عامل اين عوارض ماهي است.
وي با ابراز تاسف از اينکه برخي والدين ماهي را به عنوان وسيله بازي براي کودکان خود ميخرند، اظهار کرد: بازي و دستزدن بچهها به ماهي گلي ميتواند آنها را در معرض بيماري قرار دهد و از همين رو توصيه ميشود والدين کودکان خود را به طور جد از تنگماهي دور نگه دارند. والدين خود نيز هنگام تعويض آبتنگ بايد از دستکش استفاده کرده، در غيراينصورت بايد بلافاصله پس از تعويض آبتنگ دستهاي خود را با آب و صابون بشويند.
خداداديان افزود: بچهلاکپشتها نيز در فضله خود عوامل بيماريزاي فراواني دارند که توصيه ميشود والدين بطور جد از خريد اين موجودات براي کودکان خود اجتناب کنند.
مبنع: isna.ir