چه خبر - اپيلاسيون بدن با رعايت اين نکات بي ضرر خواهد بود
اپيلاسيون با وسايل يکبار مصرف. شايد شما هم با خواندن چنين پيامکي که روي گوشي تلفن همراهتان آمده است حسابي تعجب کنيد و پيش خود بگوييد مگر اپيلاسيون با وسايل چند بار مصرف هم امکان پذير است؟! اين سوال در ذهن ما هم شکل گرفت و در جواب بايد گفت، بله در مراکز غيرمعتبر که هدفشان بهدست آوردن حداکثر سود است، چنين کاري امکان دارد. خوب شايد پيش خودتان بگوييد من که چنين جايي نميروم، پس اپيلاسيون با موم مشکلي را برايم به وجود نميآورد. اگر چنين تصوري داريد کافي است اين مطلب را بخوانيد تا متوجه شويد شايد گول ظاهر را خوردهايد و بيماريها و مشکلاتي شما را تهديد ميکنند که دکتر امير هوشنگ احساني ـ متخصص پوست و مو و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران، درباره آن سخن گفته است.
اپيلاسيون براي بار اول
اگر شما براي اولين بار ميخواهيد به يک سالن اپيلاسيون برويد و موهاي بدن يا صورت خود را با موم بکنيد، بايد پيش از هر چيز بدانيد، فردي که اين کار را انجام ميدهد، نبايد از پارچهاي که قبلا براي ديگران استفاده شده براي شما هم استفاده کند. بسياري از سالنها از پارچههاي يکبار مصرف براي انجام اپيلاسيون با موم استفاده ميکنند، ولي در اين ميان سالنهايي هم ديده ميشود که از پارچههاي چندبار مصرف استفاده ميکنند و با گفتن اين مساله که پارچهها شسته، ضدعفوني، و با اتو خشک شدهاند کارشان را توجيه ميکنند، در حالي که انجام چنين کاري از نظر بهداشتي کاملا غلط بوده و رد شده است.
مجوز معتبر گواهي سلامت براي فردي که کار اپيلاسيون انجام مي دهد
قبل از اينکه بخواهيد اپيلاسيون انجام بدهيد بايد از سلامت فردي که ميخواهد اپيلاسيون را براي شما انجام دهد مطمئن شويد. سالنهاي معتبر مجوز بهداشت دارند و مرکز بهداشت براي هر يک از کارکنان گواهي سلامت صادر ميکند که اين گواهي بايد هر چند وقت يکبار تمديد شود. زماني که از اين مساله مطمئن شديد به دستهاي شخصي که ميخواهد اپيلاسيون انجام دهد دقت کنيد که روي آن زگيل، مشکل پوستي يا زخم عميق وجود نداشته باشد، چرا که اين موارد سلامت شما را به خطر خواهد انداخت.
پوستتان در زمان اپيلاسيون نسوزد
يکي از مشکلاتي که در برخي سالنهاي اپيلاسيون اتفاق ميافتد اين است که شخصي که اپيلاسيون را انجام ميدهد بيش از اندازه موم را داغ ميکند و تا سرد شدن آن در حد قابل تحمل براي فرد صبر نميکند، نتيجه اينکه پوست فرد ميسوزد. قبل از اينکه اين بلا سر شما هم بيايد از شخصي که اپيلاسيون را انجام ميدهد بخواهيد حرارت موم را بررسي کند و بعد اپيلاسيون را انجام بدهد که بدنتان را نسوزاند.
ظرف يکبار مصرف موم
براي اينکه موم به بدن شما زده شود فرد بايد از يک کاردک کمک بگيرد. دقت کنيد کاردک از نوع چوبي (مثل چوب بستني) يا پلاستيکي يکبار مصرف باشد و به تصور اينکه حرارت عامل بيماريزا را از بين خواهد برد اين مورد را دستکم نگيريد. ظرفي هم که موم در آن ريخته ميشود بايد يکبار مصرف باشد.
تو مو ميبيني و من موچين مو!
