چه خبر -
مريم ميرزاخاني در ليست 5 زن نخبه رياضي دنيا
5 نابغه زن رياضي در دنيا
داشتن الگوهاي خوب براي زناني که مي خواهند به دنبال رياضيات بروند مي تواند تفاوتي عظيم را به وجود آورد. چند زن مشهور که در طي سالها در رياضيات عالي بودند ، الگويي براي دختران و دانش آموزان شما خواهند بود.
هيپاتيا Hypatia
هيپاتيا ممکن است يکي از اولين زنان رياضيدان باشد. او پيرو پدرش تئون در مطالعه علم رياضيات بود. هر دوي آنها تفسيرهايي را در مورد کتاب هاي کلاسيک مربوط به رياضيات نوشتند و اين کتاب ها را همراه با توضيحاتي ترجمه کردند. همچنين هيپاتيا Hypatia کتاب هاي خود را در اين زمينه نوشت، اما اين کتاب ها از آن زمان گم شده اند. او رياضيات را به شاگردان خود آموخت. به فلسفه نيز علاقه داشت و سخنراني هايي را در مورد افلاطون و ارسطو به افراد علاقمند ارائه کرد.
متاسفانه به دليل صميميت او با اورستس Orestes که در يک جنگ سياسي با اسقف اعظم شهر سيريل (Cyril)دخالت کرده بود، حکومت اسکندريهT هيپاتيا را به وسيله يک بنياد گراي مسيحي کشت.
سوفيا ژرمن ( Sophie Germain ) (1776-1831)
در حالي که پاريسي ها در طول قرن هجدهم انقلاب مي کردند، سوفيا ژرمن مجذوب چند کتاب از مطالعات پدر خود شد. او به ارشميدس علاقمند شد و زبان لاتين و يوناني را آموخت تا ديگر کتاب هاي کلاسيک را نيز مطالعه کند. چون زن بود، نمي توانست در دانشگاه به تحصيل بپردازد، اما مقالاتي را به پروفسور ژوزف لاگرانژ Joseph Lagrange با يک نام مستعار ارسال کرد. لاگرانژ فهميد که او يک زن است و معلم خانگي او شد.
با اين وجود، سوفيا نمي توانست به همان منابعي که هم گروهي هاي مرد دسترسي داشتند، دست يابد و همين او را رنج مي داد. اما، ژرمن اولين زني بود که جايزه آکادمي علوم فرانسه را به خاطر اثرات خود در مورد تئوري کشساني دريافت کرد. همچنين قضيه آخر فرما را نيز اثبات کرد، حتي با اينکه تا زمان او اثبات نشده بود، اين قضيه در طي قرن بيستم منجر به نوشتن کتاب هاي بسياري شد.
آدا لاولاس ( Ada Lovelace ) (1815-1852)
پدر آدا لاولاس، لورد بايرون شاعر بود. مادرش او را تشويق کرد تا در جهت مخالفي رشد کند – رياضي و علوم. به لاولاس آموزش باور نکردني داده شده بود و وقتي نوجوان بود، او با مخترع و رياضيداني به نام چارلز بابيگ مکاتبه داشت.
به کمک بابيگ، لاولاس تفسير رياضيدان ايتاليايي را در مورد يک موتور تحليل و ترجمه کرد که مي توانست معادلات رياضي را حل کند و ممکن است يکي از اولين کامپيوترهاي گزارش شده در تاريخ باشد. لاولاس يادداشت هاي خود را براي ترجمه به اشتراک گذاشت و روشي را براي کار بر روي توالي اعداد برنولي مطرح کرد . کتاب او به عنوان اولين برنامه کامپيوتري در جهان در نظر گرفته شده است.
فلورانس نايتينگل ( Florence Nightingale ) (1820-1910)
فلورانس نايتينگل Florence Nightingale نامي است که به خاطر کلاه و يک کيف پزشکي شناخته مي شود نه به خاطر يک معادله. اما نايتينگل بيشتر از آنکه يک پرستار بود و به خاطر کارهايي که انجام داد، به عنوان يک رياضيدان، در زمان جنگ از مرگ افراد زيادي جلوگيري کرد. در طول جنگ کريمه، نايتينگل از آمار استفاده کرد تا نشان دهد که در جنگ سربازان بيشتري به خاطر شرايط نامناسب بيمارستان نسبت به جراحت هاي جنگي کشته شده بودند. به جاي نوشتن آمار، از نمودار و چارت براي نشان دادن داده هاي خود استفاده کرد که در آن زمان در نوع خود نبوغ محسوب مي شد. او جان بسياري از افراد را نجات داد .
مريم ميرزا خاني (2017-1977)
پوسترهاي مريم ميرزاخاني بايد زينت بخش هر کلاس درس رياضي در سراسر جهان باشد. ميرزاخاني متولد ايران است و اولين رياضيدان زني مي باشد که در سال 2014 جايزه فيلد مدال را از آن خود کرد ( اغلب براي رياضيدانان به عنوان جايزه نوبل در نظر گرفته مي شود ). با اينکه به ادبيات علاقه داشت نه رياضي، ميرزاخاني در رشته خود عالي بود. در سال 1994 و 1995، مدال هاي طلا را در المپياد بين المللي رياضي برنده شد. امروزه پروفسور رياضيات در دانشگاه استانفورد مي باشد و توجه او بر ساختارهاي هندسي به ويژه بر روي سطوح و تغييرات آنها مي باشد.
منبع: سيمرغ
http://www.CheKhabar.ir/News/72388/با مريم ميرزاخاني و 4 نابغه زن رياضي دنيا آشنا شويد