چه خبر - ديابت بارداري خطر حمله قلبي را افزايش مي دهد
بانواني که در طول زمان بارداري به ديابت بارداري مبتلا شدهاند، بدون شک بيشتر از زنان ديگر در معرض ابتلا به بيماريهاي قلبي و بهويژه سکته قلبي قراردارند. اما براساس تحقيقاتي که اخيرا در مجله انجمن پزشکان آمريکا چاپ شده است، اگر اين افراد شکل زندگي خود را در سالهاي بعد از زايمان اصلاح کنند، بدون شک خطر ابتلا به چنين بيماري هايي را به حداقل ميرسانند.
در حقيقت ديابت بارداري، نوعي ديابت يا افزايش ميزان قند خون است که فقط در دوران بارداري رخ ميدهد. هر چند بعد از زايمان اين ديابت برطرف ميشود، اما در بدن تعداد زيادي از بانوان، بيماري تغيير شکل ميدهد و اين بار به شکل ديابت نوع 2 ظاهر ميشود.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ديابت نوع دو را بيشتر بشناسيد
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چرا به ديابت نوع دو مبتلا مي شويم؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کاهو امکان ابتلا به ديابت نوع 2 را کاهش مي دهد!!
تحقيقات دانشمندان نشان ميدهد که زنان مبتلا به ديابت بارداري، شانس بيشتري براي ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي دارند. از ميان اين بيماريها ميتوان به فشار و چربي خون بالا، سخت شدن جداره رگها، حملات قلبي و نيز عوارض مغزي اشاره کرد. محققان دريافتهاند زناني که شکل زندگي سالمي ندارند، 43 درصد بيشتر از زنان ديگر در معرض بيماريهاي قلبي و عروقي و خصوصا حملات قلبي هستند.
اما آن زندگي سالمي که پزشکان از آن دم ميزنند، چگونه زندگي ميتواند باشد؟ بدون شک براي مقابله با تمام بيماريها، خصوصا بيماريهاي قلبي و عروقي، دانستن راه و رسم يک زندگي سالم لازم است. دانشمندان ايالات متحده اخيرا به نتيجه جالبي دست يافتهاند: آنها عادات غذايي و پيشينه پزشکي بيش از 90 هزار زن را تا سن 30 سالگي بررسي کردند. براساس اين تحقيق، ميان ديابت بارداري و بيماريهاي قلبي و عروقي، رابطهاي مستقيم وجود دارد و نيز اينکه تغذيه سالم، وزن مناسب، انجام روزانه يک فعاليت فيزيکي يا ورزشي و عدم استعمال دخانيات، خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي بعد از ديابت بارداري را به حداقل ميرساند.
ميزان وزن قبل از دوران بارداري، نقش تعيينکنندهاي در ابتلا يا عدم ابتلا به ديابت بارداري دارد، بهطوري که معمولا اگر وزن مادر در فاصله دو بارداري بالا برود، احتمال ابتلا به ديابت بارداري در بارداري دوم نيز بالا خواهد رفت.
اگر به تازگي باردار شدهايد و ميخواهيد دوران بارداريتان زيبا و به ياد ماندني باشد، پيشنهاد ما به شما اين است که حتما يک فعاليت ورزشي سبک را در برنامه روزانه خود بگنجانيد. ورزش در اين دوران، از بالا رفتن وزن شما جلوگيري ميکند و در نتيجه خطر ابتلا به ديابت بارداري تا 36 درصد کاهش مييابد.
معمولا از هر 5 نفر، يک نفر به ديابت بارداري مبتلا ميشود. مژده ما به بانوان باردار اين است که امکان تشخيص اين نوع ديابت در دوران بارداري وجود دارد. البته لازم به ذکر است که اين تشخيص تا قبل از 28 هفتگي امکانپذير نميباشد اما به طور تقريبي در هفته بيستم بارداري، قابل تشخيص است.اگر تا هفته بيستم بارداري هيچگونه تغييري در رشد نوزاداني که مادرشان به اين ديابت مبتلاست، ديده نشد، تشخيص به موقع بيماري، منجر به رشد چشمگير جنين در فاصله هفته بيستم تا بيست و هشتم خواهدشد. به همين دليل محققان مادران باردار را تشويق ميکنند که در زمان مناسب، بيماري را شناسايي و نسبت به درمان آن اقدام کنند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : تغذيه در دوران بارداري
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ليست ممنوعه غذايي زنان باردار
منبع: salamatism.com
http://www.CheKhabar.ir/News/85818/خطر بيماري قلبي با ديابت بارداري افزايش پيدا مي کند، چه بايد کرد؟