جلوگيري از پوسيدگي دندان با چند خوراکي خوشمزه
يکشنبه 5 آذر 1396 - 9:00:14 AM
چه خبر -

بيماري هاي مرتبط با دهان و دندان، نه تنها مي توانند دردناک و آزار دهنده باشند، بلکه سلامت کلي بدن را نيز تحت تاثير قرار مي دهند. جدا از رعايت بهداشت دهان و دندان، آنچه مصرف مي کنيد مي تواند تاثير مستقيم بر شرايط دندان ها داشته باشد. براي برخورداري از دندان هايي سالم مي توانيد مصرف برخي مواد غذايي و نوشيدني ها را افزايش دهيد.

جلوگيري از پوسيدگي دندان با خوراکي ها:براي جلوگيري از پوسيدگي دندان اين خوراکي را بخوريدتخم مرغ

اين گزينه غذايي سرشار از ويتامين دي است. اين ويتامين به طور فعال با پوسيدگي دندان مبارزه مي کند. ويتامين دي همچنين به جذب کلسيم در بدن و افزايش سلامت استخوان ها و دندان ها کمک بيشتري مي کند.

سيب زميني شيرين

غذايي سرشار از ويتامين آ است. ويتامين آ براي عملکرد بزاق دهان حياتي است و pH دهان شما را حفظ مي کند. بنابراين مانع پوسيدگي دندان مي شود. نکته شگفت انگيز اين که، ميزان پتاسيم موجود در اين نوع سيب زميني از موز بيشتر است.

ماست

سرشار از کلسيم، ويتامين دي، و پروبيوتيک هاي تقويت کننده سيستم ايمني بدن است. مواد غذايي سرشار از کلسيم در ساخت ميناي دندان ها بسيار موثر هستند. براي کمک به جذب کلسيم موجود در لبنيات، مصرف ويتامين دي و مواد غذايي سرشار از منيزيم و فسفر را فراموش نکنيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چرا بايد مواد غذايي حاوي پروبيوتيک بخوريم؟+ منابع پروبيوتيک

توت فرنگي

غني از ويتامين سي براي کمک به بهبود زخم هاي دهاني است و تقويت کننده لثه ها نيز محسوب مي شود.

کره

اين نوع چربي منبع خوبي از ويتامين ب 12 براي مبارزه با بيماري هاي *پريودنتال است. ويتامين ب 12 در بهبود زخم هاي دهاني و حفظ سلامت لثه ها نيز نقش دارد. کاهش مصرف ويتامين ب 12 منجر به پيشرفت عفونت هاي لثه مانند *ژنژيويت و در نهايت از دست رفتن دندان ها مي شود. سويا، برنج، پنير و محصولات حيواني سرشار از ويتامين ب 12 هستند.

*بيماري پريودنتال يا پيرادنداني periodontal disease:به بيماري بافت‌هاي نگهدارنده دندان‌ها گفته مي‌شود. بافت‌هاي نگهدارنده دندان‌ها عبارتند از لثه، الياف اتصال دهنده دندان به استخوان و بافت استخواني اطراف دندان. اگر بهداشت دهان و دندان به درستي رعايت نشود با ايجاد پلاک دنداني و ترشح سموم از ميکروب‌هاي آن بافتهاي مجاور تحت تأثير قرار مي‌گيرند. اگر مشکلي در هر يک از اجزا، نگهدارنده دندان در استخوان ايجاد شود فرد دچار بيماري پريودنتال شده است. اين بيماري در مراحل اوليه يا درگير کردن لثه باعث ايجاد التهاب لثه مي‌شود که با خونريزي در هنگام لمس يا مسواک زدن آغاز مي‌شود. در مراحل بعدي با درگير شدن الياف نگهدارنده و استخوان به مراحل پيشرفته تري مي‌رسد. با فرارسيدن حالت پيشرفته اين بيماري دندان‌ها لق شده و از دست مي‌روند.

*ژنژيويت Gingivitis:يا التهاب لثه به حالتي گفته مي‌شود که پلاک‌هاي دنداني در خط لثه تجمع پيدا مي‌کند و باعث تحريک لثه و حساس شدن آن مي‌شود که گاهي خونريزي هم پيدا مي‌کند.

آووکادو

سطوح بالاي پتاسيم در اين ميوه به پيشگيري از پوسيدگي دندان ها کمک مي کند. پتاسيم يک ماده معدني براي تقويت و جلوگيري از شکستگي استخوان ها نيز هست.

آجيل

سرشار از فسفر براي محافظت از سلامت دندان ها است. نشان داده شده که غذاهاي غني از فسفر براي محافظت از ميناي دندان و کاهش خطر ايجاد حفره هاي دنداني و همچنين خنثي سازي اسيد در دهان موثرند.

لوبيا

يکي از منابع غني از پروتئين هاي گياهي است و محتواي بالاي فسفات در آن براي سلامت دندان ها مفيد است. دندان هاي شما از کلسيم و فسفات تشکيل شده و بنابارين مصرف فسفات مي تواند به جلوگيري از پوسيدگي دندان ها کمک کند.

گره سلامت سيمرغ
منبع: avayesalamati.com

http://www.CheKhabar.ir/News/84328/جلوگيري از پوسيدگي دندان با چند خوراکي خوشمزه
بستن   چاپ