چه خبر - علت درد دنبالچه در زنان چيست؟
پرفسور کامران آزما، متخصص طب فيزيکي و توانبخشي و استاد دانشگاه اظهار داشت: "اگرچه ميزان دقيق شيوع دردهاي ناحيه دنبالچه مشخص نيست ولي بروز آن در خانمها تا پنج برابر بيش از آقايان گزارش شده است. در اکثر موارد اين دردها خفيف و خود محدودشونده هستند ولي با اين وجود در تعدادي از افراد ميتواند بهبودي تا هفتهها يا ماهها بعد از شروع درمان يا بدون آن، طول بکشد."
البته در درصد کمي از مبتلايان هم اين درد ميتواند مزمن و ناتوانکننده باشد که معمولا در اين افراد علت درد پيچيده و چند عاملي است. با وجود اندازه کوچک دنبالچه، استخوان آن در پايداري بدن در حين نشستن نقش دارد و محل چسبيدن عضلات، تاندونها و رباطهاي متعددي است، بيشترين عامل درد حاد در ناحيه دنبالچه ضربههاي خارجي يا داخلي وارده به آن در حين افتادن و سقوط از پشت و يا فشار بر دنبالچه در حين زايمان بهخصوص در زايمانهاي سخت است که در نتيجه آن دنبالچه دچار دررفتگي يا شکستگي ميشود. علاوه بر اين، فشار و تروماي تدريجي بر اين استخوان در حين نشستنهاي طولاني بر جاي سفت و نامناسب از ديگر علل ايجاد درد است.
براي دردهاي دنبالچه علل غيرضربهاي هم مطرح است، گاهي دردهاي ناشي از دنبالچه ميتواند به خاطر ساييدگي، کمتحرکي يا پرتحرکي مفصل دنبالچه يا عفونتها يا ندرتا بهدليل وجود تومور باشد. گاهي هم دردهاي دنبالچه علتي بهجز وجود اختلال در ساختار جسمي ندارد و در تعدادي هم با وجود بررسي علل خاصي براي آن يافت نميشود! ضمن اينکه افراد چاق و همچنين کساني که کاهش وزن سريعي دارند، مستعد دردهاي دنبالچه هستند.
شدت دردهاي ناحيه دنبالچه ميتواند از يک درد خفيف و مبهم تا يک درد شديد و موضعي متغيير باشد ولي مشخصه آن اين است که درد با نشستن طولاني بهخصوص وقتي که کمر به سمت عقب برگردد يا هر حالتي که به دنبالچه فشار وارد شود نظير دوچرخهسواري، قايقراني يا اسبسواري تشديد ميشود. بيماران همچنين از درد يا افزايش درد در پايينترين قسمت کمر در حين تغيير وضعيت از حالت نشسته به حالت ايستاده شاکي هستند. تعدادي هم اجابت مزاج دردناکي دارند.
در بيشتر موارد انجام اقدامات سادهاي ميتواند منجر به کاهش و بهبود درد ناحيه دنبالچه شود، اين اقدامات شامل نشستن صحيح و کمي به سمت جلو، نسشتن روي بالشتکهاي مخصوص که اصطلاحا به آنها بالشتکهاي يو شکل، دونات شکل يا او رينگ گفته ميشود، است.
همچنين استفاده از گرما يا سرماي موضعي در ناحيه دردناک و مصرف مسكنها و ضد التهابهاي رايج در بهبود و كاهش درد موثر است و در صورت عدم پاسخ، بررسي و ارزيابي دقيقتر بيمار همراه با ساير اقدامات درماني توصيه ميشود. دستکاري و جا انداختن دنبالچه، تجويز ورزش يا تزريق بيحس کننده موضعي از جمله ديگر اقدامات درماني است. يوگا و انجام برخي ورزشهاي مناسب براي تقويت عضلات کف لگن ميتواند در درمان دردهاي دنبالچه بهخصوص به دنبال زايمان کمککننده باشد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : درد دنبالچه هنگام نشستن، علت و درمان
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کمردرد خود را بشناسيد
منبع: salamaneh.com