چه خبر - آيا يبوست باعث آکنه مي شود؟
يبوست ممکن است لزوما به شکل گيري آکنه منجر نشود. اما اگر اين افتاق رخ داد، به معناي آن است که کبد با حجم بالا و بيش از اندازه سموم و مواد زائد، مواجه شده است. رابطه اي نزديک بين فعاليت کبد و ظهور آکنه وجود دارد.
به گزارش ليو لاو فروت، کبد انسان مسئوليت انجام بيش از 400 وظيفه را در روز بر عهده دارد. حذف سموم يکي از اين وظايف محسوب مي شود، که البته يکي از مهمترين آنها نيز است. هنگامي که مواد زائد سمي در مدفوع براي ساعت هاي طولاني در آن گرفتار مي شوند، سموم بار ديگر از مدفوع جذب بدن خواهند شد. اين شرايط در کنار مواد سمي که از مصرف گوشت قرمز، غذاهاي فرآوري شده و چربي هاي مضر و همچنين هواي آلوده اي که تنفس مي کنيم، وارد بدن مي شوند بر بار سمي که کبد بايد به آن رسيدگي کند، مي افزايد.
همچنين، يکي ديگر از عملکردهاي کبد غير فعال کردن آندروژن ها، هورمون هايي که غدد سباسه را تحريک مي کنند تا سبوم (چربي پوست) بيشتر ترشح کنند، است. هنگامي که ميزان بيش از اندازه سموم موجب افت عملکرد کبد مي شود، اين شرايط بر توانايي اين اندام به منظور غير فعال کردن به موقع آندروژن ها تاثير منفي مي گذارد، که تحريک بيش از اندازه غدد سباسه را به همراه داشته و از اين رو سبوم بيش از حد توليد مي شود.
پوست چرب براي ظهور آکنه به دليل يبوست مستعدتر است؟
سبوم اضافي مي تواند ازدياد بيش از حد سلول هاي مرده پوست را موجب شود. اين ميزان افزايش، موجب گرفتگي منافذ پوست مي شود، که مي تواند ظهور آکنه، به ويژه در صورت، را موجب شود، زيرا ترشح سبوم بي وقفه ادامه دارد.
پس براي درمان آکنه ناشي از يبوست، شما بايد ابتدا با تنظيم فعاليت روده و اجابت مزاج منظمتر به وضعيت گوارشي خود رسيدگي کنيد. زماني که وضعيت اجابت مزاج شرايط عادي به خود بگيرد، کبد با بار سموم کمتري مواجه است و زمان کافي براي توقف ترشح چربي اضافي پوست را دارا خواهد بود، که اين شرايط احتمال بروز آکنه را کاهش مي دهد.
چگونه شرايط اجابت مزاج را به حالت عادي باز گردانيم؟
اگر مواد غذايي با محتواي بالاي فيبر مصرف کنيد، آب فراوان بنوشيد، ورزش کنيد، براي کاهش استرس تمرينات يوگا انجام دهيد، و حتي از ملين ها براي کمک به حرکات روده و اجابت مزاج استفاده کنيد، مي توانيد بر يبوست غلبه کنيد. يکي ديگر از روش هاي موثر در اين زمينه مصرف روغن نارگيل است.
پس از گوارش، ترکيبات چرب موجود در روغن نارگيل عضلات روده را تحريک مي کنند تا منقبض شوند، که اين شرايط موجب افزايش تحرک روده مي شود. البته، هرچه روغن نارگيل بيشتري مصرف کنيد، انقباض عضلات شديدتر خواهد بود که به معناي تکرر بيشتر اجابت مزاج خواهد بود. اما يک نکته را درباره مصرف روغن نارگيل براي درمان يبوست به خاطر داشته باشيد. با معده خالي بيش از حد (مانند دو قاشق غذاخوري) روغن نارگيل مصرف نکنيد. اين کار در بسياري از موارد موجب گرفتگي شديد عضله معده پيش از تخليه سموم مي شود.
اگر قصد داريد از شکل گيري عوارض جانبي، پيشگيري کنيد، روغن نارگيل را به وعده هاي غذايي خود اضافه کنيد. اين کار آهنگ گوارش را کند مي کند و اثر ملين به همراه خواهد داشت. البته اگر فرد شجاعي هستيد و از درمان آکنه نااميد شده ايد و قصد داريد هرچه سريعتر از شر مواد زائد سمي خلاص شويد، مي توانيد روغن نارگيل را با معده خالي مصرف کنيد. به محض اين که يبوست شما برطرف شود، آکنه نيز بهبود خواهد يافت.
اما براي مشاهده بهبود چشمگير در وضعيت آکنه بايد چند روز صبر کنيد. شما مي توانيد از روغن نارگيل که براي درمان يبوست مصرف مي کنيد براي درمان سريعتر آکنه استفاده کنيد. تنها کافي است اندکي روغن نارگيل را روي ناحيه تحت تاثير قرار گرفته با آکنه ماليده و به آرامي ماساژ دهيد تا به خوبي جذب پوست شود. چند بار در روز اين کار را انجام دهيد.
استفاده موضعي از روغن نارگيل براي درمان آکنه به دليل يبوست
استفاده موضعي از روغن نارگيل براي درمان آکنه مي تواند به سه دليل مفيد باشد:
_ روغن نارگيل به جمع آوري سموم (که عمدتا براي سال ها در اعماق پوست دفن شده اند) کمک مي کند تا به سطح پوست آمده و از اين رو طي دوش گرفتن يا پاکسازي صورت به راحتي پاک شوند. تجمع مواد سمي در پوست ممکن است موجب ورود آنها به جريان خون شده و بار سمي که کبد با آن مواجه است را افزايش دهد.
_ روغن نارگيل به لايه برداري سلول هاي مرده پوست کمک مي کند و از مسدود شدن منافذ پوست که مي تواند موجب شکل گيري جوش و آکنه شود، جلوگيري مي کند.
_ روغن نارگيل به توقف رشد بيش از اندازه باکتري هاي مسئول آکنه که به عفونت باکتريايي منجر مي شود و مي تواند وضعيت آکنه را تشديد کند، کمک مي کند.
منبع: asriran.com