چه خبر -
وقتي که درباره تغذيه سالم صحبت ميکنيم، کاملا واضح است که آمادهسازي وعدههاي غذايي در خانه نسبت به استفاده از غذاهاي رستوراني و آماده ارجحيت دارد. يکي از مطالعات Public Health Nutrition نيز نشان ميدهد که پختوپز در خانه ميتواند به ما کمک کند تا ميزان چربي، کربوهيدرات و قندهاي دريافتي را کاهش بدهيم. با اين حال، وعدههاي غذايي خانگي هم ميتوانند به اندازه غذاهاي رستوراني و فستفودي ناسالم باشند، اگر که ما به اين سه عامل مخرب توجه نکنيم: استفاده از مواد اوليه ناسالم، شيوههاي پختوپز غيراستاندارد و پرخوري. در ادامه با 4 اشتباه رايج در پختوپز آشنا ميشويم که هر کدام ميتوانند باعث افزايش وزن شوند.
اشتباه شماره 1 در غذا پختن که باعث چاقي مي شود : استفاده بيش از حد از روغن
بسياري از افراد نميدانند که روزانه چه مقدار کالري دريافت ميکنند، چون حجم وعدههاي مصرفي را فقط براساس تخمين چشمي معين ميسازند. اين عادت نادرست براي استفاده از روغن در پخت و پز نيز رايج است. به همين دليل، بسياري از افراد معمولا بيش از حد عادي از روغن استفاده ميکنند و نميدانند که هر قاشق غذاخوري از روغن زيتون هم حاوي 120 کالري است.
راه حل
ترديدي نيست که استفاده از روغنهاي سالم مانند روغن زيتون براي پختوپز بايد در اولويت قرار بگيرد، اما ميزان استفاده از آن هم بايد محدود باشد. درواقع، بيشتر غذاها با استفاده از 2 قاشق چايخوري از روغن زيتون که حدودا 80 کالري به بدن ميرساند، قابل تهيه هستند.
اشتباه شماره 2 در غذا پختن که باعث چاقي مي شود : پيروي دقيق از دستور آشپزيهاي تلويزيوني
دستور آشپزيهايي که در تلويزيون ميبينيد، عمدتا هيجانانگيز هستند، اما در اغلب موارد براي اندازه دور کمر ما نتيجه مثبتي ندارند. يکي از مطالعات مجله Appetite در همين زمينه نشان ميدهد زناني که براساس برنامههاي تلويزيوني به آشپزي ميپردازند، شاخص توده بدن (BMI) بالاتري نسبت به ديگران دارند.
راه حل
نسبت به اعمال تغييرات در دستور آشپزيهاي تلويزيوني اصلا نگران نباشيد. مثلا، اگر در تلويزيون ديدهايد که از ماکاروني معمولي براي تهيه غذا استفاده ميشود، شما ميتوانيد از ماکاروني سبوسدار بهعنوان جايگزين استفاده کنيد تا فيبر دريافتي را افزايش بدهيد. همين کار را ميتوان در مورد گزينههاي چرب و شيريني که در دستور آشپزي وجود دارند نيز انجام داد. در ضمن اساسا بهتر است براي کمک گرفتن از دستور آشپزيهاي آماده، سراغ منابعي برويد که نکات استاندارد براي حفظ سلامتي را جدي ميگيرند.
اشتباه شماره 3 در غذا پختن که باعث چاقي مي شود : خودداري از مصرف ادويهها و چاشنيها
شايد شما هم مجموعه گسترده و متنوعي از انواع ادويهها و چاشنيها را در خانه داشته باشيد، اما معمولا استفاده از آنها را فراموش ميکنيد. با اين حال، انواع ادويهها و چاشنيها ميتوانند طعم و عطر تازه و بينظيري به غذاها بدهند و البته هيچ کالري مازادي هم به آنها اضافه نکنند. به علاوه، ادويهها و چاشنيها حاوي ترکيبات آنتياکسيداني هستند و در نتيجه ميتوانند مانع از ابتلا به بيماريهاي مختلف شوند.
راه حل
هرچه زودتر بايد استفاده از ادويهها و چاشنيها را شروع کنيد و از آزمون و خطا در اين زمينه نترسيد. شما ميتوانيد تجربههاي اوليه خودتان را با استفاده از ادويههاي معروفتر مانند زردچوبه و کاري شروع کنيد و در ادامه سراغ ترکيبهاي پيچيدهتر برويد.
اشتباه شماره 4 در غذا پختن که باعث چاقي مي شود : ريزهخواري موقع آماده سازي غذا
بعضي از افراد عادت دارند که موقع آمادهسازي غذاها، بخشي از ترکيبات در حال پخت را مصرف کنند. اين در حالي است که چنين عادتي به راحتي ميتواند ميزان کالريهاي دريافتي را افزايش بدهد.
راه حل
اگر به ريزهخواري موقع آمادهسازي غذا شديدا عادت داريد و نميتوانيد جلوي خودتان را بگيريد، ميتوانيد مقداري سبزي مانند خيار کنار دستتان بگذاريد تا از آن بهعنوان جايگزين استفاده کنيد.
http://www.CheKhabar.ir/News/87175/چاقي شما به دليل 4 اشتباه در غذا پختن تان است!