براي خانه تکاني يخچال فريزر را چگونه تميز و بوزدايي کنيم؟
شنبه 28 بهمن 1396 - 4:45:37 PM
چه خبر - روش تميز کردن يخچال و فريزر

گاهي پيش مي‌آيد موادي خريداري مي‌کنيد و درون يخچال قرار مي‌دهيد، اما مدت‌ها فراموش مي‌کنيد سراغ آنها برويد و آنها را مصرف کنيد، بنابراين بسياري از اين موادغذايي فاسد مي‌شود و بوي نامطبوعي از خود متصاعد مي‌کند که ممکن است بوي بدي به يخچال بدهد. گاهي هم برخي موادغذايي هستند که بدون اين که فاسد شوند، به خودي خود بوي نامطبوعي را درون يخچال ايجاد مي‌کنند. در مواردي حتي با برطرف کردن غذاي فاسد شده يا خارج کردن ماده‌اي که بو از خود متصاعد کرده، باز هم بوي نامطبوع داخل يخچال پابرجاست و مي‌تواند آزاردهنده باشد به طوري که تنها با تميز کردن کامل يخچال مي‌توان از شر اين بوي نامطبوع خلاص شد.

يخ‌زدايي کنيد

گاهي بوي نامطبوعي که داخل يخچال ايجاد مي‌شود به دليل ترکيب مواد فريز شده با يخ است، بنابراين بهتر است يخچال را يخ‌زدايي کنيد تا از بويي که در لايه‌هاي ضخيم يخ جا خوش کرده، خلاص شويد.

بشوييد و تميز کنيد

اولين گام در برطرف کردن بوي نامطبوع يخچال، شناسايي منبع بو است. گاهي حتي با شست‌وشوي کامل يخچال هم بار ديگر بوي نامطبوع بازمي‌گردد، مگر اين که منبع اصلي بو را خارج کنيد. تمام مواد موجود در يخچال را بيرون بريزيد و به دنبال ماده‌اي غذايي بگرديد که تاريخ انقضاي آن گذشته يا بيش از يک هفته داخل يخچال بوده است. تک‌تک موادي را که بيرون مي‌آوريد بو کنيد تا اگر بوي نامطبوعي مي‌دهد، آنها را دور بيندازيد.

بعضي مواد ممکن است تا هفته‌ها تاريخ انقضا داشته باشد، اما به محض اين که متوجه بوي تند يا ايجاد کپک روي آن ماده شديد، آن را از يخچال خارج کنيد. ميوه‌ها و سبزيجات موجود در کشوهاي يخچال از جمله جاميوه‌اي را وارسي کنيد. اين قبيل مواد معمولا بعد از مدتي شيرابه‌اي از خود توليد مي‌کند که ممکن است بوي نامطبوعي در محيط ايجاد کند. به خاطر داشته باشيد اگر دوشاخه يخچال را به مدت بيشتر از چهار ساعت از پريز مي‌کشيد، بعد از اتصال دوباره بايد مواد داخل يخچال را کاملا خارج و آن را تميز کنيد.
مرغ و گوشت و تخم مرغ‌هايي را که بيش از دو ساعت در دماي بالاي 4/4 درجه سانتي‌گراد بوده ديگر استفاده نکنيد. اگر يخچال داراي طبقات متعدد است، آنها را خارج کنيد و با آب و صابون بشوييد. پس از آن، يک قاشق غذاخوري سفيدکننده کلر را در يک گالن آب بريزيد و از آن براي شست‌وشوي کشوها، قفسه‌ها، ديوار‌ه‌ها، سقف و کف يخچال استفاده کنيد.‌ اگر يخچال مجهز به بوگير خودکار است، ولي با وجود اين بوي نامطبوع مي‌دهد، کارتريج آن را خارج کنيد و تا چهار ساعت داخل آب گرم قرار دهيد و بگذاريد هشت ساعت در محيط بيرون خشک شود؛ سپس آن را داخل يخچال برگردانيد.

گردش هواي داخل يخچال

هميشه از وجود گردش هواي داخل يخچال اطمينان حاصل کنيد. وجود جريان هوا به حذف بو از يخچال و همچنين به ماندگاري هر چه بيشتر ميوه‌ها و موادغذايي کمک مي‌کند.

مواد بوزدا

جوش شيرين و دانه‌هاي قهوه از جمله موادي است که قرار دادن آنها داخل يخچال مي‌تواند بوي نامطبوع آن را جذب کند و از بين ببرد.

روزنامه هم بوي نامطبوع را جذب مي‌کند، بنابراين توصيه مي‌شود بريده‌هاي روزنامه را در کشوهاي يخچال قرار دهيد و بگذاريد چند روزي بماند. سپس روزنامه را خارج کنيد و يخچال را با ترکيبي از يک فنجان سرکه به ازاي هر يک گالن آب يخچال را بشوييد.
سرکه سفيد هم مي‌تواند بسياري از بوهاي بد يخچال را خنثي کند. يک ظرف در باز حاوي سرکه سيب داخل يخچال قرار دهيد تا زماني که بوي نامطبوع را برطرف کند.

عصاره وانيل هم مي‌تواند بوي بد يخچال ر از بين ببرد. پارچه‌اي را آغشته به عصاره وانيل کنيد و داخل يخچال قرار دهيد.

از پرتقال بريده شده نيز در داخل يخچال مي‌توان براي از بين بردن بوي نامطبوع استفاده کرد.

براي اين که احتمال بو گرفتن يخچال را به حداقل برسانيد، هميشه موادغذايي را داخل ظروف در بسته نگهداري کنيد. اين کار علاوه بر جلوگيري از انتشار بوي نامطبوع داخل يخچال، ماندگاري موادغذايي را نيز افزايش مي‌دهد. سعي کنيد هفته‌اي يکبار محتويات يخچال را بررسي کنيد و تمام موادغذايي را که تاريخ انقضاي آن گذشته دور بيندازيد. رعايت اين نکات شايد ساده به نظر برسد، اما در کاهش بوي يخچال بسيار مؤثر است.

بوهاي مقاوم

اگر بعد از تميز کردن يخچال هنوز بوي نامطبوع ماندگار بود، بهتر است موادغذايي داخل آن را در محيط خنکي قرار دهيد و يخچال را از پريز بکشيد و در يخچال را به مدت چند روز باز بگذاريد تا بوي داخل آن از بين برود.


منبع : jamejamonline.ir/sara

http://www.CheKhabar.ir/News/92380/براي خانه تکاني يخچال فريزر را چگونه تميز و بوزدايي کنيم؟
بستن   چاپ