چه خبر - قول حسن قشقاوي براي حذف ويزاي کاغذي
حسن قشقاوي معاون کنسولي، امور مجلس و ايرانيان وزارت امور خارجه ايران، در گردهمايي تورگردانان ايران، گفت: قول شرف ميدهم رواديد کاغذي ايران در سراسر جهان تا پيش از ماه مبارک رمضان حذف شود.
او همچنين از راهاندازي رواديد On Arrival در فرودگاه اهواز خبر داد و در ادامه با انتقاد از ساز و کارهايي که همسو با سياستهاي وزارت خارجه نيست، اظهار کرد: ما رواديد فرودگاهي را برقرار کردهايم، در حالي که برخي از فرودگاهها پرواز بينالمللي ندارند. اين شرايط را در کرمان شاهد بوديم.
مشکل ما حکومتيها اين است که به حديث پيامبر (ص) توجه نميکنيم، ايشان فرموده اند، اصلا کاري به ايدئولوژي افراد نداشته باشيد و حکمت آنها را دريابيد. هتل و پرواز که سکولار و غيرسکولار نميشناسد. بايد اين زيرساخت را براي همه تأمين کنيم. لطفا آقايان با ولع به ترکيه بروند و ببينند آن ها در گردشگري چه کرده اند.
اقتصاد ملي ما به دو بخش 10 و 90 درصد تقسيم شده است، يعني نهادهاي نظارتي فقط روي 10 درصد آن متمرکزند و 90 درصد ديگر در اختيار نيست.
او سپس با انتقاد از بيتوجهيهايي که نسبت به توزيع اعتبار در بخش گردشگري ميشود، اظهار کرد: آمار ميدهند ارزش ورود هر گردشگر خارجي به ايران حدود 1300 دلار است. معادل 25 بشکه نفت. خب، چرا براي آن هزينه نميکنند؟ فقط کافي است 20 درصد از سهم گردشگري را به خودش اختصاص دهند تا اين صنعت در ايران متحول شود.
معاون وزير خارجه در ادامه با اشاره به انبوه جاذبههاي گردشگري ايران که تبليغات گستردهاي روي آن انجام نميشود، گفت: ما 74 نمايندگي خارجي براي صدور رواديد الکترونيکي ايجاد کردهايم، اما چرا از ظرفيت ايرانيهاي مقيم براي جذب گردشگر استفاده نميشود. شش ميليون ايراني در بيرون از مرزها زندگي ميکنند، يعني هر کدام از آنها پنج نفر ندارند که به ايران بفرستند؟ اگر اين شش ميليون اطرافيان خود را به ايران بفرستند، 36 ميليون گردشگر از اين محل جذب خواهيم کرد.
قشقاوي همچنين به ضعف سيستم بروکراسي که سرمايهگذاري در ايران را مختل کرده است، اشاره کرد و افزود: فقط کافي است هفت کشور که فضاي کسب و کار خوبي دارند را با ايران مقايسه کنيم. ببينيد گرفتن مجوز احداث يک هتل در تهران در قياس با آن کشورها چقدر طول ميکشد. بررسي و مطالعه کردهام و به نتيجه رسيدهام که دست کم دو و نيم سال طول ميکشد که مجوز ساخت يک هتل در تهران داده شود، در حالي که آن کشورها 24 ساعته اين مجوز را صادر ميکنند.
چرا مديران و معاونان در دسترس کارآفرينان و سرمايهگذاران گردشگري قرار ندارند؟ مثلا اگر معاون استانداري شماره موبايل خود را در اختيار ديگران قرار دهد چه اتفاقي ميافتد؟
معاون کنسولي و حقوقي ايرانيان وزارت خارجه، همچنين سيستم پاسخگويي به ارباب رجوع را نقد کرد و گفت: امروز در دنياي پيشرفته و الکترونيکي چرا بايد ارباب رجوع را معطل کنيم؟ چرا سرعت اينترنت و جوابگويي پايين است؟ خجالتآور نيست؟ از زمان قاجار که سيستم ديواني شروع شد واژه "ارباب رجوع" نيز رايج شد، ولي اکنون شاهد رواج "بنده رجوع" هستيم. واقعا معطل کردن ارباب رجوع زشت نيست.
قشقاوي همچنين در جمع تورگردانها، مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و برخي نمايندگان مجلس که در اين گردهمايي حاضر بودند، درخواست کرد، کميته اجرايي براي حل مشکلات صنعت گردشگري تشکيل شود و فراکسيون گردشگري مجلس نيز گيرهاي موجود اين صنعت را برطرف کند.
منبع: isna.ir