خانم هاي مبتلا به ام اس مي توانند باردار شوند؟
دوشنبه 7 اسفند 1396 - 11:39:50 AM
چه خبر - بيماري ام اس براي خانم هاي باردار قابل کنترل است؟

به گفته محققان بارداري به خودي‌خود باعث کاهش حمله‌هاي عصبي به ويژه در سه ماهه سوم مي‌شود.
در بيماري ام‌اس، بدن به اشتباه، به نخاع، مغز و عصب بينايي حمله مي‌کند. در حدود 85 درصد موارد، ام‌اس با حمله‌هاي عودشونده و بهبود دوباره آن شناسايي مي‌شود.
حمله‌هاي عصبي با بروز ناگهاني برخي علايم مانند تاري ديد يا بدتر شدن علايم قبلي مانند خستگي، بي‌حسي، سوزن سوزن شدن دست، مشکل در راه رفتن، مشکلات مثانه و روده و ضعف جسمي خود را نشان مي‌دهد.
بعضي از متخصصان به زناني که قصد بارداري دارند، توصيه مي‌کنند که مصرف داروهاي دفع‌کننده حمله‌هاي ام‌اس را متوقف کنند. به اعتقاد دکتر بيانکا وينستاک گاتمن، عصب‌شناس دانشگاه بوفالو جاکوب و مدير مؤسسه تحقيق و درمان ام‌اس،قطع کامل داروهاي ام‌اس، مي‌تواند خطر عود حمله‌هاي عصبي را افزايش دهد. بنابراين پزشک بايد بهترين روش درماني را که هم براي مادر و هم براي کودک بي‌خطر باشد، انتخاب کند.
نتايج مطالعات نشان مي‌دهد گاهي ادامه مصرف داروهاي قديمي مانند کوپاکسون (Copaxone)، در صورت تمايل به بارداري منعي ندارد اما تحقيقات در زمينه اثر داروهاي جديدي مانند تسفيدرا Tecfidera و فينگوليمود Fingolimod در دوران بارداري همچنان ادامه دارد.
چالش ديگر بيماري ام اس در بارداري، مربوط به قدرت باروري مي‌شود. بيماري ام‌اس به صورت ذاتي بر قدرت باروري تأثير نمي‌گذارد اما نتيجه مطالعه‌اي در سال 2016 نشان داد، حدود 10 درصد از زناني که مبتلا به ام‌اس هستند، در باردار شدن دچار مشکل اند. برخي از مطالعات نشان مي‌دهد که ممکن است افراد مبتلا به بيماري ام‌اس، به دخالت پزشکي در زمينه باروري، مانند هورمون درماني يا لقاح آزمايشگاهي نياز داشته باشند.
هرچه سن فرد بالاتر باشد احتمال نياز او به درمان باروري بيشتر است.

راهکارهاي بارداري براي زنان مبتلا به ام‌اسمصرف ويتامين‌هاي مورد نياز به همراه فوليک‌اسيد
اجتناب از مصرف سيگار
داشتن رژيم غذايي سالم
ورزش کردن
عادات خواب مناسب

کنترل ام‌اس در طول بارداري و مصرف داروها بايد با مشورت پزشک انجام گيرد.

وضعيت تحمل ايمني بدن در دوران بارداري

به اين معنا که به خاطر مادر، مهمان درون شکمش و حتي جفت و براي رشد آن‌ها، بايد تغييراتي در سيستم ايمني رخ دهد تا بدن مهمان‌هاي جديد را بپذيرد. اين تغييرات در سيستم ايمني به کاهش حمله‌هاي عصبي در ام‌اس منجر مي‌شود. علاوه بر حمله‌ها، بارداري بر علايم بيماري هم تأثير مي گذارد و باعث کاهش شدت آن‌ها مي‌شود. ضعف جسمي، بي‌حسي و سوزن‌ سوزن شدن دست و پاها، در طول بارداري کم مي‌شود.
البته بايد به اين موضوع اشاره کرد که برخي علايم ام اس به دليل همزماني با علايم بارداري، تشديد مي‌شود از جمله خستگي، مشکلات تعادلي (به ويژه با اضافه وزن دوران بارداري) و ناتواني در کنترل ادرار.

کنترل ام‌اس در بارداري

خانم هاي مبتلا به ام اس مي توانند باردار شوند؟

- در طول بارداري، يک گروه پزشکي حرفه‌اي انتخاب کنيد. اطمينان يابيد که عصب‌شناس و متخصص زنان و زايمان شما با يکديگر در ارتباط اند و وضعيت جسمي شما را زير نظر دارند.
- ويتامين D مصرف کنيد. با اين که خطر انتقال بيماري ام‌اس به جنين پايين است (حدود 3 تا 5 درصد) ، اما مصرف هزار تا دو هزار واحد ويتامين D در روز، مي تواند اين خطر را کمتر کند.
- زنان بايد با پزشکان خود درباره بهترين دوز ويتامين D صحبت کنند زيرا ممکن است در افراد مبتلا به ام‌اس متغير باشد.
- به طور منظم ورزش کنيد. ورزش باعث کاهش خستگي مي‌شود و علاوه بر اين که به حفظ سلامت عضلات و مفاصل کمک مي‌کند، باعث توليد اندروفين و افزايش شادي شما هم مي‌شود. توصيه واحدي براي ميزان ورزش وجود ندارد اما پياده‌روي روزانه بهترين گزينه است.
- اگر امکان دارد، مصرف داروهاي ديگر را متوقف کنيد. معمولا بيماران مبتلا به ام‌اس داروهاي ديگري مربوط به درمان گرفتگي عضلات، افسردگي، کاهش انرژي يا مشکلات روده و مثانه مصرف مي‌کنند. با پزشکتان درباره تاثير هريک از اين داروها روي کودک صحبت کنيد. ممکن است نياز باشد به تدريج دوز داروها را کم کنيد و آن‌ها را تغيير دهيد.

بيماري ام اس پس از زايمان

حدود يک سوم زنان مبتلا به ام‌اس، پس از زايمان دچار حمله مي‌شوند و اين خطر تا شش ماه وجود دارد. براي کاهش حمله‌هاي عصبي پس از زايمان مي‌توانيد از راهکارهاي زير استفاده کنيد:
- خودتان به نوزاد شير دهيد. تحقيقات نشان مي‌دهد زناني که به نوزادشان شير مي‌دهند، با کاهش احتمال بروز حمله‌هاي عصبي روبه‌رو مي‌شوند.
- استرستان را کاهش دهيد. مصرف داروها رابا مشورت پزشک از سر بگيريد؛ به ويژه اگر پيش از بارداري ميزان حمله‌هاي عصبي در شما بالا بوده، بسيار مهم است که مصرف داروهايتان را ادامه دهيد. اما با آغاز مصرف دارو، بايد شيردهي را فراموش کنيد. البته مصرف داروهاي استروئيدي ماهيانه در دوران شيردهي ضرري ندارد.
- مراقب شرايط روحي خود باشيد. زنان مبتلا به ام‌اس، در معرض شديد ابتلا به افسردگي پس از زايمان قرار دارند. هر لحظه احساس مي کنيد شرايط روحي‌تان در نگهداري از کودک مناسب نيست، خانواده و اطرافيان را در جريان بگذاريد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آيا مبتلايان به MS مي‌توانند بچه دار شوند؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نشانه هاي بيماري ام اس


منبع : salamatism.com

http://www.CheKhabar.ir/News/93046/خانم هاي مبتلا به ام اس مي توانند باردار شوند؟
بستن   چاپ