وزارت‌ بهداشت اعلام کرد که چيزي به اسم"طب اسلامي" نداريم
دوشنبه 20 شهريور 1396 - 9:06:42 AM
چه خبر - طب اسلامي

دکتر محمود خدادوست با اشاره به انجام مطالعه‌اي در خصوص صحت ادعاهايي درباره "طب اسلامي" گفت: کارگروه نظام سلامت در اسلام که مدتي است در دفتر طب ايراني وزارت بهداشت تشکيل شده، مدت سه سال روي موضوع طب ايراني بررسي کارشناسي انجام داده است. ما براي تعيين تکليف اين موضوع به مراجع تقليد و حديث شناسان پژوهشکده علوم قرآني مراجعه کرديم. نتيجه تمام اين بررسي‌ها اين بود که ما موضوعي به نام طب اسلامي نداريم.
وي افزود: روايات زيادي در حوزه بهداشت و برخي توصيه‌هاي درماني در اسلام داريم که البته بايد در پژوهشکده‌هاي علوم قرآني و از نگاه علم رجال و علم دلالت بررسي شوند. علماي اهل فن و قرآن‌شناس گفته‌اند که پس از اثبات سنديت يک روايت، براي تعميم آن به زمان، مکان و مردم حاضر نياز به کار تحقيقاتي و پژوهشي داريم.

مديرکل دفتر طب سنتي وزارت بهداشت همچنين تصريح کرد: در اين موضوع که سلامت ابعادي پيچيده‌تر از بعد جسماني و رواني دارد ترديدي نيست؛ ما مي‌توانيم از ظرفيت دين اسلام به عنوان کامل‌ترين دين براي توسعه ابعاد فرشتگي و روحي انسان کمک بگيريم، اما اين موضوع غير از آن است که ما به نام و سوءاستفاده از دين به مردم داروي امام کاظم (ع)، بخور حضرت مريم (س) و داروي امام رضا(ع) تجويز کنيم؛ اين کار به معني مداخله جسماني است.

خدادوست با اشاره به ممنوعيت طبابت افراد غيرپزشک در قانون اساسي ايران، ادامه داد: بر اساس قانون جمهوري اسلامي ايران که تحت نظارت شوراي نگهبان قرار دارد و از فيلتر مباني فقهي ما عبور مي‌کند، طبابت افراد غيرپزشک خلاف قانون است. چطور ممکن است در قانون جمهوري اسلامي ايران بگويند مداخله درماني فقط توسط پزشک مجاز است، اما افراد غير پزشک به نام اسلام کاري خلاف قانون انجام دهند؟ اين کار قطعا بر اساس اين مباني فقهي، خلاف شرع خواهد بود.

به نام طب اسلامي با واکسن و پيوند عضو مخالفت مي‌کنند

خدا دوست چندي پيش در ديدار با آيت الله اعرافي، مدير حوزه‌هاي علميه سراسر کشور، تاکيد کرده بود که برخي به نام طب اسلامي و سنتي، با بديهي‌ترين مسائل پزشکي مانند واکسن و پيوند اعضا مخالفت مي‌کنند که با اين کار آن‌ها، برخي از مردم علاوه‌ بر از دست دادن جان خود، مال خود را نيز از دست‌ داده‌اند. بيشتر اين افراد دام خود را براي کساني که بيماري‌هاي صعب‌العلاج دارند، پهن کرده و با منع بيماران از مراجعه به پزشکان طب رايج، آن‌ها را مجبور به استفاده از شيوه‌هاي درماني نادرست و بدون مستندات علمي خود ترغيب مي‌کنند.

چندي پيش نيز انجمن علمي طب سنتي با انتشار بيانيه‌اي از جرياناتي که با سوء استفاده از نام اسلام و ائمه معصومين(ع)، به حوزه طبابت و طب سنتي ايراني وارد شده و سلامت شهروندان و اعتقادات ديني آنان را به مخاطره انداخته‌اند اعلام برائت کرد. در بخشي از اين بيانيه آمده است:
"اين مدعيان بدون اينکه مدارج علمي طب سنتي يا طب رايج و احتمالا علوم ديني را طي کرده باشند و بدون بهره از هرگونه دانش شناخت بدن و قواعد حاکم بر آن و خواص گياهان دارويي و مداخلات دارويي آن‌ها با داروهاي شيميايي، صرفا با استنباط شخصي از روايات طبي که در مورد اکثر آن‌ها بررسي‌هاي لازم از نظر اعتبار و دلالت و ... توسط علماي حديث انجام نشده است، به ساخت دارو مي‌پردازند و در اين مسير به نام دين، انواع بيماران قلبي، سرطاني و ... را از کليه درمان‌هاي ثابت شده محروم مي‌سازند و ادعا مي‌کنند که بيماري‌هاي مذکور و انواع سرطان‌ها و بيماري‌هاي ژنتيکي را با داروهاي اهل بيت سريعا درمان قطعي مي‌کنند و البته در صورت عدم توفيق در درمان، ريشه را در ضعف ايمان و عدم اعتقاد بيمار به درماني که از جانب معصومين آمده است، عنوان مي‌کنند. "


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/79271/وزارت‌ بهداشت اعلام کرد که چيزي به اسم"طب اسلامي" نداريم
بستن   چاپ