چه خبر - عادت هايي که باعث ديابت مي شوند
ابتلا به ديابت هميشه بر اثر مصرف زياد قند و مواد قندي بروز نمي کند. برخي عادت هاي روزمره خطر ابتلا به ديابت را افزايش مي دهند که در اين مقاله به مهم ترين و عجيب ترين عادت هايي مي پردازيم که منجر به ابتلاي ما ديابت مي شوند.
1. ديابت و انتخاب يک رژيم غذايي بدون گلوتن زماني که نياز به اين کار نيست
باز هم دليل ديگري که نشان مي دهد شما نبايد گندم، جو و چاودار را از رژيم غذايي خود حذف کنيد، مگر اينکه ضروري باشد. طي تحقيقي که روي 200 هزار بزرگسال امريکايي انجام شد، مشخص شد افرادي که به طور منظم گلوتن مصرف مي کنند، 13 درصد کمتر از افرادي که گلوتن را از رژيم غذايي خود حذف مي کنند در معرض ابتلا به ديابت هستند.
علتش شايد اين است که افرادي که از مصرف گلوتن اجتناب مي کنند، کمتر غلات سبوس دار سرشار از فيبر مي خورند. فيبر نقش مهمي در کاهش خطر ابتلا به ديابت بازي مي کند. دبورا مالکوف Deborah Malkoff، داراي مدرک آموزش ديابت در اين باره مي گويد: رژيم غذايي که داراي فيبر زياد است، حساسيت به انسولين را بهبود بخشيده، التهاب را کاهش داده و سطح فشار خون و کلسترول را کاهش مي دهد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : رژيم هاي فاقد گلوتن به اين دلايل رد مي شوند
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : مواد غذايي بدون گلوتن و پاسخ به 32 پرسش کوتاه
2. ديابت و تنها ماندن
شايد برايتان لذت بخش باشد که روي مبل لم بدهيد، تلويزيون نگاه کنيد و با کسي صحبت نکنيد. بررسي ها نشان داده اند انزواي اجتماعي خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را افزايش مي دهد. طبق بررسي هاي انجام شده زنان سن 40 تا 75 سال که در فعاليت هاي اجتماعي شرکت نمي کنند، 12 درصد بيش از ديگر زنان در معرض ابتلا به ديابت بوده اند.
متخصصان به طور کامل ارتباط اين دو را متوجه نشدند، اما مي دانيم افرادي که از دوستان و خانواده جدا مي شوند، بيشتر در معرض ابتلا به افسردگي هستند که طبق گفته دکتر ساتيا جيوتينگرام Sathya Jyothinagaram، متخصص غدد درون ريز در مرکز پزشکي دانشگاه بنر Banner در فينيکس Phoenix، افسردگي يکي از عوامل تشديد کننده ابتلا به ديابت است. پس با دوستان خود تماس بگيريد و قرار بيرون رفتن بگذاريد تا سالم بمانيد.
3. ديابت و مصرف نکردن قهوه
دلايل زيادي براي نوشيدن قهوه در هنگام صبح وجود دارد. طبق بررسي هايي که اخيرا انجام شده افرادي که مصرف قهوه خود را کاهش مي دهند، طي 4 سال به ميزان 17 درصد بيش از کساني که مصرف قهوه خود را تغيير نمي دهند، در معرض ابتلا به ديابت هستند. در مقابل کساني که يک فنجان قهوه بيشتر در روز مصرف مي کنند، خطر ابتلا به ديابت تا 11 درصد کاهش پيدا مي کند.
محققان به طور کامل علت تاثير قهوه بر ديابت را درک نکردند، اما به نظر مي رسد نوشيدن قهوه سطح قند خون را ثبات مي دهد. اگر نمي توانيد طعم تلخ قهوه را تحمل کنيد، مي توانيد از شيرين برگ يا استويا* stevia استفاده کنيد.
