اصول شراکت پولي با دوست يا اعضاي فاميل بدون چالش
سه شنبه 3 بهمن 1396 - 7:47:39 PM
چه خبر - چگونه با فاميل و دوست شراکت پولي داشته باشيم؟

معمولا براي همه ما موقعيت هايي فراهم مي شود تا با يکي از اعضاي فاميل يا دوستان نزديک مان، دست به شراکت اقتصادي بزنيم. گاهي تصميم مي گيريم با همکاري يکديگر مغازه اي را باز کنيم، گاهي يک زمين بخريم و گاهي هم در ساختن يک خانه با هم شريک شويم. واکنش هاي ديگران به اين همکاري، معمولا به يکي از اين دو دسته تقسيم مي شود : 1 - عده اي مي گويند: «با دوست و آشنا شريک نشو»، «بهترين انتخاب ها براي همکاري، هفت پشت غريبه هستند» و «شراکت و همکاري، دوستي يا ارتباط فاميلي تان را نابود خواهد کرد» . 2 - البته اين سکه، روي ديگري هم دارد و عده اي مي گويند: «تا آشنا هست، آدم سراغ غريبه نمي رود»، «فاميل گوشت آدم را بخورد، استخوانش را دور نخواهد ريخت» و.... بنابراين زماني که از دوستي نزديک يا فاميل پيشنهاد همکاري داريد، ممکن است هريک از جملات بالا را به شکل يک هشدار يا پيشنهاد از اطرافيان خود بشنويد اما کار درست چيست؟

اصول رابطه کاري بدون چالش

در واقع هيچ نسخه واحدي نيست که بتوان براي همه پيچيد که ما هم بخواهيم آن را تجويز کنيم تا براي همه افراد و در همه موقعيت ها کاربرد داشته باشد. آن چه اهميت دارد اين است که اگر با دوست يا فاميل، شريک و همکار هستيم، معايب و مخاطرات کار را بدانيم تا خود را براي آن آماده کنيم. اگر بخواهيم روراست باشيم، در شرايط فعلي بازارکار، بسيار احتمال دارد ما يک پيشنهاد کاري يا شراکت را بدون در نظر گرفتن غريبه يا آشنا بودن همکاران بپذيريم البته اگر شرايط ديگر کار برايمان مناسب باشد! نکته اي که بايد بدانيم تا بعداً غافل گير نشويم اين است که داشتن يک رابطه دوستانه و خوب با يک فرد، تضمين کننده رابطه کاري بدون چالش نخواهد بود. اما چطور مي توان هم يک رابطه کاري خوب شکل داد و هم دوستي را خراب نکرد؟ براي رسيدن به پاسخ اين سوال، با ما همراه باشيد.

به نقاط ضعف يکديگر احترام بگذاريد

در شراکت با دوست و فاميل، به احتمال زياد نسبت به زماني که با فردي غريبه همکار يا شريک شويد که هيچ شناختي از خلق و خوي هم نداريد، يک قدم جلوتر هستيد. شناخت در چارچوب غير کاري، منجر به درک بهتر يکديگر در محيط کاري خواهد شد. هر فردي نقاط ضعفي دارد که بايد بياموزد آن ها را مديريت کند. اين که به ديگران برچسب نزنيم و آن ها را با نقاط ضعف شان بپذيريم يک قدم در مسير تعالي است که به طور قطع منجر به بهبود روابط کاري و دوستانه ما خواهد شد. همچنين اگر از آن دسته افرادي هستيد که نمي توانند کسي را توانمندتر از خود يا در موقعيت بالاتر از خود ببينند، منتظر باشيد مشکلات کاري و دوستانه روز به روز برايتان بزرگ تر شوند.

تعارف ها را کنار بگذاريد

ضرب المثل «جنگ اول به از صلح آخر است» اين جا کاربرد دارد؛ درباره قوانين، مسئوليت ها، انتظارات و بايدها و نبايدهاي محيط کار و به خصوص شرايط مالي به طور واضح با هم مذاکره کنيد. اگر به دليل ملاحظات دوستانه يا نگراني از چشم در چشم شدن در آينده (که البته ميان دوست و فاميل اجتناب ناپذير است) از مستقيم صحبت کردن درباره يک مسئله سر باز بزنيد، آن موضوع در يک بزنگاه براي رابطه يا براي کار شما مشکل آفرين خواهد شد.

مرزهاي کار و دوستي را مشخص کنيد

اگر شغل تان را دوست داشته باشيد، احترام متقابل شما به هم و به جايگاه شغلي يکديگر، به حل بسياري از تعارضات کمک خواهد کرد. صادقانه اين است وقتي پاي حساب و کتاب مالي و پول مطرح است، دور از انتظار نيست که رفتار ها و طرز برخورد افراد با آن چه در رابطه دوستانه داشته اند، تفاوت کند. به طور قطع مشخص بودن مرزهاي دوستي و کار در حل و فصل اين تعارضات کمک کننده خواهد بود.

براي دوستي تان وقت بگذاريد

در محيط کار با هم مانند ديگر همکاران رفتار کنيد. از پچ پچ کردن و رفتار صميمانه باهم بپرهيزيد و از سوي ديگر وقت گذاشتن براي دوستي را هم فراموش نکنيد. اين که در محيط کار يکديگر را مي بينيد، کافي نخواهد بود چرا که آن جا همکار هستيد؛ مانند قبل براي ملاقات يا خوش گذراني با هم زمان هايي را تنظيم کنيد. البته شکي نيست که انتظار زيادي است اگر با هم يک روز پر چالش در محيط کار - به خاطر مسائل کاري - داشته ايد، بتوانيد يک شام دوستانه باهم بخوريد اما اگر غير از اين باشد خيلي زود رابطه کاري و دوستانه شما، هر دو خراب خواهد شد.


منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/89507/اصول شراکت پولي با دوست يا اعضاي فاميل بدون چالش
بستن   چاپ