چه خبر -
صادق زيباکلام؛ استاد دانشگاه نوشت: در جريان مراسم سالگرد مرحوم آيتاللههاشمي رفسنجاني، آقاي جهانگيري- معاون اول دولت- وقتي که در سخنرانياش به موضوع اعتراضات اخير رسيد، اعلام کرد که من ميخواستم با مردم سخن بگويم و صدا و سيما اعلام کرد که به دليل مشکل فني امکان اين گفتوگو وجود ندارد. او در ادامه صحبتهايش به نقد عملکرد صدا و سيما در مواجهه با گروههاي سياسي پرداخت.
واقعيت اين است که معضل عملکرد اشتباه صدا و سيما تازگي ندارد و عمري 39 ساله دارد. رفته رفته با گذر زمان و هرچه به امروز نزديکتر شديم، اين وضعيت بدتر شد. سخن از شکاف بين مردم و صدا و سيماست. يعني آنچه مردم ميخواهند، ميانديشند و به نوعي اميال مردم است؛ با آنچه صدا و سيما منعکس ميکند، فاصلهاي زياد دارد. رفته رفته هرچه از دهه 70 تا به امروز جلوتر آمديم، شکاف بين آنچه مردم ميخواهند و آنچه صدا و سيما منعکس ميکند، بيشتر شد و بيراه نيست اگر بگوييم اين شکاف تبديل به يک دره عميق شده است.
مردم بين آنچه در جامعه ميبينند و آنچه صدا و سيما نشان ميدهد، وحدت نميبينند. اما مشکل کجاست؟ معتقدم صدا و سيما با دو معضل اصلي روبهرو است. اول اينکه اين رسانه بخش عمدهاي از حقايق و واقعيتهاي ايران، منطقه و جهان را به دليل آنچه عدم تطبيق با معيارها و اعتقادات خود ميداند، منتشر نميکند. معضل دوم اين است که از اواخر دهه 70 تا به امروز اساساً صدا و سيما نسبت به رويدادهاي داخلي با فضاي واقعي بين مردم فاصله گرفته و واقعيتها را منعکس نميکند. حوادث روزهاي اخير درکشور و نحوه مواجهه صدا و سيما با اين حوادث، مشتي نمونه خروار اين معضل است و آنچه که در کشور اتفاق ميافتاد با آنچه که در صدا و سيما منعکس ميشد، فاصلهاي زياد داشت.
پيامد اينگونه مواجهه با رويدادها در کشور نيز روي آوردن مردم به شبکههاي فارسي زبان خارجي ميشود. صحبتم اين است که نبايد از اين نکته گذشت که عملکرد صدا و سيما باعث شده اين رسانه روز به روز مخاطبانش کمتر و به جاي آن بازار شبکههاي فارسي زبان خارجي رونق بيشتري پيدا کند. کار به جايي رسيده که ديگر امروز مخاطبان شبکههاي فارسي زبان خارجي تنها مردم معمولي و منتقدان نيستند بلکه شوربختانه امروز بسياري از طبقه متدين و به اصطلاح حزباللهي نيز وقتي ميخواهند بدانند در کشور چه ميگذرد، به شبکههاي خارجي رجوع ميکنند.
اين موضوع را بايد فاجعهاي دانست که صدا و سيما با عملکردش در کشور رقم زده است. نکته مهمتر اين است که بايد اين موضوع بررسي شود که چرا زندگي مردم ايران تا اين ميزان به وجود تلگرام گره خورده است. چرا مردم اخباري را که در شبکههاي اجتماعي بخصوص تلگرام ميبينند و ميشنوند، بيشتر از صدا و سيما قبول ميکنند؟ چرا مردم ساير کشورها تا اين ميزان به تلگرام وابستگي ندارند؟ آيا اين موضوع به خاطر بياعتمادي نسبت به صدا و سيما و رسانه ملي کشور نيست؟ امروز بحث درباره عملکرد صدا و سيما سياسي نيست، بلکه صحبت از يک فاجعه است که بايد تا دير نشده، فکري به حال آن شود.
منبع:iran-newspaper.com
http://www.CheKhabar.ir/News/87579/طبقه مُتدين هم ديگر به صدا و سيما اعتماد ندارد