چه خبر - عاشق يا ديوانه؟
زندگي با کسي که دچار يکي از اختلالات عشق است بسيار دشوارتر از آن است که بخواهيد نام رابطه را عاشقانه بگذاريد. توهم عاشقي، عشق وسواسي و اختلال OCD و اختلال دلبستگي، چهار اختلال رواني در رابطه است که با عشق آتشين و دوست داشتن خالصانه در شروع و مراحل اوليه يک رابطه اشتباه گرفته ميشوند.
1. توهم عاشقي ( اروتومانيا)
دوست داشته شدن عالي است. هيچ کس از اينکه مورد پذيرش، تائيد و علاقه يک نفر قرار بگيرد بدش نميآيد. اما واقعيت اين است که بسياري از ما نميتوانيم هر روز و هر لحظه انتظار چنين چيزي را داشته باشيم. طرف ديگر رابطه حق دارد که گاهي اصلا حوصله نداشته باشد و ابراز علاقه نشان ندهد. اصلا ممکن است هيچ رابطه يا موقعيت عاشقانهاي وجود نداشته باشد. اما کسي که توهم عاشقي دارد تصور ميکند که يک نفر او را هر لحظه و عميقا دوست دارد. کسي که توهم عاشقي دارد دائما احساس ميکند ديگري در حال تله پاتي، فرستادن يک پيام رمزآلود و خاص و رفتارهاي عاشقانه است. او دائما در حال تفسير رفتارهاست و تلاش ميکند از هر چيزي برداشتي عاشقانه داشته باشد.
2. عشق وسواسي
علاقه شديد عاطفي و تمايل براي با هم بودن و ابراز علاقه در ابتداي هر رابطه طبيعي است اما اين چيزي نيست که بخواهد در يک رابطه طولاني دوام پيدا کند. شور عشق به مرور زمان کمتر ميشود و با احساسات و تجربههاي رومرزه در ميآميزد. در رابطه طبيعي شما متعهد هستيد و به نيازهاي يکديگر توجه ميکنيد؛ يکي از خواستههاي مهم و اساسي هر آدمي احترام به حريم خصوصي است،اما متأسفانه کسي که اختلال وسواس در عاشقي دارد دائماً در شور و حال اوليه است او رابطه را مجموعهاي از احساس دوست داشتن، مشکلات روزمره، خستگي، اختلاف نظر و بيحوصلگي نميداند و برداشت او از هر نوع کم توجهي به خاطر خستگي و فشار روزانه يا بيحوصلگي فقط نفرت و بيعلاقگي است. چنين افرادي به خود و شريک زندگيشان آسيب ميزنند، تهديد به خودکشي ميکنند و واقعيت زندگي را همانگونه که هست نميپذيرند. آنها شکاک هستند و تمايل زيادي به کنترل قرباني خود دارند.
3. اختلال دلبستگي
معمولاً افرادي از اين اختلال رنج ميبرند که در کودکي ارتباط عاطفي سالمي با مراقبان خود نداشتهاند. در شکل سالم دلبستگي نيازهاي کودک توسط نخستين مراقبانش برآورده ميشود، تغذيه، مراقبت از سلامت جسمي کودک، تماس جسمي، برقراري ارتباط چشمي، به آغوش کشيدن و لبخند زدن نيازهاي اوليه کودک تازه متولد شده است که بايد توسط والدين برآورده شود. در رابطه عاشقانه و عاطفي اين افراد به دو شيوه عمل ميکنند. آنها يا از هر رابطه نزديکي اجتناب ميکنند يا درخواست زيادي براي يک ارتباط عاطفي شديد دارند. گروه اول ترس شديدي از صميميت دارند و احساس بياعتمادي و خشم و ناراحتي ميکنند.
4. اختلال ارتباط OCD
اين اختلال ناشي از يک ترس شديد و عميق است که فرد قادر به خنثي کردن آن به شيوههاي معمول نيست. OCD ميتواند اختلال ترس و وسواس از ميکروب، بلندي، کثيفي يا تميزي يا هر چيز ديگري باشد. اين اختلال وسواس شديد همراه با ترس در رابطه نيز است. فرد دچار اضطراب دائماً از خودش ميپرسد:
آيا او دوستم دارد؟
آيا من در رابطه درستي هستم؟
آيا او مرا ترک ميکند؟
به احتمال زياد اکنون برايتان تشخيص عشق واقعي و عشق بيمارگونه آسانتر شده است. کسي که شما را تحت فشار علاقه خود قرار ميدهد، سعي ميکند شما را به بهانه عشق کنترل کند، شک و ترسهايش را به حساب علاقه ميگذارد، از شما انتظار دارد هميشه در حال و هواي عاشقي باشيد، به حريم خصوصيتان احترام نميگذارد، خودش را صاحب و مالک شما ميداند و دائماً به دنبال تأييد شماست. او يک عاشق واقعي نيست.
منبع: روزنامه ايران
http://www.CheKhabar.ir/News/76845/4 اختلال رواني که با عشق اشتباه گرفته ميشوند!