بيماري لوپوس و بايدها و نبايدهاي لوپوس به بهانه پخش سريال آنام
يکشنبه 22 بهمن 1396 - 10:49:06 AM
چه خبر - سريال آنام و بايدها و نبايدهاي بيماري لوپوس

اين روزها شبکه سوم سيما سريالي با نام آنام را در حال پخش دارد که در بخشي از اين سريال، يکي از شخصيت‌هاي زنِ داستان (شبنم قلي خاني)، مبتلا به لوپوس و داراي سابقه سقطِ ناشي از اين بيماري است. از اين رو در ادامه، به بررسي رابطه بين لوپوس و بارداري و بايدها و نبايدهاي آن مي‌پردازيم.

بيماري لوپوس و مشاوره پيش از بارداري

زنان مبتلا به لوپوس پيش از آن‌که براي بارداري اقدام کنند، بايد نزد متخصصان باتجربه‌اي بروند که در زمينه‌هاي مختلف فعاليت مي‌کنند. مراجعه به اين پزشکان براي زنان مبتلا به لوپوس ضروري است: روماتولوژيست، متخصص بيماري‌هاي خاص مانند لوپوس، پريناتولوژيست يا متخصص زنان و متخصص قلب کودکان.
متخصصان مي‌گويند که انجام دادن مشاوره‌هاي پيش از بارداري به زنان مبتلا به لوپوس اجازه مي‌دهد تا درباره سلامت شخصي‌شان با پزشک صحبت کنند و از خطرات مربوط به بارداري همراه با لوپوس آگاه شوند. نکته مهم اين است که همه زنان داراي شرايط يکساني نيستند و هر فردي بايد بداند که لوپوس دقيقا چه مسائلي را براي بارداري او به‌ وجود مي‌آورد.
بعضي از بارداري‌هاي همراه با لوپوس به درمان زودهنگام نيازمند هستند. اين شيوه‌هاي درماني با خطرات و عوارض مربوط به لوپوس مقابله مي‌کنند و بايد در عرض اولين هفته‌هاي بارداري شروع شوند تا به بهترين نتيجه برسند. اگر زنان با مشکل تشديد و عود کردن لوپوس مواجه باشند، خطر بروز عوارض ناشي از اين مشکل در دوران بارداري نيز افزايش پيدا مي‌کند. به همين دليل، جدي گرفتن توصيه‌هاي پزشک و همکاري با او از اهميت خاصي براي اين زنان برخوردار است.

بيماري لوپوس و خطرات شخصي مربوط به عوارض بارداري

بيماري لوپوس و بايدها و نبايدهاي لوپوس به بهانه پخش سريال آنام

توجه داشته باشيد که هر مورد از بيماري لوپوس با ديگري تفاوت دارد. در ضمن، به نظر نمي‌رسد که لوپوس بتواند خطر سقط جنين در سه‌ ماهه اول بارداري را افزايش بدهد. با اين‌ حال، از آن‌جايي که آنتي‌بادي‌هاي آنتي‌فوسفوليپيد و آنتي‌کارديوليپين در بدن ‌زنان مبتلا به لوپوس وجود دارند، آنان مي‌توانند با افزايش خطر سقط جنين در دوره‌هاي بعدي بارداري و حتي مرده‌زايي stillbirth مواجه شوند.حدود 33 درصد از زنان مبتلا به لوپوس داراي اين آنتي‌بادي‌ها هستند که خطر لخته شدن خون را افزايش مي‌دهند. پزشکان مي‌توانند از طريق آزمايش‌هاي خون، وجود اين آنتي‌بادي‌ها در بدن زنان مبتلا به لوپوس را بررسي کنند.
لخته‌هاي خون مربوط به جفت مي‌توانند غذارساني و اکسيژن‌رساني به کودک را به خطر بيندازندو در نتيجه رشد او را آهسته و ضعيف کنند. اگر شما با خطر بالاي لخته شدن خون به اين شکل مواجه باشيد، پزشک مي‌تواند داروهاي رقيق‌کننده خون مانند آسپيرين و هپارين براي شما تجويز کند. شما همچنين مي‌توانيد تست غربالگري مربوط به آنتي‌بادي‌هاي anti-Ro/SSA و anti-La/SSB را انجام بدهيد. اين آنتي‌بادي‌ها، خطر مبتلا شدن کودک به بلوک قلبي مادرزادي را افزايش مي‌دهند.
آسيب‌هاي کليوي و کبدي ناشي از لوپوس هم شانس بروز عوارض مختلف در دوران بارداري را بيشتر مي‌کنند. به‌ علاوه، خود بارداري اساسا فشار بر ارگان‌هاي آسيب‌ديده در بدن را افزايش مي‌دهد. بعضي از پزشکان بيش از همه نسبت به سلامتي آن دسته از زنان مبتلا به لوپوس نگراني دارند که مبتلا به بيماري‌هاي کليوي نيز هستند. به‌ گفته آنان، چالش‌هايي که به‌ واسطه بارداري ايجاد مي‌شوند، اين توانايي را دارند که فشار بيش از حدي به کليه‌ها وارد کنند و باعث شکل‌گيري آسيب‌هاي برگشت‌ناپذير شوند.

براي بارداري برنامه‌ريزي کنيد

برنامه‌ريزي کردن براي بارداري هرگز آسان نيست، اما شما بايد پس از در نظر گرفتن ارزيابي‌هاي پزشکي و مشورت با پزشک درباره اين موضوع تصميم بگيريد. با اين‌ حال، به‌طور کلي بهتر است که دوره‌هاي بهبودي لوپوس يا کاهش فعاليت اين بيماري را براي بارداري انتخاب کنيد، ‌چون عوارض بارداري در دوره فعاليت کمتر لوپوس کاهش پيدا مي‌کند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : لوپوس و نشانه هاي آن را بشناسيد و با آن مبارزه کنيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : بيماري لوپوس را مي شناسيد؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : توصيه به بيماران مبتلا به لوپوس

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علايم لوپوس را بشناسيد


منبع: salamatism.com

http://www.CheKhabar.ir/News/90901/بيماري لوپوس و بايدها و نبايدهاي لوپوس به بهانه پخش سريال آنام
بستن   چاپ