*استويا stevia :يک گياه چند ساله علفي است که امروزه از استويا در بسياري از کشورها به عنوان شيرين کننده استفاده ميشود.
4. ديابت و استفاده از دهانشويه
کمي عجيب به نظر مي رسد، اما حقيقت دارد. کساني که دو بار در روز از دهانشويه استفاده مي کنند، طي 3 سال 55 درصد بيش از ديگران در معرض ابتلا به ديابت نوع 2 هستند.
تحقيقات بيشتري براي درک اين ارتباط لازم است، اما دهانشويه باکتري هاي دهان را از بين مي برد– هم باکتري هاي خوب و هم باکتري هاي بد. برخي از باکتري هاي مفيد موجود در دهان نقش مهمي در تنظيم قند خون دارند و از بين بردن آنها ثابت ماندن سطح قند خون را دشوار مي سازد.
به هر حال دندان و لثه هاي تميز بهتر مي تواند از سلامت شما محافظت کند. بنابراين اگر استفاده از دهانشويه بخشي از برنامه منظم بهداشت دهان و دندان شماست، بهتر است با دندانپزشک مشورت کنيد. پزشک مي تواند با بررسي مزيت ها و معايب اين روش ادامه استفاده از دهانشويه را توصيه يا منع کند.
5.ديابت و مصرف نمک زياد
نمک زياد شما را در معرض افزايش وزن يا فشار خون قرار مي دهد – که هر دو عوامل تشديد کننده ديابت هستند. اما اين تمام ماجرا نيست. يافته هاي جديد نشان داده اند که مصرف زياد نمک تاثير مستقيم بر روي تحمل انسولين نيز دارد. در حقيقت به ازاي هر 1000 ميلي گرم نمک بيشتر احتمال بروز ديابت در فرد به ميزان 43 درصد افزايش مي يابد.
بهتر است ميزان مصرف نمک خود را در روز به کمتر از 2300 ميلي گرم در روز برسانيد. کمتر از 1500 ميلي گرم حتي بهتر است.
6. از داروهاي استاتين* statin مصرف مي کنيد
داروها ابزار مهمي براي کنترل سطح کلسترول هستند. اما طبق بررسي هايي که در سال 2010 از تحليل داده هاي 13 تحقيق و بررسي 91 هزار بزرگسال انجام شد، مشخص شد مصرف داروهاي استاتين خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را افزايش مي دهند. تحقيقات جديدتر در سال 2017 نشان داده اند که مصرف استاتين ها تا 36 درصد احتمال ابتلا به ديابت را افزايش مي دهد.
اينکه اين دو عامل چه ارتباطي با يکديگر دارند، کاملا مشخص نيست. کلسترول بالا به خودي خود يک عامل مهم در افزايش خطر ابتلا به ديابت نوع 2 است، بنابراين افرادي که استاتين مصرف مي کنند، به خاطر کلسترول بالا مستعد ابتلا به دياب نوع 2 هستند. به هرحال اگر لازم است براي کلسترول خود کاري انجام دهيد، بهتر است گزينه هاي موجود را بررسي کنيد. دکتر جيوتينگرام مي گويد: "براي برخي افراد تغيير در سبک زندگي موثر خواهد بود، از جمله انتخاب يک رژيم غذايي سالم و مناسب، ورزش کردن و ترک سيگار"
*استاتين statin: استاتينها گروهي از داروهاي کاهنده کلسترول خون هستند و معمولا در پيشگيري از بروز بيماريهاي قلبي عروقي ناشي از افزايش چربي خون استفاده ميشوند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : فقط با قند به ديابت مبتلا نمي شويم
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چرا به ديابت نوع دو مبتلا مي شويم؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ديابت درمان قطعي دارد؟
منبع: سيمرغ
http://www.CheKhabar.ir/News/88796/ديابت مي گيريد اگر تنها بمانيد يا از دهانشويه استفاده کنيد !