چه خبر - خانه تکاني سريع با چند نکتهفنجان و نعلبكي چيني
_ فنجان و نعلبكيهاي مخصوص چاي و قهوه بايد بعد از هر بار استفاده فورا با آب و مايع ظرفشوئي شسته شوند.
_ هر دو سه روز يك بار نيز پاكيزه كردن آنها با جوششيرين توصيه ميشود. اگر در اثر عدم توجه، لكه گرفتهاند، آن قسمت را با پودر ظرفشوئي، به كمك يك دستمال نرم مرطوب پاكيزه كنيد.
_ هرگز براي شستن آنها از سيم ظرفشوئي كمك نگيريد و نيز از رنگبرهاي مختلف استفاده نكنيد، هر چند كه برخي خانمها مدت چند ساعت قوري چيني و ليوانها و نعلبكيها را در مايعات رنگبر قرار ميدهند تا از آنها لكهزدائي نمايند، ولي ضمن اين كار آنها درخشندگي و تازگي خود را نيز از دست ميدهند و آماده براي پذيرش لكههاي بعدي ميشوند.
ليوانها و شربت خوريهاي كريستالي
_ در حالت كلي آنها را با مايع ظرفشوئي و آب نيمگرم بشوئيد. اما در صورتي كه خيلي كثيف شدهاند، با مخلوطي از يك سوم سركه و دو سوم آب بشوئيد و اگر نتيجه نگرفتيد، با محلول آمونياك نيز شستوشو دهيد.
_ در اين موارد سفارش ميشود از روي دستكش معمولي ظرفشوئي يك دستكش بزرگ از پارچهي پنبهاي نيز بپوشيد و دستها را در محلول فرو بريد و قسمتهاي مختلف اين وسايل را خوب مالش دهيد.
_ هرگز براي شستن ظرفهاي كريستالي از پودر ظرفشوئي استفاده نكنيد، زيرا آنها را كدر ميسازد.
كاردهاي آشپزخانه
هرگز آنها را در آب خيس نكنيد زيرا سبب خراب شدن دستهي آنها ميگردد.
همچنين شستوشوي يك كارد كثيف را به چند ساعت بعد موكول نكنيد زيرا تيغه آن لكه ميگيرد. پس يك كارد را بلافاصله پس از استفاده با آب نيمگرم و پودر ظرفشوئي بشوئيد و همان لحظه با حولهي نرم خشك كنيد.
در مورد اغلب كاردها ميتوانيد با اسكاچ نرم لكهزدائي كنيد و حتي كاغذ سنبادهي نرم جهت اين كار مورد استفاده قرار دهيد.
هر چند كه امروزه بيشتر خانمها براي تميزكردن آنها از كارد تيزكني استفاده ميكنند، ولي اين كار معمولا لبهي تيز كارد را ميتراشد و سبب ميشود كه كارد خاصيت تيزي خود را از دست بدهد. يك راهحل ساده براي تيز كردن كارد آشپزخانه اين است كه روي يك ميلهي چوبي، كاغذ سنباده نرم بپيچيد و تيغهي كارد را با زاويهي 15 درجه نسبت به سطح سنباده به آن مالش دهيد. كارد آشپزخانه تيز خواهد شد.
تخته آشپزخانه
اين وسيله سابقا از چوب ساخته ميشد، ولي امروزه انواع مختلف پلاستيكي آن در موارد زيادي به خدمت خانمهاي خانهدار درآمده است و در خرد كردن سبزي، سيبزميني و پياز و قطعهقطعه كردن گوشت و خلال كردن پسته و بادام و غيره به درد ميخورد.
متاسفانه نظافت اين وسيلهي مفيد غالبا مورد غفلت قرار ميگيرد و رنگ سبزي توام با رنگ گوشت منظرهي زنندهاي به آن ميدهد.
توصيه ميشود بلافاصله بعد از استعمال، آن را با پودر پاككننده و سيم ظرفشوئي خوب بشوئيد و اگر نتيجه مطلوب نگرفتيد، از جوششيرين و نمك آشپزخانه كمك بگيريد و از هر كدام روي تخته بريزيد و با آب خيلي كم روي آن اسكاچ بماليد. همچنين خميردندان معمولي نيز در پاكيزه كردن تختهي آشپزخانه اعجاز ميكند، به شرطي كه مدت يك ساعت روي لكهي آن باقي بماند و سپس با آب گرم شسته شود.
به هر حال سعي كنيد بعد از هر بار استعمال، كوچكترين لكهاي روي آن باقي نماند زيرا لكهزدائي بعدي مشكل خواهد شد.
ظروف آلومينيومي
رايجترين ظروف در خانههاست، زيرا نسبتا ارزانقيمت هستند و پاكيزه نگهداشتن آنها نيز ساده است.
كافي خواهد بود كه آنها را با آب گرم و مايع ظرفشوئي بشوئيد و با خيال راحت سيم ظرفشوئي به كار بريد. حتي اگر غذا در آنها بسوزد، جاي نگراني نيست. فقط بايد در همچو موارد در ظرف آب بريزيد و روي اجاق به جوش بياوريد و مدتي متناسب با ميزان سوختگي روي اجاق در حالت جوش نگه داريد.
سپس با يك قاشق چوبي بقاياي آن را برداريد و با سيم ظرفشوئي و پودرهاي پاككنندهي معمولي ظرف را تميز كنيد.
كارد و چنگال ميوهخوري
اين وسايل معمولا ضدزنگ هستند و بعد از هر بار استفاده، فقط نياز به شستوشو در آب نيمگرم و مايع ظرفشوئي دارند و بعد از آبكشي بايد به طور كامل خشك شوند.
ولي اگر نمك و اسيدهاي موجود در ميوهها مدت زيادي با آنها در تماس باشند، ميتوانند لكههائي از خود باقي بگذارند. اين لكهها را با اسكاچ نرم و مستعمل تميز كنيد و سپس با يك پارچهي نرم جلا دهيد.
توصيه ميكنيم، هرگز آنها را در آب خيس نكنيد و همراه با ظرفهاي ديگر، شستن آنها را به بعد موكول نسازيد.
http://www.CheKhabar.ir/News/93145/نکته هاي خانه تکاني سريع، مخصوص خانمهاي کارمند