مرد آزاري , تجاوز به مرد و خشونت نسبت به مردان!!
دوشنبه 15 آبان 1396 - 9:23:20 AM
چه خبر -

دکتر حامد برآبادي، روانشناس و مشاور خانواده:

مرد آزاري چيست؟

اين نوع همسر آزاري در کشور وجود دارد و تنها مربوط به خشونت جسمي نمي‌شود بلکه خشونت کلامي، جنسي، روحي و رواني را نيز در بر مي‌گيرد. هر نوع اجبار به برقراري رابطه جنسي نوعي خشونت جنسي است. اجبار مرد به برقراري رابطه جنسي نيز در تعريف خشونت جاي مي‌گيرد و خشونت جنسي نسبت به مردان هم در خانواده و هم در سطح کلان‌تر در جامعه انجام مي‌شود. و حتي عنوان "تجاوز به مرد"را نيز در ادبيات روانشناسي به‌ کار مي‌بريم، اما به دليل نگاه مرد سالارانه نسبت به اين موضوع، جامعه خشونت جنسي نسبت به مردان را نمي‌پذيرد.

مرد آزاري و خشونت نسبت به مردان مربوط به کدام سنين است؟

خشونت نسبت به مردان در سنين مختلف،‌ متفاوت است. معمولا خشونت خانوادگي در ميان مرداني که در سنين کم و پيش از بلوغ ازدواج مي‌کنند،‌ همچنين زماني‌ که زن به لحاظ سني از مرد بزرگ‌تر است به نحوي که عنوان "همسران مادرگونه" را به آنها مي‌دهيم نيز ميزان خشونت نسبت به مرد افزايش يافته و زن با ايفاي نقش مادري به جاي همسري،‌ مرد را تحت سلطه در مي‌آورد.
آمار آزار مردان توسط همسران در زمان پيري بالا است. معمولا در اين سنين مرد ناتوان شده و توانايي دفاع و محافظت از خود را ندارد لذا خشونت افزايش مي‌يابد. به عنوان مثال مردي که زمين‌گير شده و نمي‌تواند مراقب خود باشد ممکن است مورد انواع خشونت از جمله غذا ندادن، عدم انجام مراقبت‌هاي بهداشتي،‌ ندادن دارو و… قرار گيرد که تمامي اين موراد مصداقي از خشونت هستند. آمار خشونت در زمان پيري و ناتواني افراد بسيار بالا است اما به اين دليل که اين افراد توانايي شکايت ندارند،‌ معمولا اين موارد ثبت نشده و کسي هم از آن آگاه نمي‌شود که اين موضوع در تمام جهان رخ مي‌دهد و مخصوص ايران نيست.
آمارها نشان مي‌دهد که در سنين بين 25 تا 45 سالگي نيز خشونت نسبت به مردان وجود دارد، خشونت روحي و رواني نيز در کل سال‌هاي زندگي جاري و ساري بوده و برخي قرباني آن مي‌شوند.

علت اين خشونت و آزار چيست؟

هر نوع خشونت ورزي ريشه در علتي دارد. خشونت زن نسبت به مرد يا ريشه در صفات خانم از جمله پرخاشگري و اضطراب دارد و يا اينکه مي‌تواند ريشه در تمايل وي براي گرفتن انتقام از شوهر باشد به دليل بلاهايي که به صورت واقعي يا ادراکي (ادراک وي از وضعيت و شرايط) توسط شوهر بر سرش آمده است. گاهي نيز دليل اين خشونت‌ ورزي مکانيزم دفاعي "خشونت جانشين" است،‌ به اين معنا که زن مورد ظلم برادر يا پدر قرار گرفته و کينه به دل دارد و چون توانايي انتقام گرفتن از آنها را ندارد، به عنوان جايگزين نسبت به همسر خود خشونت مي‌ورزد.

خشونت جسمي مهم تر است يا خشونت کلامي؟

در جامعه به خشونت جسمي و پيشگيري از آن بيش از ساير خشونت‌ها پرداخته شده است. خشونت کلامي مانند، تهديد،‌ تحقير، توهين،‌ فحاشي بيش از ساير خشونت‌ها خانواده را تحت تاثير قرار مي‌دهد اين در حالي است که معمولا خشونت جسمي بعد از مدتي بهبود مي‌يابد اما آثار خشونت کلامي هميشه در وجود فرد مي‌ماند.امروز به همت رسانه‌ها و توجه مسئولان ميزان خشونت جسمي به‌ ويژه در مدارس کاهش يافته است اما خشونت کلامي جاي آن را گرفته است.


منبع:behdashtnews.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/82998/مرد آزاري , تجاوز به مرد و خشونت نسبت به مردان!!
بستن   چاپ