چه خبر -
داروهاي تجويزي ميتوانند نتيجه فوقالعاده مثبتي براي مشکلات آزاردهنده مانند انواع آلرژيها و فشار خون بالا داشته باشند، اما آيا تا کنون به اين فکر کردهايد که همين داروها ميتوانند سلامت دندانهاي شما را به خطر بيندازند؟
يکي از مطالعات اخير، در همين زمينه نشان ميدهد که وجود ارتباط بين مصرف داروهاي مختلف و افزايش خطر ابتلا به مشکلات دهان و دندان، امکانپذير است. گزارشي از اين مطالعه در Journal of the American Geriatrics Society منتشر شده است.
محققان ميگويند عارضه جانبي شايعي که در اثر استفاده از داروهاي تجويزي و غيرتجويزي نمايان ميشود، خشکي دهان است.در اين حالت، بزاق کافي براي مرطوب نگه داشتن دهان وجود ندارد و همين روند، خطر ابتلا به عفونتهاي دهاني و پوسيدگي دندانها را بهطور قابل توجهي، افزايش ميدهد. دليلش هم اين است که اگر دهان خشک باشد، باکتريها مانند هميشه از دهان خارج نميشوند.
داروهايي که باعث خشکي دهان مي شوند_ داروهاي مورد استفاده در درمان بياختياري ادراري.
_ داروهاي مورد استفاده در درمان افسردگي.
_ داروهاي مورد استفاده در درمان بيخوابي.
_ داروهاي مورد استفاده در درمان اختلال اضطرابي.
_ داروهاي مورد استفاده در درمان فشار خون بالا.
دکتر ادوين تان مسئول مطالعه و از اعضاي Aging Research Center در استکهلم، ميگويد که سالمندان بهطور خاص در معرض خطر قرار دارند، چون آنان بيشتر از انواع داروها استفاده ميکنند و معمولا مجبور ميشوند که سراغ داروهاي مخصوص بياختياري ادراري بروند.
بهگفته دکتر تان، خشکي دهان فقط خطر ابتلا به پوسيدگي دندانها را بيشتر نميکند، بلکه ميتواند وضعيت تغذيهاي افراد را هم تحت تاثير قرار بدهد. در واقع، خشکي دهان در فرآيند جويدن و بلعيدن اختلال ايجاد ميکند و حتي باعث ميشود که بعضي از افراد در اين شرايط واقعا کمتر از ديگران غذا بخورند.
دکتر هارولد کاتز دندانپزشک و موسس California Breath Clinics، ميگويد که اين مشکل به نحوه اثرگذاري داروهاي مختلف بر غدد بزاقي دهان بستگي دارد. البته اين مکانيسم ميتواند در هر دارويي با داروي ديگر متفاوت باشد. اين دندانپزشک ميگويد که براي محافظت از دندانها لزومي ندارد که داروهاي ضروري خودتان را مصرف نکنيد.
کاهش خشکي دهان ناشي از مصرف داروها_ استفاده نکردن از دهانشويههاي مبتني بر الکل.
_ استفاده از خميردندانهايي که حاوي لوريل سولفات سديم نيستند.
_ نوشيدن آب به مقدار زياد.
منبع: salamatism.com