خطر ابتلا به سينوزيت مزمن يکي ديگر از خطرات آلودگي هواست
پنجشنبه 23 آذر 1396 - 7:40:37 PM
چه خبر - مبتلايان به سينوزيت مزمن در هواي آلوده بيشتر مراقب باشند

دکتر خشايار احمدي، متخصص جراحي گوش، گلو و بيني:
انحراف تيغه بيني و ابتلا به آلرژي‌هاي بيني و سينوس، دو عامل مهم در ابتلا به سينوزيت‌هاي مزمن است و مبتلايان به اين عارضه بايد بيش از افراد عادي، از مواجهه مجاري تنفسي با هواي آلوده، خود را محافظت کنند.
ذرات معلق در هوا منشاء ابتلا به سينوزيت هاي مزمن هستند، زماني که ميزان ذرات مسموم کننده همچون سرب Lead و نيترات Nitrate موجود در هوا به بالاتر از ميزان استاندارد افزايش مي‌يابد، خطر ابتلا به اين عارضه نيز بيشتر مي‌شود.
ورود مواد مسموم کننده و آلوده از مجاري تنفسي فوقاني به ويژه از مجاري تنفسي بيني و سينوس ها باعث ايجاد سينوزيت هاي مزمن مي‌شود. اين مواد در مرحله اول، حرکت مژک هاي تنفسي را دچار اختلال مي کنند.

ارتباط آلودگي هوا و سينوزيت مزمن

در سيستم تنفسي فوقاني، دو مکانيزم دفاعي وجود دارد: مژک ها و لايه ميکروني که بر روي آنها قرار دارند که از ورود ميکروب ها و آلودگي هوا به بدن جلوگيري مي کنند. زماني که اين مژک ها به مرور زمان کارآيي خود را از دست مي دهند، مايع مخاطي روي مژک ها بر اثر آلودگي هوا خشک مي شود. اين عارضه منشاء شروع التهابات و عفونت هاي تنفسي شده، با ايجاد يک سيکل معيوب شخص را مستعد ابتلا به سينوزيت هاي مزمن مي کند.
در مواردي که ميزان آلاينده هاي موجود در هوا به بالاتر از ميزان 110 تا 120 مي رسد، افراد در معرض خطر (افرادي که سابقه سينوزيت مزمن يا برونشيت هاي مزمن دارند) حتي الامکان نبايد از منزل خارج شوند و از مواجهه با آلودگي هوا اجتناب کنند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : درمان سينوزيت با يک روش موثر خانگي

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علايم و درمان انواع سينوزيت

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : مبتلايان به سينوزيت بخوانند

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : برونشيت وسرفه خود را براحتي درمان کنيد!!

گروه هاي پرخطر مانند: کودکان و سالمندان در زمان استراحت در منزل و هنگام خواب از دستگاه هاي تصفيه کننده هوا استفاده کنند. اين دستگاه ها بايد داراي HEPA* باشد. اين فيلترها کمک مي کند تا ذرات معلق موجود در هوا گرفته شده و از نايژک ها و کيسه هاي هوايي ريه ها محافظت مي کند. همچنين از حضور ميکروب و قارچ در هواي تنفسي جلوگيري کرده، فرد را از ابتلا به التهابات و عفونت هي تنفسي مصون مي دارد.
با توجه به متابوليسم کل بدن، توصيه مي شود در روزهايي که ميزان آلودگي هوا بالاست، روزانه حداقل 2 ليوان شير تازه استفاده شود تا به دفع سموم از بدن و تصفيه کنندگي هواي آلوده کمک کند.
در روزهايي که ميزان آلاينده هاي هوا بالاتر از ميزان استاندارد (بالاتر از 110 تا 120) است، اگر به هر دليلي گرو هاي پرخطر يا حتي کم خطر از منزل خارج مي شوند، حتما از ماسک هاي فيلتردار هپا* HEPA استفاده شود. رعايت اين نکات از ابتلا به التهابات و عفونت هاي تنفسي و در راس آن، سينوزيت هاي تنفسي پيشگيري مي کند.

*هپا HEPA : فيلتر هپا يکي از تجهيزات تصفيه هوا و از تجهيزات پزشکي و آزمايشگاهي است.

hepa.jpg
ماسک هاي فيلتردار هپا

افرادي که دچار رينيت آلرژيک* هستند، يعني زکام آلرژيک بيني و ترشحات مدام بيني و گرفتگي دارند، يا در مواردي دچار سردردهاي مکرر و احتقان هستند، مواجهه با هر نوع آلاينده هوا، تاثير آلرژني (حساسيت زدايي) را (به عنوان نوعي سم در بدن) دارد.

* رينيت آلرژيک Allergic rhinitis : از علل بسيار شايع گرفتگي بيني بوده و همراه با عطسه، آبريزش، خارش بيني، ته حلق و چشم مي باشد.

با توجه به اينکه مشخص نيست، فرد به کداميک از فاکتورهاي موجود در هواي آلوده ممکن است آلرژي داشته باشد، بنابراين به اين افراد نيز توصيه مي شود از مواجهه با هواي آلوده اجتناب کنند و از هواسازها و تصفيه کننده هاي هوايي که حاوي «HEPA» هستند، استفاده کنند.
انحراف تيغه بيني و ابتلا به آلرژي هاي بيني و سينوس (رينيت آلرژيک)، دو عامل بسيار مهم و حساس در ابتلا به سينوزيت‌هاي مزمن است بنابراين مبتلايان به اين عارضه بايد بيش از افراد عادي، از مواجهه مجاري تنفسي با هواي آلوده، محافظت کنند.


منبع: farsnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/85642/خطر ابتلا به سينوزيت مزمن يکي ديگر از خطرات آلودگي هواست
بستن   چاپ