چه خبر - چند نکته مهم براي درست کردن ترشي
براي تهيه ترشي خوب و خوشمزه بايد موارد زير رعايت شود:
خلوص سرکه
سرکه ترشي بايد خوب و خالص باشد، بهترين نوع آن سرکه اي است که از انگور، کشمش و سيب تهيه شود.
جوشاندن سرکه
چون يکي از دلايل کپک زدن ترشي ها، ناخالص بودن ترشي هاست، بنابراين بهتر است سرکه را قبل از استفاده به مدت چند دقيقه جوشانده و پس از سرد شدن استفاده کنيد.
سبزي ترشي
معمولا سبزي ترشي هفت نوع معطر است که به هفت سبزي معروف است، اما مي توانيد بر حسب سليقه خود سبزي ها را انتخاب کنيد. هفت نوع سبزي عبارتند از: شويد، نعناع، جعفري، مرزه، گشنيز، ترخان و ريحان.
عمل آوري سبزي ها
بهتر است سبزي ها را پس از پاک کردن و شستشوي اوليه به مدت 2 ساعت در آب و نمک قرار داده تا سبزي براي جذب سرکه آماده شود. (مقدار شوري آب و نمک بايد مانند آب برنج باشد) سپس سبزي را در آبکش ريخته و روي آن آب بريزيد و بگذاريد آب آن برود، پس از اين که مطمئن شديد آب اضافه آن گرفته شده است، سبزي را خرد کرده و به مت يک روز روي پارچه نخي بريزيد تا کمي خشک شود. اين سبزي براي استفاده در ترشي آماده است.
جوشاندن ميوه ها در سرکه
ميوه هايي که مي خواهيد در تهيه ترشي از آنها استفاده کنيد بايد قبلا در سرکه بجوشانيد.
ظروف مورد استفاده
ظروفي که در آنها ترشي تهيه مي کنيد بايد سفالي، بلوري يا چوبي باشد و هرگز از ظروفي که از جنس پلاستيک يا روي هستند براي اين منظور استفاده نکنيد.
محل نگهداري ظروف ترشي
ظروف ترشي بايد در جاي خنک نگهداري شوند.
نگهداري ترشي ها
هر ماده شناور در سطح ترشي يا سرکه بايد فورا برداشته شود.
ادويه هاي لازم براي تهيه ترشي
ادويه هاي پر استفاده در تهيه ترشي عبارتند از: نمک، ميخک، فلفل سبز، فلفل قرمز، فلفل سياه، شويد خشک، زنجبيل، سياه دانه، گلپر، هل، زيره، نعناع خشک، پودر خردل، زردچوبه، برگ مو، برگ آلبالو که به ترشي طعم و عطري دلپذير مي دهند.
مقدار سرکه و نمک لازم
سرکه بايد به مقداري اضافه شود تا روي مواد را بپوشاند.
همچنين بايد محلول آماده شده را بچشيد تا نمک آن بيش از اندازه نباشد.
منبع : ماهنامه سفره ايراني