چه خبر -
آفتهاي دهان زخمهاي دردناکي هستند که درون دهان و اغلب در پايه لثه، درون گونهها يا لبها، روي کام نرم يا زبان به وجود ميآيند. علت ايجاد آفت هنوز به درستي مشخص نيست، اما به نظر ميرسد واکنشهاي ايمني بدن در بروز آن نقش داشته باشند.
کدام گياهان دارويي آفت دهان Aphthous stomatitis را درمان مي کنند؟- براي بهبود آفت دهان سه تا پنج برگ ريحان را بجويد. اين کار را روزانه 2 بار انجام و تا درمان کامل آفت ادامه دهيد.
- پياز را به شکل خام مصرف کنيد. پياز به علت داشتن سولفور در درمان آفت دهان بسيار مؤثر است.
- آب گوجهفرنگي را روزانه 2 تا سه بار غرغره کنيد و اين کار را تا بهبود کامل آفت ادامه دهيد.
- براي درمان آفت دهان بايد کمي از گل هميشه بهار خشکشده را در آب بجوشانيد سپس صبر کنيد تا محلول حاصل سرد شود. اين جوشانده را غرغره کنيد.
- کمي پودر زردچوبه را با يک قاشق غذاخوري گليسيرين مخلوط کنيد تا به شکل خميري درآيد. اين خمير را بر روي زخم بگذاريد. همچنين ميتوانيد آب را جايگزين گليسيرين کنيد.براي اين منظور بايد نصف قاشق چايخوري زردچوبه را با يک چهارم قاشق چايخوري نمک در آب حل کنيد و روزانه 3 مرتبه دهان را با آن شستشو دهيد.
- ماست درمان مؤثري براي آفت دهان است. استفاده از ماست روزانه 2 بار يا مصرف ترکيب موز و ماست براي صبحانه در بهبود آفت موثر است.
- پنير محلي نيز تاثير بسزايي در درمان آفت دهان دارد.
- نوشيدن آب پرتقال تازه (روزانه سه تا چهار بار) ميتواند به درمان آفت دهان کمک شاياني کند. زيرا يکي از دلايل بروز آفت دهان، کمبود ويتامين C است.
- شيرِنارگيل را روزانه سه تا چهار بار غرغره کنيد و اين کار را تا بهبود کامل زخمها ادامه دهيد. همچنين ميتوانيد مقدار کمي عسل را با شيرِنارگيل مخلوط و از آن براي دهانشويه استفاده کنيد.
- دوغ يکي از موثرترين روشهاي درمان آفت دهان است.
- مصرف آب شاهتوت نيز تاثير چشمگيري در کاهش درد ناشي از زخمهاي دهاني دارد.
- روزانه 2 تا سه بار آب آلوئه ورا را غرغره کنيد و اين کار را تا بهبود کامل زخمها ادامه دهيد.
- روغن درخت چاي را با آب گرم و نمک مخلوط و محلول حاصل را غرغره کنيد.
- مقداري پودر دارچين را با آب گرم مخلوط کنيد و صبحها اين محلول را غرغره کنيد.
- مصرف ميوه پاپايا papaya نيز نقش موثري در بهبود زخمهاي دهاني دارد.
- کمي حنا را به يک فنجان آب ولرم اضافه کنيد و اين محلول را غرغره کنيد.
منبع:yjc.ir