زائران عتبات بايد دو هفته قبل از عزيمت، واکسن آنفلوآنزا تزريق کنند
جمعه 7 مهر 1396 - 2:32:04 PM
چه خبر - تزريق واکسن آنفلوآنزا دو هفته پيش از عزيمت به عتبات

دکتر شکرالله سلمان زاده با اشاره به برنامه هرساله اين دانشگاه براي کنترل و پيشگيري از شيوع بيماري‌هاي عفوني و پاسخگويي به فوريت‌هاي بهداشتي احتمالي در ماه‌هاي محرم و صفر اظهار کرد: ارائه خدمات بهداشتي مطلوب، آموزش چهره به چهره از طريق استقرار کارشناسان بهداشتي در گيت‌هاي خروج به همراه توزيع اقلام رسانه‌اي آموزشي، انجام مراقبت سندرميک و شناسايي موارد از جمله اقدامات مرکز بهداشت استان خوزستان براي جلوگيري از ورود و گسترش بيماري هاي واگيردار از مرزهاي عراق به کشور است. توصيه مي‌شود زائريني که بيماري‌هاي مزمني مانند ديابت، فشار خون يا بيماري قلبي دارند قبل از عزيمت حتما به پزشک خود مراجعه کنند و ضمن معاينه، با تشخيص پزشک در اين سفر حاضر شوند.

وي تصريح کرد: زائران بايد قبل از سفر به عتبات عاليات و براي حفظ سلامتي خود واکسن آنفلوآنزا تزريق کنند. اين واکسن به شکل مناسب و گسترده‌اي در همه داروخانه‌هاي استان خوزستان موجود است و معاونت بهداشت نيز تدبيري انديشيده است که اقشار پرخطر مانند بيماران دياليزي به شکل رايگان اين واکسن را دريافت کنند.

سلمان‌زاده اضافه کرد: با توجه به حجم بالاي جمعيت زائران مراسم اربعين حسيني(ع) و احتمال ابتلا به بيماري آنفلوانزا و قرار گرفتن در معرض شيوع اين بيماري، همچنين با توجه به تجارب سالهاي قبل که عده زيادي از زائرين پس از بازگشت دچار عفونتهاي شديد تنفسي شده اند، توصيه مي‌شود، زائرين محترم عتبات عاليات حداقل دو هفته قبل از اعزام، نسبت به تزريق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند؛ چرا که به طور متوسط حدود دو هفته طول مي‌کشد تا پاسخ محافظتي آنتي‌بادي پس از واکسيناسيون در بدن فرد حاصل شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز درباره علائم ابتلا به بيماري آنفلوآنزا گفت: آنفلوانزا بيماري ويروسي حاد دستگاه تنفسي فوقاني و تحتاني است که بر اثر عفونت با ويروس مولد آنفلوانزا ايجاد مي‌شود و در هر سني ميتواند افراد را مبتلا سازد. علائم آن شامل تب، سردرد، درد عضلاني، تعريق، آبريزش بيني، گلودرد، سرفه و گاهي همراه با علائم گوارشي همچون حالت تهوع، استفراغ و اسهال است. بيماري تقريبا در تمام افراد مبتلا، با سرفه خشک و گلو درد همراه است . اين سرفه‌ها اغلب شديد است و براي مدتي ادامه دارد، اما ساير نشانه‌هاي بيماري، بعد از دو تا هفت روز خود به خود بهبود پيدا مي‌کنند.

سلمان زاده افزود: اهميت آنفلوانزا در سرعت انتشار، وسعت و تعداد مبتلايان، قابليت ايجاد همه‌گيري و شدت عوارض آن‌ها به‌خصوص ذات الريه ويروسي و باکتريايي است. در همه‌گيري‌هاي بزرگ شکل شديد يا کشنده بيماري بيشتر در سالمندان و افرادي که به دليل عوارض قلبي، ريوي، کليوي، بيماريهاي متابوليک، کم‌خوني و يا نارسايي ايمني ناتوان شده‌اند، مشاهده مي‌شود.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز افراد بالاي 50 سال، مبتلايان به بيماري‌هاي قلبي، تنفسي مزمن مانند آسم، نارسايي کليه، نارسايي‌هاي کبدي، سرطان، افراد در حال شيمي‌درماني، مبتلايان به ديابت پيشرفته و کنترل نشده، بيماران مبتلا به اختلالات خوني، زنان بارداري که سه ماهه دوم و سوم حاملگي آنان مقارن با فصل شيوع آنفلوانزا است، کودکان و نوجوانان شش ماه تا 18 ساله‌اي که تحت درمان طولاني مدت با آسپرين هستند،کودکان شش تا 59 ماهه و تمام افراد گروه سني پنج تا 18 سال جزو گروههاي در معرض خطر ابتلا به آنفلوآنزا هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز تصريح کرد: رعايت نکات بهداشتي مهمترين راه پيشگيري از ابتلا به آنفلوانزا است که شستن مکرر دستها با آب و صابون و رعايت آداب تنفسي(پوشاندن دهان و بيني هنگام سرفه و عطسه) اهميت زيادي در پيشگيري از ابتلا به اين بيماري دارد.
بنابر اعلام معاونت بهداشت، سلمان‌زاده در پايان گفت: افراد زماني که دچار علائم آنفلوانزا شدند، بايد به پزشک مراجعه و دستورات پزشک شامل استراحت کافي، تغذيه مناسب و استفاده از مايعات هنگام بيماري را رعايت کنند همچنين افراد بيمار بايد از ورود به مکانهاي پرتردد تا زمان بهبودي و رفع علائم بيماري خودداري کنند. بيماران بايد از در آغوش گرفتن، بوسيدن، دست دادن و رها کردن دستمال کاغذي‌هاي مصرف شده در محيط خودداري کنند. افراد زماني که به عيادت بيماران مي‌روند، از بيمار حداقل يک متر فاصله بگيرند و از ماسک استفاده کنند تا از شيوع بيشتر آن جلوگيري کنند.


منبع: salamaneh.com

http://www.CheKhabar.ir/News/80510/زائران عتبات بايد دو هفته قبل از عزيمت، واکسن آنفلوآنزا تزريق کنند
بستن   چاپ