برخي افرادي که اپيلاسيون انجام ميدهند براي رضايت مشتري از کارشان موهايي که با موم کنده نشده را با موچين ميکنند، دقت داشته باشيد، موچين حتما استريل شده باشد و از شخصي که اپيلاسيون انجام ميدهد بخواهيد که موچين را جلوي چشم خودتان با الکل و پنبه بخوبي تميز کند.
بيماريهاي اپيلاسيوني
خانمها اپيلاسيون را در مراکزي که مجوز بهداشت دارند انجام دهند، چنانچه وسايل اپيلاسيون مشترک باشد ميتواند باعث انتقال بيماريهاي ميکروبي مثل زرده زخم و بيماريهاي قارچي و ويروسي شود. خيلي از افرادي که به ما مراجعه ميکنند و دچار زگيل مسطح شدهاند، از مراکز اپيلاسيون اين بيماري را گرفتهاند و دليلش هم عدم رعايت بهداشت بوده است. اين نوع زگيل در حدود چهار تا پنج ماه بهصورت نهفته خواهد بود. زگيل ممکن است خود به خود خوب شود، ولي افراد بايد براي درمان مراجعه کنند چرا که زگيل ممکن است به نقاط ديگر پوست بدن هم سرايت کند. درمان زگيل سخت و طولاني مدت خواهد بود، چرا که ايمني بدن در مقابل اين بيماري پايين است. درمان افراد بين دو تا هفت جلسه طول خواهد کشيد و فرد براي هر جلسه بايد هزينهاي در حدود 60 تا 70 هزار تومان پرداخت کند. يکي ديگر از مشکلاتي که افراد در اپيلاسيون ممکن است به آن دچار شوند عفونت تبخال است. برخي افراد تصور ميکنند اپيلاسيون ميتواند باعث تحريک غدد لنفاوي يا سرطان پوست شود در حالي که چنين تصوري نادرست است.
الکل، پنبه و روتختي
معمولا اپيلاسيون با موم روي تختهايي انجام ميشود که با يک روتختي پلاستيکي پوشيده شده است، درست شبيه تختهايي که در مراکز تزريقات موجود است. قيمت روکش پلاستيکي نسبتا گران است و تعويض آن براي هربار اپيلاسيون صرفه اقتصادي ندارد و هيچ جايي چنين کاري را انجام نخواهد داد. براي اينکه بيماري بويژه بيماريهاي پوستي از فرديبهفرد ديگر منتقل نشود، مسئول اپيلاسيون روي تخت يک روکش پارچهاي يکبار مصرف مياندازد. انجام چنين کاري تا حدودي ميتواند از شما در برابر بيماري محافظت کند، ولي براي آن تضمين صددرصدي وجود ندارد چرا که اين روکش آنقدر نازک است که بود و نبودش چندان تفاوتي نميکند و بدن شما باز با آن روکش پلاستيکي در تماس خواهد بود. براي حل اين مساله بايد از شخصي که برايتان اپيلاسيون انجام ميدهد بخواهيد روي تخت را با پنبه و الکل بخوبي تميز کند و بعد از اينکه تخت خشک شد روي آن روکش پارچهاي يکبار مصرف را بيندازد.
دمپايي و حوله يادت نره!
بعد از اپيلاسيون با موم داغ بايد در حمام سالن اپيلاسيون خودتان را بشوييد و براي اينکار هم مجبور هستيد دمپايي به پا کنيد پس حتما دمپايي با خودتان ببريد، چرا که سالن اپيلاسيون مثل استخر حوضچه کلر ندارد و دمپايي خيس که هزار و يک نفر آن را به پا ميکنند، ميتواند عامل انتقال بيماريهايي مثل قارچ و زگيل باشد. بردن حوله شخصي يکي ديگر از مواردي است که بايد به آن توجه داشته باشيد برخي سالنها به شما پيشنهاد ميکنند از حوله آنها استفاده کنيد و ادعا ميکنند حوله را ضدعفوني کردهاند، تحت هيچ شرايطي گول اين حرفها را نخوريد چرا که اين حوله ميتواند باعث انتقال بيماريهاي پوستي شود.
منبع: jamejamonline.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/82723/استفاده از موچين پس از اپيلاسيون, درست يا غلط؟