آيا درمان کامل براي پارکينسون وجود دارد
سه شنبه 28 شهريور 1396 - 10:06:55 AM
چه خبر - آيا پارکينسون درمان پذير است؟

دکتر صفا نجمي افزود: بيماري پارکينسون به زبان ساده جزو بيماريهاي پيشرونده و تخريبي مغز است.
وي ادامه داد: طي اين بيماري مواد خاصي در بعضي نواحي مغز تجمع مي کند که باعث تخريب تدريجي و اختلال عملکرد آن نواحي از مغز مي شود.
نجمي اظهار کرد: به مرور زمان تخريب در اين نواحي بدتر و ساير قسمت هاي مغز نيز به تدريج گرفتار مي شود.
وي با بيان اينکه اين بيماري علايم گسترده دارد، گفت: مشکلات حرکتي از قديم شناخته شده ترين علايم اين بيماري است که خود را به صورت لرزش در دست ها، کندي و آهستگي حرکات در نواحي مختلف بدن از جمله دست ها و پاها، عضلات صورت و ساير عضلات بدن و سفتي و خشکي عضلات نشان مي دهد.

اين عضو انجمن هاي نورولوژي ايران و آمريکا و عضو انجمن جهاني اختلالات حرکتي افزود: براي مثال کندي و سفتي در عضلات پاها و عضلات تعادلي بدن منجر به کندي و بروز اشکال در راه رفتن و بعدها افتادن و زمين خوردن هاي ناخواسته مي شود.
وي اضافه کرد: بيماري پارکينسون علاوه بر مشکلات حرکتي باعث طيف گسترده اي از مشکلات غيرحرکتي نيز مي شود که از ميان آنها مي توان به مشکلات روحي، اختلالات خواب و مشکلات شناختي و حافظه اشاره کرد.

نجمي تاکيد کرد: تشخيص بيماري بطور عمده باليني بوده و توسط پزشک متخصص انجام مي شود.
وي خاطرنشان کرد: آزمايش ها و تصويربرداري هاي مغزي براي رد ساير علل احتمالي انجام مي گيرند.
متخصص مغز و اعصاب و فلوشيپ اختلالات حرکتي گفت: البته امروزه روش هاي پيشرفته تصويربرداري بطور عمده بصورت انواعي از راديوايزوتوپ اسکن ها و انواعي از متدهاي خاص ام آر اي براي اثبات اين بيماري وجود دارند ليکن گران قيمت هستند و فعلا در اکثر مراکز يافت نمي شوند.

وي در خصوص رژيم غذايي مناسب براي بيماران پارکينسون تاکيد کرد: مصرف مواد پروتئيني بخصوص گوشت قرمز در اين بيماري بايد کنترل و محدود شود و گروه ويتامين هاي سي، بي و اي مفيدند، ليکن مصرف ويتامين B6 مانند بادام زميني و موز بخاطر احتمال تداخلات دارويي بايد تحت کنترل باشد.
دکتر نجمي با بيان اينکه درمان عمده بيماري با داروها انجام مي گيرد، اظهار کرد: انواع مختلفي از داروها وجود دارند که پزشک متخصص بسته به شرايط و وضعيت بيمار از آنها استفاده مي کند.

وي ادامه داد: متدهاي خاص توانبخشي و فيزيوتراپي تاثير بسزايي در بهبود وضعيت بيماران بخصوص در مراحل پيشرفته دارد.
عضو انجمن هاي نورولوژي ايران و آمريکا و عضو انجمن جهاني اختلالات حرکتي گفت: همچنين از چندسال پيش روش هاي مختلف جراحي همانند کاشت الکترود در نواحي خاصي از مغز ( DBS) بخصوص در شروع مراحل پيشرفته بيماري قادرند مشکلات بيمار را در حد قابل توجهي اصلاح کنند البته الزاما هر فرد مبتلا به اين بيماري کانديد اين عمل نيست.

وي با اشاره به اينکه بيماري پارکينسون انواع اکتسابي و ارثي دارد، ادامه داد: عوامل متعدد محيطي مانند انواع سموم و آفات در ايجاد اين بيماري نقشدارند، ولي امروزه نقش عوامل ژنتيکي فزاينده است.
دکتر نجمي يادآور شد: طيف گسترده اي از عوامل ژنتيکي به صورت غالب يا مغلوب و با ضريب نفوذ متفاوت در ايجاد انواع گوناگون اين بيماري موثرند.

وي با بيان اينکه متدهاي مختلف جراحي از اقدامات نسبتا جديد درماني بيماري پارکينسون محسوب مي شوند، افزود: به دنبال تحقيقات و مطالعات در جراحي پارکينسون، پيشرفت ها و تغييراتي مثل تعيين نقاط خاصي از مغز براي کاشت الکترود يا تغييراتي که در خود الکترودها و قابليت کارکردي و تنظيمي آنها داده مي شود، به دست مي آيد.
متخصص مغز و اعصاب و فلوشيپ اختلالات حرکتي گفت: به تازگي از متد مداخله اي جديدي با استفاده از امواج تيپ اولتراسوند براي اصلاح مشکلات برخي از انواع اين بيماري استفاده مي شود.

وي با تاکيد بر اينکه بطور تقريبي تمام روش هاي رايج درماني پارکينسون در کشور ما وجود دارند، افزود: البته روش هاي جراحي در مراکز محدودي در کشور انجام مي شوند.
دکتر نجمي خاطرنشان کرد: بنظر مي رسد نيازمنديم تا هماهنگي بيشتري بين بخش درمان دارويي و مراکز توان بخشي و فيزيوتراپي با هدف اقدامات هدفمند توانبخشي براي اين بيماري برقرار شود.
بيماري پارکينسون براي اولين بار توسط دانشمند بريتانيايي دکتر جيمز پارکينسون در سال 1817 ميلادي توصيف شد و بنابراين نام اين بيماري به او تعلق يافت.


منبع: salamatnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/79833/آيا درمان کامل براي پارکينسون وجود دارد
بستن   چاپ