چه خبر - تاثير استرس و اضطراب شديد يا مداوم بر جسم مراجعه مداوم به مطب دندانپزشکها، نتوانسته درد دندانهايتان را آرام کند؟آزمايشهايتان ميگويند همهچيز روبهراه است، اما همچنان ضعيف و کمانرژي هستيد؟
درست است که معمولا کمبود يک ويتامين يا ماده معدني يا حتي به ارث بردن ژن بيماريزا از والدينتان، ميتواند شما را به مشکلات سلامتي متعددي دچار کند، اما گاهي بدون وجود اين عوامل هم ممکن است هر روزتان را با درد يا ناتواني سپري کنيد. در چنين شرايطي، بهجاي افتادن در چرخه باطل تکرار کردن آزمايشهاي خون و اسکن مغزي، از يک روانپزشک وقت بگيريد.
دندانهايتان ميشکنند؟
کمبود کلسيم نداريد، هر شب و هر صبح مسواک ميکنيد و به تاثير مثبت فلورايد درماني باور داريد؟ پس چرا دندانهايتان ناگهان ميشکنند و مدام از درد فک و دندان شکايت ميکنيد؟ به باور متخصصان، اين مشکلات ممکن است بهخاطر دچار بودنتان به اضطراب مزمن سراغ شما بيايند. آدمهاي مضطرب، در طول روز و حتي در زمان خواب، بهطور ناخودآگاه دو فکشان را به يکديگر فشار ميدهند و تکرار اين عادت، باعث آسيب ديدن و شکستن دندانهايشان ميشود.
هر صبح تهوع داريد؟
استرس، باعث ترشح بيشتر اسيد در معده و ناتوان شدن دستگاه گوارش شما در کنترل اين اسيد ميشود. بههميندليل در بسياري از صبحها و حتي لحظات روز، احساس تهوع ميکنيد و درصورت بالا آوردن، مايعي زردرنگ را با زحمت و فشار از معده خود خارج ميکنيد. ترش کردن مداوم و بالاآمدن اسيد معده از ناحيه مري، از مشکلات شايع در ميان افرادي است که از پس کنترل اضطرابشان برنميآيند.
چاق ميشويد؟
افزايش طولانيمدت ترشح هورمونهاي استرس در بدن شما، باعث ميشود بيشتر احساس گرسنگي کنيد. بسياري از افرادي که نميتوانند وزنشان را پايين بياورند و هرروز چاقتر ميشوند، قرباني ابتلا به اضطراب مزمن يا ديگر اختلالات رواني هستند و تا زماني که روانشان را درمان نکنند، نميتوانند جسم خود را به وضعيت مطلوب برسانند.
زانوهايتان درد ميکند؟
درد مفاصل، يکي ديگر از عوارض قرار داشتن در معرض اضطراب هرروزه است. به گفته محققان، استرس مزمن، احتمال دچار شدن به بيماريهاي جديتري چون آرتريت روماتوئيد را هم ايجاد ميکند و با ضعيف کردن سيستم ايمني بدن، زمينه را براي دچار شدن به اختلالات خودايمني فراهم ميکند.
رودههايتان خوب کار نميکنند؟
فعالتر شدنِ آزاردهنده رودهها و ابتلا به اسهال، درست مانند ناگهان کمکار شدن آنها و دچار شدن به يبوست، ميتواند از نشانههاي درگير شدن با اضطراب باشد. به گفته متخصصان، حتي استرسهاي کوتاهمدت و شديد هم ميتوانند معده و روده شما را آزرده کنند و بر اشتها و توان بدنتان در هضم غذا هم تاثير بگذارند.
خالخالي شدهايد؟
ظاهر شدن دانههاي قرمز روي پوستتان و نشان دادن حساسيت به مواد مختلف، ميتواند يکي از عوارض تحمل کردن استرس باشد. استرس شديد يا مداوم، همانطور که پيش از اين گفتيم، بر سيستم ايمني بدنتان تاثير ميگذارد و وقتي بدنتان توان دفاع از خود را نداشته باشد، واکنشهاي آلرژيک را سادهتر و بيشتر از قبل نشان ميدهد.
زياد سرما ميخوريد؟
بدني که درگير استرس شده، در برابر انواع ويروس و باکتري ضعيفتر است. ابتلا به سرماخوردگي يا عفونتهاي مختلف، در ميان افراد درگير با استرس، بيشتر ديده ميشود و محققان ميگويند درصورت درمان مشکل جسمي تا زماني که عامل استرسزا از ميان برداشته نشود يا اضطراب مزمن و فراگيري که اين افراد را دچار کرده درمان نشود، نميتوان به حفظ سلامت آنها اميدي داشت.
منبع:هفته نامه آتيه نو
http://www.CheKhabar.ir/News/81319/براي اين نوع دردهاي جسماني بايد از يک روان پزشک وقت بگيريد!!