شام شب يلدا امسال يک دلمه کلم متفاوت درست کنيد
پنجشنبه 16 آذر 1396 - 11:39:30 AM
چه خبر - دلمه کلم با رب انار، يک غذاي عالي براي شام شب يلدا

آماده سازي: 1 ساعت
مدت انتظار: 1 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت

مواد اوليه براي تهيه دلمه کلم با رب انار براي شام يلدا

براي 5 نفر
برنج : 1پيمانه
گوشت (چرخكرده) : 200گرم
آب : 1چهارم پيمانه
پياز (نگيني شده) : 1عدد
گوجه فرنگي (متوسط و نگيني شده) : 2عدد
سير : 1بوته
جعفري (ساطوري شده) : 3قاشق سوپخوري
رب انار : 4قاشق سوپخوري
فلفل : 1قاشق چايخوري
كره : 30گرم
نمك به ميزان لازم
كلم برگ (حدود 2كيلو) 1عدد
روغن به ميزان لازم
مواد سس
آب 2و نيم پيمانه
رب انار 4قاشق سوپخوري
نمك به ميزان لازم
كاري (پودر) 1قاشق چايخوري
3 10 غذاي شب يلدا براي سفره هاي خوشرنگ ايراني + تصاوير و طرز تهيه

طرز تهيه دلمه کلم با سس انار براي شام شب يلدا

ابتدا برنج را با آب ولرم شسته و به مدت 1 تا 2 ساعت به همراه مقداري نمك خيس كنيد.
سپس در صافي ريخته تا آب اضافي آن كاملاً‌ خارج شود.
گوشت،‌ آب، پياز، گوجه‌فرنگي،‌ 1 تا 2 حبه سير رنده شده،‌ جعفري،‌ رب‌ انار،فلفل ،كره،‌ نمك و فلفل را با برنج مخلوط كنيد تا به خورد هم بروند.
كلم‌ برگ را از وسط نصف كرده يا برگ برگ كنيد.
داخل آب و نمك در حال جوش بيندازيد و بگذاريد 7 تا 10 دقيقه بجوشد تا كلم‌ برگ‌ها نرم شوند.
سپس آب‌كش كرده بگذاريد سرد شود.
قسمت سفت وسط برگ‌ها را جدا كرده و به اندازه كف دست ببريد.
مقداري از مايه دلمه را وسط برگ گذاشته و به شكل بقچه‌اي يا رولت بپيچيد.
ته قابلمه را روغن ريخته و تعدادي برگ ته قابلمه بچينيد.
دلمه‌ها را كنار هم روي برگ‌ها قرار دهيد.
وقتي يك رديف چيده شد، 2 تا 3 حبه سير روي دلمه‌ها قرار داده و يك رديف ديگر دلمه بچينيد.
همين‌طور تا آخر ادامه دهيد.
براي تهيه سس، آب،‌ رب انار،‌ نمك و پودر كاري را با هم مخلوط كرده و روي دلمه‌ها بريزيد سپس يك بشقاب روي دلمه‌ها قرار دهيد تا موقع پخت باز نشوند.
به مدت 45 تا 60 دقيقه با حرارت ملايم بگذاريد بپزد. وقتي آب دلمه كشيده شد در ظرف چيده، روي آن را با رب انار تزيين كنيد.
نكات
_ موقع چيدن دلمه‌ها در قابلمه آن‌ها را فشرده و چسبيده به هم بچينيد تا موقع پخت باز نشوند.
_ بهترين ادويه براي استفاده در اين غذا تركيبي از پودرتخم‌گشنيز، پودر زيره سبز، پودر تخم‌خردل، فلفل سياه،‌ پودر تخم شنبليله، پودر فلفل قرمز، پودر زنجبيل، زردچوبه،‌ دارچين و ميخك مي‌باشد
_ بهتر است موقع جوشاندن برگها كمي زعفران هم به آب اضافه كنيد تا دلمه هاي شما خوشرنگ تر شوند.
_ اگر بيشتر طرفدار غذاهاي ترش هستيد مقداري گرد ليمو يا گرد غوره يا آبليمو يا آبغوره به سس اضافه كنيد.


منبع : shahrematlab.com

http://www.CheKhabar.ir/News/85119/شام شب يلدا امسال يک دلمه کلم متفاوت درست کنيد
بستن   چاپ