دکتر عبدالرضا کردي از مسافران پرواز تهران ياسوج و آخرين توصيه هايش
سه شنبه 1 اسفند 1396 - 1:39:03 PM
چه خبر - روانشناسي که در حادثه هواپيمايي ياسوج درگذشت توصيه هايي به خانواده ها کرده اند

استاد برجسته حوزه خانواده و خلاقيت، يکي از مسافران پرواز سقوط‌ کرده ديروز تهران - ياسوج بود. او متولد 1342 در بروجرد و مدرک دکتراي روان شناسي اش را از دانشگاه کورلينز آمريکا دريافت کرده بود. مرحوم کردي علاوه بر تاليف 50 عنوان کتاب مرتبط با حوزه روان شناسي و برگزاري صدها همايش و کارگاه آموزشي، رئيس مرکز جهاني آموزش و پرورش خلاق، عضو بنياد آموزش خلاق آمريکا، مشاور کار آفريني، رئيس سازمان نظام مشاوره و روان شناسي کشور، رئيس کميسيون کشوري سبک زندگي اسلامي با رويکرد تمدن نوين اسلامي و رئيس اولين فرهنگسراي خانواده کشور در تهران هم بود. ضمن گرامي داشت ياد اين استاد گرامي، يکي از نوشته هاي او در سايت ايمنا و درباره رابطه آرامش خانواده ها با آرامش مادرها را مرور مي کنيم. روحش شاد و يادش گرامي.

آرامش محصول چيست؟

آرامش در واقع مجموع کيفيت دو احساس دروني انسان هاست؛ يکي حس رضايت و ديگري کيفيت احساسات خوبي که در طول زندگي دريافت مي کنندکه هر دو منجر به آرامش مي شوند و پديده هاي نسبتاً پايداري در زندگي هر فردي هستند. زندگي ما ممکن است تغيير کند و خلق و خوي ما شايد مدام در نوسان باشد اما احساس آرامش و شادي به صورت ژنتيکي پايدارتر از هر حس ديگري عمل مي کند و با تلاش مداوم مي توان در اين باره تعادل برقرار کرد.

تشبيه آرامش به تنظيم وزن!

بياييد به اين قضيه هم مانند تنظيم وزن مان فکر کنيم؛ اگر هر چيزي که نياز داريد بخوريد و فعاليت تان در حد نياز باشد، بدن تان در يک وزن معين ثابت مي ماند. حالا اگر کمتر از نياز بدن تان غذا بخوريد و بيشتر ورزش کنيد، وزن تان بر همين مبنا تنظيم مي شود. در صورتي که رژيم غذايي يا برنامه ورزشي تازه شما به بخشي از زندگي روزمره تان تبديل شود، وزن بدن تان در وضعيت جديد ثابت مي ماند و کم و زياد نمي شود اما اگر دوباره شروع کنيد به خوردن و ورزش کردن طبق برنامه قبلي، سرجاي اولتان برمي گرديد. در واقع آرامش و شادي هم همين طور است.

مهم ترين نمود آرامش زنان

دکتر عبدالرضا کردي از مسافران پرواز تهران ياسوج و آخرين توصيه هايش

آرامش، احساس خوشبختي پايدار در زندگي شخصي، مفيد بودن براي خود و جامعه و تحقق آرزوها و رفع نيازهاي عمومي است. هنر شاد بودن مستلزم توانايي خنديدن به مشکلات در کوتاه ترين زمان ممکن پس از وقوع آن هاست. اگر از موفقيت ديگران شاد شويم، از موفقيت خود بيشتر لذت مي بريم. زنان را بايد يکي از نمادهاي شاد زيستن و آرامش دادن به خانواده دانست چراکه زنان به عنوان مديران سازمان خانه اگر شاد نباشند، هيچ يک از اعضاي خانواده شاد نيستند. پس مهم ترين نمود شادي و آرامش زنان، شادي و آرامش خانواده و جامعه است.

نابودي آرامش خانواده با نااميدي مادر

بعضي خانواده ها به صورت ذاتي شاد، سرزنده و آرام هستند و بعضي ديگر نيز به نظر مي رسد از همان اول غم و دلمردگي داشته اند. افراد غمگين تصور مي کنند شاد بودن بايد در ژنشان باشد، در صورتي که انسان ها تنها موجوداتي هستند که مي توانند تصميم بگيرند زندگي شادي داشته باشند يا زندگي را صرف انجام کارهايي کنند که آنان را غمگين و افسرده مي کند. نااميدي مادر مي تواند خانواده را فرا گيرد.

افسوس گذشته را خوردن ممنوع

يکي از عمده ترين مواردي که مي تواند شادي و آرامش را ازخانواده ها بگيرد، اين است که دايم افسوس گذشته را مي خورند در صورتي که نمي توانند گذشته را تغيير دهند پس دليلي ندارد با آن زندگي کنند و بايد تمام مشکلات و اشتباه هاي گذشته را فراموش کنند. تقويت نقاط مثبت خانواده يکي از راه هاي عبور از بحران هاست. خانواده ها بايد خود را همان طور که هستند قبول کنند. هر انساني معايب و محاسني دارد که توان تغيير آن ها را ندارد. مادران بايد با توجه به توانمندي هايشان، بررسي کنند که با چه کارهايي مي توانند نقاط ضعف شان را جبران کنند.

بحران نساختن از مشکلات

در مواجهه با مشکلات خانوادگي نبايد بحران سازي شود؛ در واقع يکي از دلايلي که افراد در زندگي غمگين و بي حوصله هستند، بحران سازي از مشکلات است. بعضي افراد در مواجهه با مشکلات، آن را بزرگ تر جلوه مي دهند. بسياري از افراد مي گويند زماني که با مشکلي مواجه مي شويم، به شدت آشفته و مضطرب هستيم ولي بعد از مدتي مي فهميم که آن مشکل آن قدرها هم آسيب رسان نبوده است. همه انسان ها توانايي اين را دارند که کيفيت، چگونگي و ميزان شادي شان را در اختيار بگيرند و عملکردي متناسب با آن داشته باشند؛ در واقع مي توانند عاداتي بلندمدت در زندگي شان ايجاد کنند؛ عاداتي که زندگي و روزهاي رضايت بخش تر، با آرامش بيشتر و شادتري را براي شان به ارمغان بياورد.

اهميت زندگي هدفمند مادرها

اولين و مهم ترين کار، عوض کردن بينش مادران به اين دنيا و سختي ها و بلاهاي آن است. مادران نبايد در کنار حوادث، تلخي ها و ناکامي هاي اين دنيا احساس نااميدي کنند. مادران نبايد در زندگي بي هدف باشند تا زندگي خانوادگي پايدار بماند. معمولاً افرادي که براي زندگي شان هدف گذاري نکرده اند، دليلي براي شاد شدن ندارند. بنابراين يکي از گام هاي مهم براي شاد زيستن و داشتن زندگي آرام، آشنايي با تکنيک تعيين هدف در زندگي است.


منبع : imna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/92623/دکتر عبدالرضا کردي از مسافران پرواز تهران ياسوج و آخرين توصيه هايش
بستن   چاپ