چه خبر - خطر حذف استقلال از ليگ قهرمانان آسيا
داستان حذف استقلال و پرسپوليس از رقابتهاي ليگقهرمانان آسيا، داستاني است که به تازگي پيش از شروع هر دوره رقابتها شنيده ميشود. داستاني که شايد سرانجامش به حذف شدن نرسد، اما همه ميدانند همين لکه حذف احتمالي چطور ميتواند تا مدتها روي اسم دو تيم باقي بماند. البته که اين نبايد فراموش شود که رفع کردن مشکلات براي ماندن سرخابيها در آسيا اصلا کم خرج و زحمت ندارد. زحمتي که به وقتش کشيده نميشود و خرجي که حتي پاي دولت را نيز به داستان باز ميکند.
داستاني با دو سناريوي متفاوت که در اولي شخصيت اصلي داستان، خودش را لبه پرتگاه قرار ميدهد. يعني دقيقا همانهايي که در برهه نقلوانتقالات فقط براي به وجد آمدن سکوها بازيکن ميخرند و تمامي مشکلات احتمالي پرداخت مطالبات را نيز دو دستي در بغل مديران بعدي قرار ميدهند. از دل اين اتفاق، شکايت بازيکنان خارجي از باشگاههاي استقلال و پرسپوليس بيرون ميآيد. شکايتهايي که اغلب با پيروزي طلبکاران و محکوم شدن باشگاههاي ايراني همراه است. براي مثال همين پرونده اخير گولچ براي پرسپوليس که دربارهاش حرف زياد زده شده است.
سناريوي دوم اما اينطور رقم ميخورد که دوباره پاي خوديها در ميان است. اين بار هم خوديها باشگاه را لبه پرتگاه قرار ميدهند، اما بدون نياز به واسطه و کاملا به دست خودشان. شکايت ايرانيها از باشگاههايي مثل استقلال و پرسپوليس اتفاقي است که بيشتر از هر چيز ديگري قدرت ملتهب کردن طرفداران را دارد. چرا که از خيليها انتظار چنين کاري نميرود. همه آنهايي که روزي روي سکوها توسط قلبهاي آبي و قرمز نامشان فرياد زده شده است.
حدود يک ماه پيش بود که همزمان با ارسال مدارک و پروندههاي باشگاههاي استقلال و پرسپوليس، کميتهاي براي بررسي کامل همه پروندهها تشکيل شد. همه شکايات بررسي شد و سعي کميته به رياست مهدي محمد نبي و با حضور جمعي از حقوقدانان اين بود که رضايت شاکيان گرفته شود. براي مثال يکي از بزرگترين شاکيان علي دايي بود که طلبي حدود سه ميليارد از پرسپوليس داشت. دايي توسط محمد نبي راضي به اين شد که با دريافت چک از شکايتش بگذرد. مهدي مهدويکيا و وحيد هاشميان نيز اسمهاي ديگري بودند که براي حذف نشدن پرسپوليس از آسيا شکايت خود را به جريان ننداختند.
در طرف مقابل نيز امير قلعهنويي با وجود اينکه بارها درباره طلبش از استقلال صحبت کرده، اما شکايتي از باشگاه نداشته که وضعيت را بدتر نکرده باشد. البته که از نام کاوه رضايي و آندو تيموريان نيز نبايد گذشت. کساني که شکايت خودشان را براي در خطر حذف قرار نگرفتن استقلال از AFC پس گرفتند.
در اين ميان اما دو پرونده هنوز براي استقلال در جريان است. دو پروندهاي که وضعيت آبيها را در مقابل پرسپوليسي که به نوعي به سامان رسيده، خطرناک کرده. صمد مرفاوي و آرش برهاني کساني هستند که شکايتشان از باشگاه در اين مقطع حساس هنوز در جريان است.
صمد مرفاوي داستانش کاملا فرق دارد. مرفاوي پرونده شکايتي را از استقلال به جريان انداخته که هنوز در دادگاه مورد بررسي قرار نگرفته تا مشخص شود کدام طرف محکوم اصلي است؟ از همه اينها گذشته اما نکته مهم انتظاري است که هيچکس از يک استقلالي براي نابود کردن باشگاه ندارد. مرفاوي و امثال مرفاوي بايد به حق خودشان برسند. اين چيزي است که شايد يک نفر هم در جمع طرفداران استقلال پيدا نشود که قبولش نداشته باشد. اما آيا حالا که استقلال در آستانه حذف قرار گرفته؟
مرفاوي تا به حال دو دوره سرمربي استقلال بوده. دوره اول بعد از قهرماني تيم با امير قلعهنويي. همان سال معروف و همان دوازده امتياز اختلاف معروف. فصلي که در پايان استقلال چهارم شد و پرسپوليس بالاتر از اين تيم ايستاد. فصلي که مرفاوي را از يک برنده به يک بازنده تمام عيار تبديل کرد. اين البته تنها فاجعه پيش آمده توسط تيم مرفاوي براي استقلاليها نبود. آبيها حتي يک بار به دليل دير اعلام شدن ليست بازيکنان توسط سرمربيشان - مرفاوي - از آسيا حذف شدند.
آنها بعد از پشت سر گذاشتن چنين اتفاقي حالا يک بار ديگر در آستانه حذف از آسيا قرار دارند. دوباره درست به دست کسي که يکبار چنين کاري با استقلال انجام داده است! مرفاوي در دوره دوم حضورش روي نيمکت استقلال، قرارداد کمي نداشت و به همين دليل شکايت او سوهان روح هواداران شده. نکته قابلتوجه ديگر اين است که کميته انضباطي فدراسيون فوتبال چنين وعدهاي داده که بعد از بررسي کامل پرونده استقلال و مرفاوي. در صورت بازنده شدن استقلال، پولي که حق مرفاوي است به او داده ميشود. اما سرمربي سابق آبيها ترجيح داده اين شکايت را از مجراي AFC پيگيري کند.
اين تلاش عجيب مرفاوي براي حذف استقلال از آسيا به نوعي تمامي تلاشهايي که تا الان براي ماندن نمايندگان ايران در آسيا صورت گرفته را نيز از بين ميبرد. چرا که يک عزم ملي حتي براي ثابت ماندن تعداد نمايندگان ايران وجود داشته. در برابر عربستانيها که خودشان دو نماينده خود را در اين فصل بازيها حذف شده ميبينند و مدام اعتقاد دارند ايرانيها واقعيت را نگفتند.
آرش برهاني نيز در اين ماجرا نقشي شبيه مرفاوي دارد. او که نزديک به يک دهه در استقلال بازي کرد و فراز و نشيب زيادي هم داشت، در طول همه سالهاي حضورش در جمع آبيها قراردادهاي کمي نبست. ولي امروز شکايت خودش را در AFC به جريان انداخته.
تحمل کردن رفتارهايي از سوي بازيکن و يا مربي سابق استقلال براي هواداراني که از کنار باشگاه چيزي جز دلخوشيهاي حداقلي بدست نياوردند، بسيار سخت است و اين وقتي سختتر ميشود که خانواده کساني مثل غلامحسين مظلومي فقيد و يا مرحوم منصور پورحيدري و ... از حق خود گذشته باشند، فقط براي اينکه استقلال سرپا بماند. همان تيمي که روزي کساني مثل صمد مرفاوي و آرش برهاني را به قلب سکوها فرستادند. قبلي که بعيد است امروز جاي زيادي براي چنين شاکياني داشته باشد.
منبع: khabaronline.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/86456/تلاش عجيب صمد مرفاوي و آرش برهاني براي حذف استقلال از ليگ قهرمانان آسيا