چه خبر - علت ترک روي کيک چيست؟
کيک نوعي شيريني با منشأ اروپايي است که در تهيهٔ آن معمولاً چهار مادهٔ اصلي آرد، شکر، تخم مرغ و کره بهم زده شده و پس از درآمدن به حالت اسفنجي، پخته ميشوند. به علاوه در برخي از انواع گوناگون کيکها، از موادي چون نشاسته،روغن، ميوهٔ درخت و يا خشکبار و مايعاتي مثل شير، آب يا آبميوه و ادويهجات گوناگون و همچنين از مادهاي براي حجم دادن به خمير مثل بيکينگ پودر يا خميرترش نيز استفاده ميشود.
ترک خوردن روي کيک به دليل يکي از اتفاقات زير است :
_ اگر قسمت وسط کيک شما بالا آماده و ترک خورده است، مهمترين علت دماي بيش از اندازه فر شماست؛ اما دلايل ديگري نيز مي تواند داشته باشد.
_ مقدار بيکينگ پودر را هميشه دقيق اندازه گيري کنيد. مقدار زياد بيکينگ پودر و همچنين جوش شيرين يکي از دلايل ترک خوردن کيک مي باشد.
_ مواد بيش از حد مخلوط شده است.
_ ميزان آرد مورد استفاده زياد و مايعات مورد استفاده کم بوده است.
_ کيک در طبقات بالاتر از طبقه وسط فر طبخ شده است. (هنگام گرم کردن فر، توري فر را در طبقه وسط قرار دهيد.)
_ تا 30 دقيقه اول پخت، درب فر را به هيچ عنوان باز نکنيد؛ زيرا علاوه بر خوابيدن پف کيک، هواي گرم داخل فر خارج و باعث تغيير در دماي پخت مي شود.
منبع : ashpazkhanak.com