نان هاي صنعتي بهتر هستند يا نان هاي سنتي
يکشنبه 29 مرداد 1396 - 11:12:44 AM
چه خبر -

نان سنتي يا صنعتي؟

معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌هاي غذاي سازمان غذا و دارو از ضرورت جايگزين کردن نان صنعتي به‌جاي سنتي گفت، ما به عنوان يک ارگان نظارتي در پي آن هستيم که در ابتدا اين رويکرد را به باور مردم برسانيم تا مطمئن شوند که اين اقدام به سود سلامتي آنهاست به همين دليل تا زماني که از رسيدن به اين خواسته مطمئن نشويم از تلاش خود براي ارتقاي سلامت نان‌هاي سنتي دست بر نمي‌داريم.

وي در توضيح بيشتر تصريح کرد: نان‌هاي سنتي که تحت عنوان نان مسطح در سراسر جهان شناخته مي‌شوند به انواع نام‌ها مثل تورتيلا، بالادي، کيسرا، شمسي، پيتا، فوکاسيا، چاپاتي، نان تنور، دوساي و در ايران سنگک، لواش، تافتون و بربري از محصولات کشاورزي مختلفي مثل سيب زميني، چاودار، جو، ذرت، برنج، گندم و غلات ديگر تهيه مي‌شود و لزوما مختص ايران نيست. مشهور بودن پيتزا، و اخيرا تورتيلادر آمريکا، کانادا، اروپا، استراليا و ساير کشور‌ها نشانه بارزي از روشن بودن ارزش اقتصادي آينده اين نان‌ها و همه نان‌هاي مسطح طبيعي است.

وي بيان داشت: نان به عنوان مهم‌ترين منبع تامين کننده انرژي و پروتئين بسياري از مردم جهان و ايران مطرح است و اهميت آن بر کسي پوشيده نيست، کما اينکه مبتني بر آمار موجود، تعداد افرادي که در سطح جهان انواع مختلف نان‌هاي مسطح سنتي را مصرف مي‌کنند بسيار زياد هستند، لذا سازمان غذا و دارو براي بالا بردن دقت در نظارت بر اين قوت غالب کشور، تدوين ضوابط بهداشتي و فني در نانوايي‌ها را آغاز کرده است.

صباح با اشاره به اينکه غني سازي آرد به عنوان يکي از مهم‌ترين برنامه‌هاي سازمان غذا و دارو در حال اجراست، از تلاش در جهت بالابردن کيفيت آرد توليدي به عنوان يکي ديگر از اهدف سلامت سازمان غذا و دارو نام برد که موجب مي‌شود از مصرف جوش شيرين و جوهر قند در نان توسط برخي نانوايان جلوگيري بعمل آيد.

معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌هاي غذاي سازمان غذا و دارو در پايان، کاهش نمک در نان و ضرورت بازنگري در شيوه پخت را به عنوان دو رکن تعيين کننده در ارتقاي کيفيت نان بر شمرد و آن را ضرورتي ناگزير دانست.



منبع: yjc.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/76790/نان هاي صنعتي بهتر هستند يا نان هاي سنتي
بستن   چاپ