گزارش عجيب يک خبرنگار خارجي درباره وزنه برداري در ايران
دوشنبه 28 اسفند 1396 - 10:11:00 AM
چه خبر - توصيفات خبرنگار خارجي از وضعيت وزنه برداري در ايران

خبرنگار خارجي که براي پوشش مسابقات جام فجر به همراه هيات مسئولان وزنه برداري آمريکايي به ايران آمده بود در گزارشي به توصيف شرايط وزنه برداري و البته وزنه برداري بانوان در ايران پرداخت که قسمت‌هايي از اطلاعات منتشر شده در گاردين به ويژه در بحث مالي عجيب به نظر مي‌رسد.
در بخشهايي از اين گزارش آمده است:
اگر در وزنه‌برداري ايران عملکرد خوبي داشته باشيد مي توانيد به اندازه يک فوتباليست ليگ برتري ثروتمند شويد. ايران 300 وزنه‌بردار حرفه‌اي دارد. در بيشتر شهرها استاديوم‌هايي در اختيار اين وزنه‌برداران قرار داده شده و مسئولان به صورت تمام وقت در 31 استان به مسائل وزنه‌برداري رسيدگي مي‌کنند. هنگامي که در سال 2006 يک قهرمان المپيک ازدواج کرد، اخبار ازدواج او در تلويزيون ملي منتشر شد.
محمد برخواه، سرمربي تيم‌ ‌ملي وزنه‌برداري ايران در اين باره مي‌گويد: "وزنه‌برداري بيش از هر کشور ديگري در ايران محبوبيت دارد."
در ايران فقط فوتبال محبوبيت بيشتري نسبت به وزنه‌برداري دارد و مانند فوتبال تاکنون بيشتر مردان اين ورزش را انجام داده‌اند! در ادامه‌ اين گزارش درباره وزنه‌برداري زنان در ايران آمده است: ماه آينده قرار است چهار نوجوان دختر ايران در مسابقات ازبکستان شرکت کنند. زنان ايراني قصد دارند سهميه المپيک 2020 توکيو را به دست آورند. با همکاري وزنه‌برداري ايران و آمريکا و حضور پيدا کردن گارسيا پاپاندرئا، رييس فدراسيون وزنه‌برداري آمريکا و نايب رييس IWF در ايران شرايط براي وزنه‌برداري بانوان ايران بهتر شده است.
وزنه‌ زدن آيسن اديب، دختر نوجوان ايران در اختتاميه مسابقات "جام فجر" گواه اين مساله است.
گارسيا پاپاندرئا در ايران برنامه‌هاي آموزشي براي وزنه‌برداران زن ايراني برگزار کرد. او اولين زني بود که در ايران در مسابقات مردان يک وزنه‌بردار مرد را کوچ کرد.
گارسيا پاپاندرئا، معتقد است که مساله ورزش بانوان فراتر از سياست است. او در ايران عکس‌هاي زيادي گرفته است، مصاحبه‌هاي زيادي کرده و مورد استقبال مردم قرار گرفت. حتي در اين مدت کوتاه هديه‌هاي زيادي به او داده شد. با حمايت او تعدادي از زنان توانستند در مسابقات "جام فجر" به تماشاي مسابقات بيايند.‌
رسانه‌هاي زيادي اخبار اين اتفاقات و وزنه زدن آيسن اديب را پوشش دادند. علي مرادي ، رييس فدراسيون وزنه‌برداري ايران نيز نقش بسزايي در حمايت از وزنه‌برداري زنان در ايران داشته است.
او بعد از ديدن وزنه زدن سارا احمد، زن مسلمان مصري در المپيک ريو به فکر راه انداختن وزنه‌برداري زنان ايران افتاد.
ريحانه طريقت، نايب رييس بانوان فدراسيون وزنه‌برداري ايران، در اين باره مي‌گويد: ما بدون حمايت مردان نمي توانيم پيشرفتي کنيم. ما در آينده مي‌توانيم حتي از تيم مردان بهتر باشيم.
نيلوفر اردلان، فوتباليست ايراني از گارسيا پاپاندرئا براي کمک‌هايش به وزنه‌برداري بانوان ايران تشکر کرده است و اظهار کرد که آرزو مي‌کند کسي مانند او همين کار را براي فوتبال انجام مي داد.
پاپاندرئا که در تگزاس آمريکا مدرس علوم سياسي نيز هست درباره حضورش در ايران مي‌گويد: در ميان پروژه‌ هاي مختلفي که براي زنان داشتم اين پروژه‌ مهم‌ترين بود. هر لباسي که لازم باشد هر جا مي پوشم تا بتوانم به وزنه‌برداري بانوان کمک کنم. ما درباره بهبود بخشيدن به رابطه بلند مدت با ايران صحبت مي‌کنيم. اگر بتوانيم به زنان ايراني کمک کنيم که در مسابقات بين‌المللي حضور يابند، قطعا اين کار را مي‌کنيم. من به اتفاقات مثبتي که افتاده افتخار مي‌کنم.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/95679/گزارش عجيب يک خبرنگار خارجي درباره وزنه برداري در ايران
بستن   چاپ