دم کردن قهوه ترک، اسپرسو و فرانسه به سبک کافي شاپ ها
يکشنبه 1 مرداد 1396 - 12:17:01 PM
چه خبر -

تفاوت دم کردن قهوه ترک، اسپرسو و فرانسه

آيا مي‌دانيد که برزيل، ويتنام، اندونزي، کلمبيا و هند، با توليد سالانه حدود 9 ميليون تن قهوه، جزو بزرگ‌ترين توليدکنندگان اين دانه پرطرفدار در جهان هستند؟ خود برزيلي‌ها به‌ عنوان اولين توليدکننده بزرگ قهوه در دنيا، با مصرف روزانه حدود 32/1 فنجان قهوه ( سالانه 8/4کيلوگرم ) رتبه دهم را در فهرست 10 کشور اول دنيا در نوشيدن قهوه به خود اختصاص داده‌اند. اين در حالي است که فنلاندي‌ها با مصرف روزانه حدود 64/2 فنجان قهوه ( سالانه 6/9 کيلوگرم )، رکورددار نوشيدن قهوه در سطح جهان محسوب مي‌شوند. در اين مقاله به معرفي و بررسي رايج‌ترين انواع قهوه‌هاي موجود در منوي کافي‌شاپ‌ها اختصاص داده‌ايم.

آيا قهوه همان اسپرسو است؟

اگر دقت کرده باشيد، قهوه اسپرسو به‌ عنوان پايه در تهيه انواع قهوه‌ها يا نوشيدني‌هاي بر پايه قهوه، وجود دارد. حالا شايد اين سوال برايتان پيش بيايد که آيا منظور از قهوه، همان اسپرسو است؟ پاسخ منفي است. يعني قهوه، همان اسپرسو نيست و اسپرسو، نوعي فرايند براي تهيه پرطرفدارترين نوع قهوه در جهان است. در واقع براي تهيه قهوه معمولي (فرانسه يا ترک؛ با دستگاه يا با ظروف مخصوص دم کردن قهوه) مقداري آب را به‌طور مستقيم روي پودر يا در مواردي روي خود دانه قهوه مي‌ريزند و اجازه مي‌دهند تا قهوه با حرارت ملايم دم بکشد. اين در حالي است که براي تهيه اسپرسو، دانه‌هاي آسياب‌شده قهوه در محفظه‌ خشکي تحت فشار قرار مي‌گيرد و با عبور آب داغ از روي پودر قهوه، به حالتي شبيه به تقطير، قهوه اسپرسو آماده مي‌شود (آب در محفظه ديگري ريخته مي‌شود و تحت فشار حرارت، به‌صورت قطره قطره روي پودر قهوه مي‌چکد). از اين‌رو، طعم و غلظت اسپرسو نسبت به قهوه‌هاي ديگر، متفاوت‌تر است و به همين دليل هم اين نوع خاص از قهوه، هم طرفداران بيشتري دارد و هم به‌عنوان پايه در تهيه ساير قهوه‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد. شايد بد نباشد اين را هم بدانيد که قهوه اسپرسو، نوشيدني ابداعي توسط ميلاني‌ها در اوايل قرن بيستم ميلادي است.

چطور در خانه قهوه دم کنيم؟

براي دم کردن قهوه با ظرف‌هاي کوچک و معمولي قهوه‌ جوش در خانه، کافي است که ابتدا فنجان مخصوص قهوه را تا پايين‌تر از يک سانتي‌متر از لبه آن، با آب سرد پر کنيد. آب را داخل قهوه‌جوش بريزيد. به ازاي هر فنجان آب، 2 قاشق چاي‌خوري سرصاف قهوه و يک قاشق چاي‌خوري سرصاف شکر، به آب داخل قهوه‌جوش خود اضافه کنيد. حالا قهوه‌جوش را روي کوچک‌ترين شعله گاز بگذاريد و حرارت را تا جايي که امکان دارد، کم کنيد. خيلي مهم است که حرارت، در وسط ظرف باشد و از کناره‌ها، ظرف قهوه را گرم نکند.

هر چه حرارت زير قهوه بيشتر باشد و تمرکز حرارت از مرکز ظرف به کناره‌ها برود، شانس نوشيدن يک فنجان قهوه مطلوب را بيشتر از دست خواهيد داد. وقتي حرارت و محل قرار گرفتن قهوه‌جوش را تنظيم کرديد، اجازه دهيد تا قهوه با گرم شدن آب، کم‌کم دم بکشيد. به محض اينکه احساس کرديد قهوه در حال جوش زدن ريز از کناره‌ها و جمع شدن به سمت داخل است، سريع شعله را خاموش و ظرف را از روي شعله برداريد. براي سرو قهوه هم مي‌توانيد ابتدا بخش غليظ يا به اصطلاح، خامه آن را به آرامي جدا کنيد و داخل فنجان بريزيد و سپس، با هم زدن بقيه قهوه در ظرف، آن را در فنجان سرو کنيد.

دليل تفاوت رنگ دانه‌هاي قهوه چيست؟

دانه‌هاي قهوه از رنگ سبز در بازار وجود دارند تا قهوه‌اي بسيار تيره! رنگ دانه‌هاي قهوه به نوع استفاده از آنها بستگي دارد. قهوه در حالت طبيعي، سبزرنگ و فاقد کالري است اما طعم بسيار گس و تلخي دارد که هرکسي نمي‌تواند آن را تحمل کند. معمولا افرادي که رژيم لاغري دارند از قهوه سبز استفاده مي‌کنند. ميزان تفت‌دادن و رنگ ساير قهوه‌ها برحسب نوع استفاده، به اين ترتيب است:

قهوه آمريکايي

ميزان تفت‌دادن : بين 6 تا 8 دقيقه؛ رنگ: قهوه‌اي روشن

قهوه ترک

ميزان تفت‌دادن: بين 8 تا 10 دقيقه؛ رنگ: قهوه‌اي متوسط

قهوه فرانسه

ميزان تفت‌دادن: بين 11 تا 13 دقيقه؛ رنگ: قهوه‌اي نسبتا تيره

قهوه اسپرسو

ميزان تفت‌دادن: حدود 14 دقيقه؛ رنگ: قهوه‌اي تيره

دقت کنيد که...

منظور از درصدهاي ذکرشده در مواد تشکيل‌دهنده هر قهوه،‌ ميزان پر شدن فنجان يا ظرف مخصوص سرو قهوه است. يعني مثلا براي سرو يک فنجان اسپرسو، اگر از شات مخصوص اسپرسو استفاده نشود، تنها 30 درصد فنجانِ قهوه پر خواهد شد اما براي سرو آمريکانو يا کاپوچينو، تمام فنجان يا ظرف مخصوص سرو، تا بالا پر مي‌شود.



منبع : salamat.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/72883/دم کردن قهوه ترک، اسپرسو و فرانسه به سبک کافي شاپ ها
بستن   چاپ