چه خبر - آخرين وضعيت مقابله با بيماري هاري در خاش
محمداکبر چاکرزهي در نشست بررسي با اشاره به اينکه افزون بر 20 نفر شتر مشکوک به بيماري هاري در منطقه گزو معدوم و در شرايط بهداشتي دفن شدهاند و اقدامات پيشگيري و کنترلي همچنان با حساسيت بالايي در حال انجام است، بيان کرد: برخي فضاسازيهاي رسانهاي سبب ايجاد نگراني در مردم شد اما همه دستگاهها و ارگانها و مردم منطقه با جديت و تمام توان و آمادگي توانستند اوضاع را در کنترل خود در آورند و اقدامات شايستهاي براي مقابله با شرايط بحران صورت گرفت.
چاکرزهي افزود: با قرنطينه شترها و انجام کار تفکيک و جداسازي شترهاي سالم و ناسالم و ارائه خدمات براي نابودي لاشه حيوانات مورد گزش واقع شده و نيز واکسيناسيون سگهاي خانگي و برخي از مردم منطقه و نابود کردن وحوش آلوده و انجام کارهاي کارشناسي شده و حضور مستمر مديران و کارشناسان توانستيم با شرايط بحراني مقابله کنيم.
فرماندار خاش ادامه داد: کار معدوم سازي شغالها و حتي سگهاي خانگي بعد از واکسيناسيون با هدف پيشگيري از وقوع بيماري نيز در حال انجام است.
چاکرزهي تصريح کرد: حساسيتهاي زيادي در جامعه خاش و استان مبني بر پرهيز از مصرف گوشت شتر ايجاد شده و ما به مردم اين حق را ميدهيم که نگران سلامت خود و خانوادهشان باشند ولي اين تضمين و اطمينان را به مردم ميدهيم که در منطقه توانستهايم اوضاع را کنترل کينم و اقدامات پيشگيري و کنترل و پايش در منطقه به درستي انجام شده است.
وي تاکيد کرد: حضور مستمر بخشدار، مديران و کارشناسان ادارات و نهادها و شوراها و دهياران و مردم و حساسيتهاي مردمي و رسانهاي توانست نگرانيها را از منطقه برطرف کند اما انتظار داريم گزارش اقدامات به نماينده مردم در مجلس و خود مردم ارائه شود.
بخشدار مرکزي خاش هم گفت: با تلاشهاي صورت گرفته براي مقابله با بيماري هاري اقدامات ارزشمندي انجام و نگرانيها بر طرف شده است. مجتبي شجاعي افزود: پايش و کنترل خوبي انجام شده و خداوند را شاکريم از وقوع بحراني بزرگ پيشگيري شد.
امان الله طوقي مدير جهاد کشاورزي خاش گفت: کار توزيع سبوس و آبرساني به منطقه با هدف خدمت رساني به روستائيان و عشاير در منطقه گزو براي نجات دامهاي آنها در دستور کار است و به مردم اين اطمينان را ميدهيم از نظر تامين گوشت سالم دام و از جمله گوشت شتر مشکلي وجود ندارد.
امان الله رخشاني رئيس دامپزشکي خاش نيز با تاکيد بر اينکه آموزشهاي لازم براي مقابله و پيشگيري از بيماري هاري و نيز واکسيناسيون ارائه ميشود، بيان کرد: واکسن در شرايط خاصي تزريق مي شود و هيچ گونه کمبودي در اين موضوع وجود ندارد .
وي افزود: حدود 36 نفر شتر مورد حمله و گزش حيوان آلوده قرار گرفتهاند که اقدامات خوبي با همکاري مردم و ساير دستگاهها توانستيم با شرايط بحراني مقابله کنيم .
منصور خاشي رئيس مرکز بهداشت و الله بخش کرد کارشناس مقابله با بيماريهاي مرکز بهداشت خاش هم گزارشهايي از اقدامات کنترلي براي ريشه کني بيماري هاري در اين شهرستان ارائه دادند و تاکيد کردند با ارائه آمارها و گزارش هاي شفاف ميتوانيم جامعه را از شرايط اضطرار دور کنيم.
منبع: isna.ir