6 قسمت از خانه تان که کپک مي زند ولي شما اطلاعي نداريد!!
يکشنبه 22 بهمن 1396 - 12:53:03 PM
چه خبر - قسمت هاي مهمي از خانه که کپک مي زنند

درهاي يخچال و فريزر، خصوصا سطوح بالايي آن‌ها، ذرات باقي‌مانده از مواد غذايي و رطوبت را به ‌مرور زمان جذب مي‌کنند. هرچه رطوبت بيشتري در لابه‌لاي درهاي يخچال جمع شود، شانس رشد قارچ‌ها نيز در اين قسمت از خانه بيشتر مي‌شود. بنابراين، اين قسمت‌ها را هميشه به‌ طور منظم تميز کنيد.

ماشين لباس‌شويي

لاستيک يا واشر ماشين لباس‌شويي که بين در و فضاي داخلي اين وسيله قرار دارد، يکي از بهترين فضاها براي رشد قارچ‌ها است. ما ندرتا در ماشين لباس‌شويي را پس از استفاده باز مي‌گذاريم و همين بي‌دقتي باعث مي‌شود که رطوبت زيادي در اين تجمع کند. براي جلوگيري از شکل‌گيري قارچ‌ها و کپک‌ها در اين ناحيه از ماشين لباس‌شويي، پس از استفاده حتما در شيشه‌اي و لاستيک ميان در را کامل خشک کنيد و بگذاريد که در اين ماشين حدود يک ساعت باز بماند.

لباس‌ها

اگر لباس‌هاي مرطوب و خيس را در ماشين لباس‌شويي بگذاريد و ماشين را روشن نکنيد، شانس شکل‌گيري قارچ‌ها در لباس‌ها و محيط ماشين لباس‌شويي بالا مي‌رود. بنابراين، لباس‌ها را فقط موقع روشن کردن ماشين لباس‌شويي درون اين وسيله بريزيد. همچنين، اگر لباس شما گِلي يا خاکي است، حتما اين ذرات را از لباس جدا کنيد و بعد آن را درون ماشين بگذاريد.

مسواک برقي

فضاي ميان سر و بدنه مسواک برقي مي‌تواند يکي از فضاهاي مناسب براي رشد قارچ‌ها و کپک‌ها باشد. انجمن دندان‌پزشکي آمريکا توصيه مي‌کند که مسواک برقي را پس از استفاده در کابينت نگذاريد و آن را به حالت ايستاده در فضاي خشک و باز قرار بدهيد تا کاملا خشک شود. همچنين، رطوبت باقي‌مانده در اين مسواک‌ها بايد کاملا و به‌طور منظم خشک شوند.

مخزن آب توالت

آبي که در مخزن آب توالت جمع مي‌شود، همواره در محيط تاريک و مرطوبي قرار دارد. همين وضعيت است که شانس شکل‌گيري قارچ‌ها در اين مخزن‌هاي آب را بيشتر مي‌کند. محققان مي‌گويند که اين مخزن‌ها اساسا براي استفاده در همين محيط‌ها طراحي شده‌اند و انواع مرغوب‌شان واقعا مقاوم هستند، ‌اما بسياري از مخزن‌هاي آب توالت پس از مدتي نمي‌توانند در مقابل رشد قارچ‌ها مقاومت کنند. بنابراين، راهي جز تعويض مخزن آب توالت پس از دوره‌هاي زماني مشخصي وجود ندارد.

اسباب‌بازي کودکان

حتما ديده‌ايد که بعضي از کودکان، دهان و زبان خود را به اسباب‌بازي‌ها مي‌زنند. همين اتفاق، رطوبت را به درون بافت اسباب‌بازي‌ها انتقال مي‌دهد و درنهايت باعث شکل‌گيري قارچ‌هاي مضر در اين وسايل مي‌شود. اگر مي‌خواهيد از چنين مشکلي جلوگيري کنيد، حتما اسباب‌بازي‌هاي کودکان را تميز و خشک نگه داريد.

قهوه‌ساز يا قهوه‌جوش

يکي از فضاهاي رايج ديگر براي رشد قارچ‌ها، قهوه‌ساز برقي يا حتي قهوه‌جوش روگازي است. ذرات قارچ و کپک به‌راحتي درون اين وسيله‌ها نمايان مي‌شوند و در صورت مواجهه با آن‌ها بايد اين ذرات مضر را جدا کنيد، محفظه مورد نظر را با آب جوش بشوييد و بعد آن را کاملا خشک کنيد.


منبع : salamatism.com

http://www.CheKhabar.ir/News/90917/6 قسمت از خانه تان که کپک مي زند ولي شما اطلاعي نداريد!!
بستن   چاپ